Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Kesan Vakum Di Kepala Dah Hilang- Ain Edruce Dedah Nama Dan Wajah Bayi Sulung

2-6-2021 09:04 AM|Oleh: Saiful| Komen: 73

Selepas dua minggu bersalin, Ain Edruce mendedahkan wajah dan nama puteri sulungnya.

Soraya, nama yang ringkas dan membawa maksud kecantikan, terang Ain melalui saluran YouTube.

Foto: IG

"Nama anak saya Soraya... sebab nama bapa dia panjang, tiga patah perkataan.

"Kawan-kawan saya pun dah bertanya nak tengok gambar anak saya, saya kongsikan ini bukan untuk menunjuk atau apa... sekadar ingin berkongsi kegembiraan kami bersama, our little Soraya,"kongsinya.


Ain juga berkongsi pengalamannya bertarung selama 26 jam sebelum selamat melahirkan.

"Saya masuk hospital 18 Mei pukul 12.30 tengah malam dan baby selamat bersalin pada 19 Mei pukul 1.30 pagi. Bayangkan berapa lama saya lalui proses itu.

"Doktor terpaksa vakum kepala anak untuk senangkan proses bersalin dah Alhamdulillah semua berjalan lancar.

"Kesan vakum pada kepala anak pun dah tiada sekarang."



Comelnya Soraya, besar sikit nanti mesti Ain ajak TikTok sekali. Tunggu. -CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
1
1
Komen: 73
Komen

Previous : Pendapatan Kurang, Siti Nordiana Tambah Duit Buat Review Di IG

Next       : Majikan Yang Baik, Siti Nurhaliza Hadiahkan Baju Rizman Ruzaini Untuk Pengasuh Aafiyah

Komen Terbaru

Quote me12345 3-6-2021 08:06 AM
Sedap nama soraya.....

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 2-6-2021 09:13 AM
Waktu labour dia sama mcm aku nye 1st baby dulu. Medical team dlm labour suite dah standby vacuum jgk.  Tapi doctor still suruh aku push jgk pasal baby still ok. Siap takot2 kn kalau vacuum nak kepala out of shape lah, bole brain injury lah. Haha
Quote Beribear 2-6-2021 09:13 AM
Cantik anak dia tengok kat youtube smlm. Dah komen kat youtube nak komen kat sini lg. Congrats ain & amirul. Semoga Soraya jd anak yg baik & solehah
Quote bambimo 2-6-2021 09:22 AM
Comeyy nya..
Sedap nama soraya
Quote nazzse 2-6-2021 09:23 AM
Utk siapa yg pernah komen takut baby serupa muka Mirul, nah tengok sendiri.
Elok je kejadiannya, comel lagi.
Soraya secantik kejadiannya
Quote lattehazelnut 2-6-2021 09:26 AM
Edited by lattehazelnut at 2-6-2021 09:27 AM

Haha comel.. xtgk lg video diorg..
tp haritu tgk insta ain makanan pantang dia nmpak sedap.. lg sedap dr mknan i yang xpantang ni..

[ig]https://www.instagram.com/p/CPhqPmmlaiu[/ig]

Kalau tag xjd ni direct link https://www.instagram.com/p/CPhqPmmlaiu/?utm_source=ig_web_copy_link
Quote naina 2-6-2021 09:32 AM
nazzse replied at 2-6-2021 09:23 AM
Utk siapa yg pernah komen takut baby serupa muka Mirul, nah tengok sendiri.
Elok je kejadiannya, c ...

Laa kenapa takut ikut muka bapak. Sian bapaknya. Biorlaaa. Tapi hidung MMG bapak sangat
Quote naina 2-6-2021 09:34 AM
lattehazelnut replied at 2-6-2021 09:26 AM
Haha comel.. xtgk lg video diorg..
tp haritu tgk insta ain makanan pantang dia nmpak sedap.. lg se ...

Tu sup ikan apa noks? Ikan siakap ke? Sup ikan merah adala menu pantang aku ritu tapi ikannya still merah bila dah masak
Quote ketupatnasi 2-6-2021 09:34 AM
sama pulek dengan anak dara kaka.
pendek je nama. sonang
Quote ciksaenara 2-6-2021 09:45 AM
cumillll....
Quote lifeline 2-6-2021 09:45 AM
Best tgk yt dorang smlam
Mirul tu nmpk matang n serius la compare tu ain yg mmg crack tu
Sedap nama baby soraya n baby kan mestila comel!
Congrats ain n mirul
Quote doubleA 2-6-2021 10:02 AM
Comelnya baby soraya
Quote beta_carotene 2-6-2021 10:13 AM
part ni iols berkenan.
nama anak sepatah dan simple je.

tahniah ain dan amirul sbb dh fikir jangka masa panjang utk xmenyusahkan anak di masa depan.

yg berangan nk bagi nama anak persis nama novel tu, fikir2kan.
Quote Kupucandy 2-6-2021 10:27 AM
Congrats ain & amirul... comelnya baby n nama ank pun simple je tak berbelit lidah nk sebut
Quote idril 2-6-2021 10:33 AM
iols suka nama  soraya.... nama tu buatkan orgnya nmpak cantik
Quote sfrnna 2-6-2021 11:09 AM
Bagus la nama macam ni. Senang cikgu nak sebut dan igt. Senang jugak nak isi form kotak2. Kawan Meols dulu nama ads 6 patah perkataan. Seksanya lahai nak isi segala form
Quote hareeeesah 2-6-2021 11:45 AM
nazzse: Utk siapa yg pernah komen takut baby serupa muka Mirul, nah tengok sendiri. Elok je kejadiannya, comel lagi. Soraya secantik kejadiannya


Dia yang kawin dengan laki dia tu pun tak la heran anak kot muka laki dia dah dia bahagia je tengok laki dia. Orang lain pulak suka nak kutuk physical orang tau.. she is the type yang happy go lucky like that kot kan..
Quote helicornia 2-6-2021 11:47 AM
skrg byk guna nama simple je. and nama klasik. rakyat marhaen je beria2 letak nama anak ala2 watak novel.dgn panjang berjela.siap ada puteri bagai.pastu comot wakaka
Quote mrsbale 2-6-2021 11:48 AM
Comeyyyy
Cantik nama Soraya. Moga mmbesar dgn sihat
Quote helicornia 2-6-2021 11:49 AM
lifeline: Best tgk yt dorang smlamMirul tu nmpk matang n serius la compare tu ain yg mmg crack tuSedap nama baby soraya n baby kan mestila comel!Congrats ain n  ...

yup. mirul nampak tenang kan.bila ain bebel org komplen dia pakai seluar masa pantang, rilek je mirul jawab takpe la tu tanda org prihatin. mmg iols suka la laki tenang dan matang ni sbb iols sendiri huru hara

Lihat semua komen(73)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top