CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Harga Rumah Di Jakarta Tak Masuk Akal, Setara Banglo Di Hollywood?

18-5-2021 10:52 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5075| Komen: 20

Description: Pelakon Indonesia Sophia Latjuba mengakui sering berpindah rumah setiap dua tahun kerana bosan tinggal di kediaman sama, lapor Suara.com.
Pelakon Indonesia Sophia Latjuba mengakui sering berpindah rumah setiap dua tahun kerana bosan tinggal di kediaman sama, lapor Suara.com.

Menurut bekas kekasih vokalis NOAH, Ariel itu, dia tidak memiliki rumah sendiri dan lebih selesa menyewa sahaja.



Kredit foto: IG Sophia

“Harga rumah di Jakarta tidak masuk akal, tidak berbaloi dengan keadaan rumah yang ditawarkan.

“Adakah anda tahu rumah di Jakarta itu setara harganya dengan banglo di Beverly Hills, Hollywood?” katanya.

Tambah Sophia, dia suka dengan tradisi pindah rumah setiap dua tahun kerana boleh meneroka daerah, kawasan perumahan baharu dan boleh menukar citarasa dalam pemilihan perabot serta reka bentuk dalaman.



“Seronok setiap dua tahun pindah rumah baharu sebab saya tidak boleh kekal di rumah sama sahaja. Itu akan membuatkan saya jadi gila,” jelas Sophia.


Sumber: Kosmo!
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makneng 18-5-2021 11:09 AM
Kemain taste arielporn ek..
Quote tokchik 18-5-2021 01:59 PM
Dah tak kaki esok
Merempat
Quote Lagubestbest 18-5-2021 07:24 PM
tp skrg trend design eropah/ scandi "minimalis modern' kat sana. rekaan arkitek terkenal. malaysia chinese yang buat hauk xde macam tu.
Quote Orix 19-5-2021 02:12 AM
Aiyoh… ummah melayu jah pandang hina org yg menyewa ni.. ko pegi baca buku2 tentang financial dekk, mostly mmg menyewa rumah lg financially bijak dari membeli rumah… org kayo2 ada 7-8 bijik penthouse pun menyewa rumah org lain dekk… rumah sendiri buat rolling duit utk sendiri jah
Quote LadyCarefree 19-5-2021 07:56 PM
Orix: Aiyoh… ummah melayu jah pandang hina org yg menyewa ni.. ko pegi baca buku2 tentang financial dekk, mostly mmg menyewa rumah lg financially bijak dar ...


Ni macam org negara maju xbeli kereta. Diorang lease. Tiap 3 tahun dapat kereta baru. Maintenance xde. Rosak atau eksiden dpat kereta sementara atau baru.
Quote Analisaxx 20-5-2021 04:40 PM
Kalau tengok rumah artis2  kat sana pun lebih RM10 juta harga rumah masing2
Apalagi orka dorang
Quote Idian 22-5-2021 01:27 AM
Set2 old ppl jer yg dok anggap rugi sewa rumah. Walhal itu the best kot.
Quote anony-mous 19-6-2021 03:27 AM
Orix replied at 19-5-2021 02:12 AM
Aiyoh… ummah melayu jah pandang hina org yg menyewa ni.. ko pegi baca buku2 tentang financial dekk, ...

Mmg bodoh pegi borong 25bijik rumah lepas tu pening bulan2 dpt penyewa dri neraka, mmg mendapat kau. Kapitalis2 ni bukak kelas i rasa kaya dari kelas dia jah. Benda2 buruk x ada nak share pulak
Quote anony-mous 19-6-2021 03:28 AM
LadyCarefree replied at 19-5-2021 07:56 PM
Ni macam org negara maju xbeli kereta. Diorang lease. Tiap 3 tahun dapat kereta baru. Maintenanc ...

Klau nk tau, ni lah cara sifu marketing ajar. Nk attract customer sewa jah kereta. Bodo pegi beli buat apa? Lepas tu tukar la tetiap thn. Bijak jgk kan sifu tu?
Quote anony-mous 19-6-2021 03:30 AM
Idian replied at 22-5-2021 01:27 AM
Set2 old ppl jer yg dok anggap rugi sewa rumah. Walhal itu the best kot.

