Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Faradhiya Dikacau Ramai Lelaki, Banyak Terima Gambar Anu

18-5-2021 08:46 AM| Komen: 20

Penyanyi dan pelakon Farahdhiya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis sekiranya dia masih diganggu dengan mesej-mesej berbaur lucah oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya.

Perkara tersebut didedahkan oleh pelantun Bertakhta Dihati itu menerusi satu hantaran Instagram baru-baru ini dengan memuat naik tangkap layar mesej gangguan lucah yang diterimanya.

Kredit foto: IG

“Sayang punyalah susah saya cari alamat awak. Awak Penyanyi dan pelakon Farahdhiya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis sekiranya dia masih diganggu dengan mesej-mesej berbaur lucah oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya.tinggal di kondominium tapi tidak pasti di mana. Saya hantar isyarat asap sahajalah jadi awak dapat lihat saya,” tulis lelaki berkenaan dala  mesej tersebut.

Disebabkan gangguan tersebut, Farahdhiya mendakwa dia sudah hilang sabar apabila kerap menerima mesej berbaur lucah termasuk kiriman gambar kemaluan lelaki daripada individu tidak dikenalinya.

Kredit foto: IG

“Peringatan untuk lelaki diluar sana. Saya boleh terima anda sebagai peminat yang sukakan bakat saya dan saya amat menghargainya.

“Tapi saya sudah hilang sabar kepada lelaki yang menghantar mesej tidak senonoh kepada saya sejak hari pertama saya buka akauan Instagram,” tulisnya.

Ujar Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 37, selain diganggu dengan mesej-mesej tidak menyenangkan, dia juga kerap menerima kiriman gambar tidak senonoh berupa kemaluan lelaki.

“Macam-macam saya pernah dapat. Gambar anu (kemaluan), anu yang diletakkan atas gambar muka saya, mesej tidak senonoh tanpa henti walaupun bercakap sendiri (tidak dibalas Farahdhiya).

“Mesej yang saya kongsikan ini contoh sahaja sebab terlalu banyak yang dihantar, siap nak cari alamat rumah, nak jumpa ketika berjoging. Awak telah mengganggu ruang dan kehidupan privasi saya,” katanya kesal.


Disebabkan itu, pelakon berkulit putih melepak itu menganggap individu yang sering menggangu hidupnya merupakan lelaki psiko dan meminta mereka supaya berhenti daripada menghantui hidupnya.

“Saya tidak pernah kenal awak. Perbuatan awak salah dan menakutkan. Tinggalkan saya sendirian sebelum saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis.

“Bertahun-tahun saya sabar dengan perangai kurang ajar lelaki sebegini dalam media sosial. Cukuplah!” katanya.



Dalam pada itu, pelakon drama Spa Q itu memberi amaran supaya tidak mencabar dirinya, malah Farahdhiya akan terus melaporkan kepada polis jika dia diganggu lagi selepas ini.

Menjengah ke ruangan komen, ramai peminatnya meminta supaya Farahdhiya menjaga diri dengan baik dan sering berwaspada.



Selain Farahdhiya, beberapa artis wanita lain turut pernah mengalami pengalaman serupa diganggu dengan kiriman mesej-mesej lucah antaranya Zizi Kirana, Scha Elinnea dan Baby Shima. -CARI

Sumber: Kosmo Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 20
Komen

Previous : Cik B Langgar Wanita Hamil, Terduduk Datuk Seri Vida Dibuatnya!

Next       : Mia Nasir Sedar Diri, Lakonan Hanya Separuh Masa

Komen Terbaru

Quote anisanim 22-6-2021 02:09 PM
Report jangan tidak.
Kalau tidak makin naik tanduk syaitooonnnn mereka... Buat orang rasa tidak selamat jer.

Lain-lain Komen

Quote eely_shana 17-5-2021 05:23 PM
Report je. Jgn dibiar berleluasa
Quote sleepandream 17-5-2021 06:50 PM
alaaa... orang biasa2 pun ramai je dpt dm pervert mcmni...
block sajork...
Quote CARI-MRO 18-5-2021 08:46 AM
Penyanyi dan pelakon Farahdhiya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis sekiranya dia masih diganggu dengan mesej-mesej berbaur lucah oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya.


