CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Siren Amaran Roket Kini Rutin Kehidupan Penduduk Israel

19-5-2021 07:01 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 3626| Komen: 46

Description: Tentera Rejim Zionis menyatakan bahawa siren amaran kini menjadi sebahagian daripada rutin kehidupan penduduk beberapa kawasan di selatan Israel, lapor Badan Penyiaran Britain (BBC).
Tentera Rejim Zionis menyatakan bahawa siren amaran kini menjadi sebahagian daripada rutin kehidupan penduduk beberapa kawasan di selatan Israel, lapor Badan Penyiaran Britain (BBC).


Roket dilancarkan Hamas ke arah Israel
Kredit foto: AFP

Situasi tersebut jauh berbeza berbanding keadaan aman dan tenteram sebelum konflik  tercetus.

Siren amaran dibunyikan di bandar-bandar utama termasuk Kfar Aza, Nahal Oz, dan Zimrat berhampiran utara Semenanjung Gaza utara.

Setiap kali siren amaran serangan berbunyi penduduk Yahudi  di kawasan tersebut bertempiaran lari untuk pusat-pusat perlindungan bawah tanah. 

Siren dibunyikan bagi memberi amaran kepada penduduk mengenai serangan roket yang bakal dilancarkan ke arah Israel dari Gaza.


Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote darkness 19-5-2021 07:03 AM
You get what u wish
Quote me12345 19-5-2021 07:06 AM
Bersiren siren pun..ada bunker khas utk selamat kan dia..anggaplah exercise jogging ye..ataupun bunker terkambus terus

Quote dua_chzy 19-5-2021 08:16 AM
Akak nak sebarkan video propahganda Yisroel.

[youtube]_IWrLkTYRO0[/youtube]

[youtube]H1CwjhSqcxs[/youtube]

[youtube]hcae-XdfsLA[/youtube]
Quote kelapaparut 19-5-2021 08:18 AM
iols xpahamla knp roket hamas tu x effective, lbh 1500 roket dilancarkan kematian israel 10 org je.
Quote pxlbb 19-5-2021 08:26 AM
kelapaparut: iols xpahamla knp roket hamas tu x effective, lbh 1500 roket dilancarkan kematian israel 10 org je.


Israel ada iron dome utk protect. Teknologi israel being funded by US for billions USD jauh lebih canggih dari Hamas.
Quote NataliaLuiz 19-5-2021 08:37 AM
Laknat Allah ke atas yahudi Israel.
Quote crossline 19-5-2021 09:01 AM
dua_chzy replied at 19-5-2021 08:16 AM
Akak nak sebarkan video propahganda Yisroel.

Budus betul, dia nak kata bom2 kat Gaza tu bom hamas sendri. Eeeiiii
Quote Decaffeinated 19-5-2021 09:14 AM
crossline replied at 19-5-2021 09:01 AM
Budus betul, dia nak kata bom2 kat Gaza tu bom hamas sendri. Eeeiiii

Which video?
Quote Decaffeinated 19-5-2021 09:18 AM
kelapaparut replied at 19-5-2021 08:18 AM
iols xpahamla knp roket hamas tu x effective, lbh 1500 roket dilancarkan kematian israel 10 org je.

Ummah nusantara siang malam mendoakan israel dilaknat pun sama tak efektif juga. Itu lagi tak faham.
Quote VioletsAre_Blue 19-5-2021 09:41 AM
Hidup tak tenteram kan sister? Padan la muka kau
Quote Tinot7 19-5-2021 10:25 AM
kelapaparut: iols xpahamla knp roket hamas tu x effective, lbh 1500 roket dilancarkan kematian israel 10 org je.


Depa ada iron dome. Kiranya byk2 missile utk counterattack missiles launched to israel
Quote Tinot7 19-5-2021 10:26 AM
dua_chzy: Akak nak sebarkan video propahganda Yisroel. _IWrLkTYRO0  H1CwjhSqcxs  hcae-XdfsLA


Mak aii... hebatnya kaka mencari propaganda zionis... iols tak jumpa pun benda2 mcm ni
Quote ctaz 19-5-2021 10:46 AM
dia orng ada radar untuk detact misile....
tu sebab leh bunyi siren amaran awal....
sedangkan rakyat palestine...
siren pun takder...
sedo2 dah kena bom...
Quote Punat_button 19-5-2021 11:02 AM
Tinot7 replied at 19-5-2021 10:26 AM
Mak aii... hebatnya kaka mencari propaganda zionis... iols tak jumpa pun benda2 mcm ni

Skrg ko dah jumpa kan? Rajin2 lah tengok propaganda from both sides ya kasi terbuka sikit
Quote Punat_button 19-5-2021 11:07 AM
ctaz replied at 19-5-2021 10:46 AM
dia orng ada radar untuk detact misile....
tu sebab leh bunyi siren amaran awal....
sedangkan raky ...

Aku tengok propaganda sorang Colonel British dia kata IDF lah tentera paling sopan di dunia. Nak bom bangunan 12 tingkat pejabat AP, Al jazeera tu siap call dulu suruh wartawan kosongkan. Malas nak tepek kang kena tuduh penjilat pulok
Quote Tinot7 19-5-2021 11:08 AM
Punat_button replied at 19-5-2021 11:02 AM
Skrg ko dah jumpa kan? Rajin2 lah tengok propaganda from both sides ya kasi terbuka sikit

Hahaha... masalahnya propaganda idf ni tak voley blah.. nampak nau nipu.
Quote Tinot7 19-5-2021 11:09 AM
Punat_button replied at 19-5-2021 11:07 AM
Aku tengok propaganda sorang Colonel British dia kata IDF lah tentera paling sopan di dunia. Nak b ...

Mmg depa habaq. Sejam sblm bom. Kan dah tersebar kat porem?
Tapi hok yg lain2 tu? Ada depa habaq semua?
Quote Punat_button 19-5-2021 11:10 AM
Tinot7 replied at 19-5-2021 11:08 AM
Hahaha... masalahnya propaganda idf ni tak voley blah.. nampak nau nipu.

Nama pun propaganda. In the end people choose what they want to believe termasuk lah video semburit.  Tiber
Quote Tinot7 19-5-2021 11:13 AM
Punat_button replied at 19-5-2021 11:10 AM
Nama pun propaganda. In the end people choose what they want to believe termasuk lah video semburi ...

Mmg hang tiberr..

Maknanya yg bebudak palestin meninggal tu, hang rasa itu semua propaganda ka?
Hang rasa palestin kena bom tu, propaganda ka?

Lihat semua komen(46)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 10:54 PM GMT+8 , Processed in 0.114311 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top