Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Peti ais pemalas telah dicipta oleh Panasonic

26-5-2021 05:37 PM|Raline| Komen: 19

 




Peti ais adalah salah satu destinasi dalam rumah yang paling kerap dituju terutamanya ketika orang ramai sedang bersantai di rumah. Peti ais menyimpan pelbagai sumber kebahagiaan, daripada minuman dalam tin, pencuci mulut, aiskrim dan makanan ringan.

Bagi mereka yang kerap membuka peti ais untuk mencari snek ketika menonton televisyen mahupun bermain game mungkin kadang kala rasa leceh untuk berulang alik dari bilik ke dapur.

Tetapi nampaknya sebuah ciptaan baru oleh syarikat elektrik Panasonic ini dapat memudahkan golongan berkenaan untuk mendapatkan snek mereka dari peti ais tanpa membazirkan tenaga.



Peti ais bernama Ku yang sedang diuji oleh syarikat tersebut berupaya untuk memandu sendiri apabila dipanggil. Peti ais berkenaan menggunakan teknologi LIDAR dan sensor kedalaman untuk memetakan kawasan rumah pengguna dan mengelak halangan sama ada objek, kanak-kanak mahupun haiwan peliharaan.

Selain itu peti ais tersebut juga diaktifkan melalui suara dengan menyebut ayat seperti, Hi Ku, tolong datang ke meja makan. Selepas pengguna mendapatkan makanan yang mereka inginkan, Ku akan kembali ke tempat asalnya di dapur.

Di samping berguna untuk individu yang pemalas, Panasonic berkata peti ais itu juga dapat membantu orang kurang upaya.

Ni bukan jalan cerita dalam Wall-e ke





Sumber:https://himpunanceritalawak.com


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 19
Komen

Previous : Hari Raya Melayu Yang Berkait Dengan Persediaan Perang

Next       : Serangan tikus yang menjadi mimpi ngeri penduduk Australia, ini ceritanya

Komen Terbaru

Quote biozipstar 5-6-2021 11:17 PM
malas betul eh kan sampai kena ada peti ais gerak. hahahaah

Lain-lain Komen

Quote sharlenetexas 25-5-2021 07:23 PM
Body pun mcm peti ais?
Quote SalenaGomez 25-5-2021 07:33 PM
In good side, membantu utk org yg kurang upaya n org buta
Quote krustykrab 25-5-2021 07:46 PM
sharlenetexas replied at 25-5-2021 07:23 PM
Body pun mcm peti ais?

Tiberr teringat kat julripon
Quote insulin 25-5-2021 08:14 PM
SalenaGomez replied at 25-5-2021 07:33 PM
In good side, membantu utk org yg kurang upaya n org buta

Setuju.
Quote Skuau 25-5-2021 08:28 PM
budak/anak nakal...dibuatnya 'keta' peti ais tu...
Quote babynina30 25-5-2021 08:42 PM
Mcm robot vacum pon byk membantu
Quote salmon-suki 25-5-2021 09:11 PM
Jgn plak japgi dia bergerak sendiri tgh2 malam,rupenye ada benda lain duk pggil...haru hidup diselubungi misteri..hihihi~
Quote mdhelmi 26-5-2021 06:39 AM
utk rumah yg lantai depan sampai belakangnya rata
Quote miszclassique 26-5-2021 07:22 AM
Dia operate pakai tenaga dari mana eh mcm takde sebut kat bideo...LIDAR tu teknologi untuk mapping rumah tu kan
Quote ciklahcuteII 26-5-2021 02:28 PM
org sakit berat pun boleh guna..
saya dulu..kena busung, nk berjalan pun x larat, walau hanya dlm rumah..kena menghensot..nasib atas tikar getah..
pun berguna utk org org tua yg sakit kutut atau lemah kaki..
atau utk org org yg terlalu rajin bekerja.. workaholic.. etc

bagus panasonic jd perintis.. mgkin syarikat lain akan mengikut..
Quote Kurex 26-5-2021 06:11 PM
krustykrab replied at 25-5-2021 07:46 PM
Tiberr teringat kat julripon

Hmmmm mana ada
Quote tipah89 27-5-2021 02:12 PM
knp rasa mcm sekeri je peti ais boleh jalan sendiri
Quote Artemesiaa 27-5-2021 05:41 PM
Elok jangan dijual disini pasti akan lebih ramai yang obess
Quote Cassieopeia 27-5-2021 06:50 PM
Bagus utk prg sakit dan oku tp bg org sihat erm makin malas eh
Quote mijot 28-5-2021 01:31 PM
sangat membantu utk org kurang upaya, org buta...
tp utk org malas akan bertambah obes..
Quote BoongaKertas 28-5-2021 02:38 PM
sebut peti ais, teringat julripin.

ok sorry OT
Quote Didi_Aira 2-6-2021 08:48 PM
Suka anak menakan sis kalau peti gini ada dumoh
Quote epal37 3-6-2021 01:32 AM
Mudah ni kalo dapat sebijik
Quote biozipstar 5-6-2021 11:17 PM
malas betul eh kan sampai kena ada peti ais gerak. hahahaah

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top