Perkara tersebut didedahkan oleh pelantun Bertakhta Dihati itu menerusi satu hantaran Instagram baru-baru ini dengan memuat naik tangkap layar mesej gangguan lucah yang diterimanya.


Kredit foto: IG




“Sayang punyalah susah saya cari alamat awak. Awak Penyanyi dan pelakon Farahdhiya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis sekiranya dia masih diganggu dengan mesej-mesej berbaur lucah oleh seorang lelaki yang tidak dikenalinya.tinggal di kondominium tapi tidak pasti di mana. Saya hantar isyarat asap sahajalah jadi awak dapat lihat saya,” tulis lelaki berkenaan dala  mesej tersebut.


Disebabkan gangguan tersebut, Farahdhiya mendakwa dia sudah hilang sabar apabila kerap menerima mesej berbaur lucah termasuk kiriman gambar kemaluan lelaki daripada individu tidak dikenalinya.


Kredit foto: IG




“Peringatan untuk lelaki diluar sana. Saya boleh terima anda sebagai peminat yang sukakan bakat saya dan saya amat menghargainya.


“Tapi saya sudah hilang sabar kepada lelaki yang menghantar mesej tidak senonoh kepada saya sejak hari pertama saya buka akauan Instagram,” tulisnya.


Ujar Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 37, selain diganggu dengan mesej-mesej tidak menyenangkan, dia juga kerap menerima kiriman gambar tidak senonoh berupa kemaluan lelaki.


“Macam-macam saya pernah dapat. Gambar anu (kemaluan), anu yang diletakkan atas gambar muka saya, mesej tidak senonoh tanpa henti walaupun bercakap sendiri (tidak dibalas Farahdhiya).


“Mesej yang saya kongsikan ini contoh sahaja sebab terlalu banyak yang dihantar, siap nak cari alamat rumah, nak jumpa ketika berjoging. Awak telah mengganggu ruang dan kehidupan privasi saya,” katanya kesal.


[ig]https://www.instagram.com/p/COhdRV1gRhe/[/ig]



Disebabkan itu, pelakon berkulit putih melepak itu menganggap individu yang sering menggangu hidupnya merupakan lelaki psiko dan meminta mereka supaya berhenti daripada menghantui hidupnya.


“Saya tidak pernah kenal awak. Perbuatan awak salah dan menakutkan. Tinggalkan saya sendirian sebelum saya tidak teragak-agak untuk membuat laporan polis.


“Bertahun-tahun saya sabar dengan perangai kurang ajar lelaki sebegini dalam media sosial. Cukuplah!” katanya.




[ig]https://www.instagram.com/p/CNO49hKgAPs/[/ig]



Dalam pada itu, pelakon drama Spa Q itu memberi amaran supaya tidak mencabar dirinya, malah Farahdhiya akan terus melaporkan kepada polis jika dia diganggu lagi selepas ini.


Menjengah ke ruangan komen, ramai peminatnya meminta supaya Farahdhiya menjaga diri dengan baik dan sering berwaspada.




[ig]https://www.instagram.com/p/CM52GdUgJa9/[/ig]



Selain Farahdhiya, beberapa artis wanita lain turut pernah mengalami pengalaman serupa diganggu dengan kiriman mesej-mesej lucah antaranya Zizi Kirana, Scha Elinnea dan Baby Shima. -CARI


Sumber: Kosmo Online
Quote Normabaru 18-5-2021 09:17 AM
Butang block xde ke.. Kena bgtau seluruh dunia

Btul la org kata perempuan nama start dgn F garang
Quote hybridity 18-5-2021 09:22 AM
Normabaru replied at 18-5-2021 09:17 AM
Butang block xde ke.. Kena bgtau seluruh dunia

Btul la org kata perempuan nama start dgn F gar ...