2014 ke bawah untung la beli sbb sewa lg mahal. Skrg ni untung lg sewa. Boleh dpt rumah agk mewah kalau ada budget around 1.2k . Merasa duk condo. Fasilities pulak owner byr. Owner byr almost 3k, kita as penyewa byr 1.2k sajork. Nnti after 2-3y kalau owner nk naikkan sewa, pindah jah unit lain. Nk lg best, pindah apartment lain berdekatan. Dpt yg baru. Apartment baru2 biasanya murah. Yg lama mahal
Quote LadyCarefree 19-6-2021 10:18 AM
anony-mous replied at 19-6-2021 02:28 AM
Klau nk tau, ni lah cara sifu marketing ajar. Nk attract customer sewa jah kereta. Bodo pegi beli  ...

Xsama. Gang MLM sewa kereta mewah just nk show off.

I am talking abt keperluan.
Quote LadyCarefree 19-6-2021 10:19 AM
anony-mous replied at 19-6-2021 02:30 AM
2014 ke bawah untung la beli sbb sewa lg mahal. Skrg ni untung lg sewa. Boleh dpt rumah agk mewah  ...

1.2k sewa rumah agak mewah kat mana tu?
Quote anony-mous 19-6-2021 03:26 PM
LadyCarefree replied at 19-6-2021 10:19 AM
1.2k sewa rumah agak mewah kat mana tu?

Dkt jln kuching ada, sentul ada. Dpt service apartment siap pool
Quote LadyCarefree 19-6-2021 11:08 PM
anony-mous replied at 19-6-2021 02:26 PM
Dkt jln kuching ada, sentul ada. Dpt service apartment siap pool

Really? 1.2k luxury condo nama apa pls? Curious. Adakah sebab lokasi teruk? Atau for studio apt je?
Quote anony-mous 19-6-2021 11:12 PM
LadyCarefree replied at 19-6-2021 11:08 PM
Really? 1.2k luxury condo nama apa pls? Curious. Adakah sebab lokasi teruk? Atau for studio apt je ...

I xingat la uols. Uols boleh bukak mudah n riki2 kawasan sentul bersepah2 apartment 1.2k , 3 bilik. Area gombak pon ada. Jln ipoh n jln kuching. Last time seingat i maxim citilight. Ni dah few years later, sama ada kekal atau naik harga tp im sure still ada 1.2k since apartment kat kawasan kaw2 naik. Klau beli rumah kena byr 1.7k kurang2 sbb nk cover maintenance skali
Quote anony-mous 19-6-2021 11:14 PM
LadyCarefree replied at 19-6-2021 11:08 PM
Really? 1.2k luxury condo nama apa pls? Curious. Adakah sebab lokasi teruk? Atau for studio apt je ...

Btw i x ckp luxury condo ye. Mksud i mewah tu dpt la apartment yg ada pool . Search je mudah u cari location kl / selangor, letak la hrga 1.2k. Klau beli maybe arnd 300k , bulan2 i estimate dlm 1.5k x include maintenance
Quote LadyCarefree 20-6-2021 02:30 AM
anony-mous replied at 19-6-2021 10:14 PM
Btw i x ckp luxury condo ye. Mksud i mewah tu dpt la apartment yg ada pool . Search je mudah u car ...

Mewah tu luxury la.
Quote vikingpeggy 20-6-2021 03:42 AM
Property prices in Jakarta are considered too high. This makes many properties in Jakarta difficult to sell, coupled with the economic conditions after the general election that have not improved making many investors persist and wait for the right time to buy property.

Colliers International Indonesia Senior Associate Director of Residential Tenant Representation Lenny Sinaga said that there are indeed some locations in Jakarta that have too high prices and unreasonable.

"Mostly because the owner insists that the house can still go up in price, when it wants to be raised as high as anything the ends even become unsold," he said Wednesday, January 8, 2020.

Lenny exemplifies the price of a luxury house in Kemang is the same as in Kebayoran Baru, when in terms of location it is not possible to sell

Quote haifawehbe 20-6-2021 06:12 PM
Lagubestbest replied at 18-5-2021 07:24 PM
tp skrg trend design eropah/ scandi "minimalis modern' kat sana. rekaan arkitek terkenal. malaysia c ...

iols pun suka design gitu rumah nampak lapang & x makan ruang..  dorg byk main colour yg soft mcm putih kelabu termasuk perabot.. rumah sini byk betul hiasan dalaman dgn pasu bunga merata cat dinding colour hijau la kuning la mcm rumah bonda rozita semak giler..

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 01:32 PM GMT+8 , Processed in 0.201043 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top