kan?? attention seeker. setakat message2 gatal tu block je laaa, lain la kalau dapat message mengancam nyawa terus jee report balai. kalau ngadu kat sosmed pun apa dapat?
Quote Rara77 18-5-2021 09:25 AM
Sudah lah tu makcik perasan
tua kertu
tak baik fitnah anu lelaki kalau lapar perhtian
block & report je susah ke
kau ingat kau seksi?
Quote Tinot7 18-5-2021 09:29 AM
Sorang je ke yg kaco? Awat tak block?
Quote salimrock 18-5-2021 09:38 AM
Dalam pada itu, pelakon drama Spa Q itu memberi amaran supaya tidak mencabar dirinya, malah Farahdhiya akan terus melaporkan kepada polis jika dia diganggu lagi selepas ini.


lama tak dgr spa Q


anyway kalo nak perhatian perlu lah, cerita sensasi

kalo cerita mcm ni igt ada orang nak baca ke?


Fahdiya membeli 2 kilo bawang di aeon big

18/05/2021 , Kuala lumpur,

pelakon Fahiyda yg poplar dahulu di jumpai membeli 2 kilo bawang di aeon big, beliau  memberi tahu wartawan bahawa bawang di rumah sudah habis , selain bawang beliau juga ada membeli pewangi ketiak jenama rexona, menurut beliau, kalo tak pakai pewangi ketiak, nnti ketiak bau masam....  

sekian berita

korang igt orang nak baca dn bagi like ke?
Quote Nenasketum 18-5-2021 09:44 AM
Dia nak cakap dia andartu pun ramai losers nak kat dia.
Quote Nnasda53 18-5-2021 09:44 AM
Block dan report polis la.
Gigih juga nak cerita di socmed.
Quote lasagnaklcc 18-5-2021 09:54 AM
Text ngarut2 tu blh block tapi blh je buat acc baru. Buatnya level2 obsessed sampai stalk tau apa semua psl kita, seram la jgk. Mesti la rasa tak selamat.
Quote Boomibulat 18-5-2021 01:12 PM
Patutnya Fara balas balik hantar gambar burung Fara pulak..
Quote squeeze 18-5-2021 02:08 PM
santetkan je burung dia,, biar jadik kecik mcm batang lidi
Quote TomyamPuteh 19-5-2021 09:21 AM
Dh tua la u akak farahdhiya. Skrg ni blh le umpan netizen dgn Cita2 murahan mcm tu. Sethn 2 lg x kan la msh nk umpan dgn Cita2 mcm ni lg kot?
Quote dudaberhias 19-5-2021 09:23 AM
Sadly yang hantar gambar pipit tu lah yang gigih komen aurat dekat ig orang. Bukan tipu yach memang banyak kali nampak orang macamni gigih duk komen aurat dan dosa orang semua dekat IG. Moga di laknat cash di dunia dalam keadaan paling mengaibkan.
Quote royaldanish 19-5-2021 09:24 AM
squeeze replied at 18-5-2021 06:08 AM
santetkan je burung dia,, biar jadik kecik mcm batang lidi

hahahaha adoiii
Quote evlinne 19-5-2021 07:36 PM
dudaberhias replied at 19-5-2021 09:23 AM
Sadly yang hantar gambar pipit tu lah yang gigih komen aurat dekat ig orang. Bukan tipu yach memang  ...

Ni spesis jantan2 yg sama capmelan kat gambar2 elizabeth tan kot... zizik yach
Dah la hodoh2 laki orang pulak tu
Quote Rogue98 19-5-2021 07:53 PM
Dia nak bagitau yg dia masih laku kut. Benda simple jer...direct terus report kat polis lah.....nak jugak tunjuk bodoh...byk betul netizen nak kena jaga...
Quote mesmerize 19-5-2021 09:02 PM
bayangkan berapa banyak gambar n DM lucah yang elizabeth tan dapat agaknya.. kan ruangan komen yang public tu pun tanpa segan silu jantan2 gatal komen lucah n double meaning

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top