Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kawalan keselamatan negara dipertingkat susulan ancaman Israel

16-5-2021 11:39 PM Komen: 119




Putrajaya: Pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) bersama agensi-agensi keselamatan lain sudah meningkatkan kawalan keselamatan dari semua aspek susulan ancaman Israel terhadap pemimpin pejuang dan negara yang menyokong Palestin di seluruh dunia, termasuk Malaysia.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hamzah Zainuddin, dalam satu kenyataan malam ini berkata, ia bagi memelihara ketenteraman awam dan keselamatan rakyat Malaysia, termasuk warga Palestin yang berada di dalam negara.

Beliau berkata, Kementerian Dalam Negeri (KDN) memandang serius ancaman keselamatan yang dikeluarkan oleh Israel itu.

Katanya, KDN juga mengambil maklum kewujudan organisasi yang mendukung dan menyokong aspirasi perjuangan rakyat Palestin di negara ini.

"Justeru, saya menyeru orang ramai untuk bertenang kerana keadaan keselamatan dalam negara adalah terkawal dan kekal berada di tahap yang baik.

"Kerajaan Malaysia sekali lagi menegaskan pendiriannya untuk terus menyokong aspirasi dan perjuangan rakyat Palestin," katanya.




Sumber : Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
2
0
0
Komen: 119
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote MontanaHannah 19-5-2021 11:03 PM
dodolgemok replied at 18-5-2021 10:10 AM
Ujong2 salah dapig jua kan? Tu jah point kau nak cakap sebenarnya. Abahcow pulak derma topeng muka ...

                         ko gila nak mampus

Lain-lain Komen

Quote Buritan 16-5-2021 11:44 PM
Pemimpin hauk.
Kobik lg.
ALLLLLAH ajelaa
Quote salmon-suki 16-5-2021 11:57 PM
Saya tenang je...Farah je y tak tenang.. kekeke~{:smile{:smile{:smile
Quote Orix 16-5-2021 11:58 PM
Mendapat la nk provoke sgat kan
Quote silencekiller 17-5-2021 12:01 AM
kaki sembang kencang tu setakat gembang di socmed or forum jaa berani.. depa belom rasa azab perang kaa apa kaa.. sembang kencang sekoq2 acah2 nak jadi pejuang Palestin kaa Palestik ka apa kaa..

Berharap KERAjaan benarkan sesiapa saja kununn nak berjuang utk Palestin kaa Palestik kaa p sana... kita tgk berapa ramai ummah kaki sembang kencang ni akan turut serta...
Quote terma2nkondisi2 17-5-2021 12:04 AM
k... sesape yg rase cuakk tu dah boleh mula plan dah sikit2 nak pindah singapura ke siam ke...

sebelum serang betul2 nanti zionis akan bg warning dulu...


dah serang nanti, mula2 bom sini sikit sbb ada sasaran katanya... pehtu bom sinun pulak, sbb ada sasaran katanya lagi... pehtu bom tempat lain pulak.. makin lama makin banyak tempat akan dibom, sbb ada sasaran yg dikehendaki..... katanyaa...

kot la kalau ada sesape rasa degupan jantung tu dah mula rasa kencang sbb timbul rasa cuakkk... jgn risau, pi duk kat singapore kompem selamat... kalau pi siam ok gak tapi jgn pi area selatan, pi atas sikit belah2 utara sana nun baru selamat

kannn
Quote ifanonline 17-5-2021 12:05 AM
pertahanan cyber negara masih belum di uji...ini masa terbaik utk menguji Malaysia cybersecurity...

itu aspek cyberwarfare...angkatan tentera malaysia mempunyai pengalaman perang yg lama...malbatt pernah berkhidmatan di serata dunia...

kekuatan harus di uji...bukan di gebang shj...
Quote MissYouSayang 17-5-2021 12:14 AM
ifanonline replied at 17-5-2021 12:05 AM
pertahanan cyber negara masih belum di uji...ini masa terbaik utk menguji Malaysia cybersecurity...
...

Acik forum pro zionis ckp israhell susah nak koyak katanya.pehtu jgn sembang kencang n jd kibod warior.kena pegi berperang sane.ni israhell sendiri nk dtg berperang dgn kite.kite lawan la balik.xmo dicop sembang kencang.pehtu acik zionis koyak pehtu marah2 plak.nama jer beriman tp hakikatnye kuffar n nifaq.nk bg mati syahid xnk.cukup la sumbng duit sajorkk katanya.iman kasih kepala hangguk dia la .wakaka.
Quote ifanonline 17-5-2021 12:17 AM
MissYouSayang replied at 17-5-2021 12:14 AM
Acik forum pro zionis ckp israhell susah nak koyak katanya.pehtu jgn sembang kencang n jd kibod wa ...

Kita berdoa agar dilindungi dr golongan kuffar dan nifaq. Amin.
Quote syadq 17-5-2021 12:21 AM
Cash buat netizen yg selamba pm memaki hamun ntah sape-sape rakyat sana dari nombor yg leak tu.
Quote sharlenetexas 17-5-2021 12:46 AM
Mezah ni hmmm.....

Quote sharlenetexas 17-5-2021 12:49 AM


[ig]https://www.instagram.com/p/CO8ALo5HBNH/?igshid=17z4mxw9t6l9i[/ig]

Quote LadyCarefree 17-5-2021 01:08 AM
sharlenetexas replied at 16-5-2021 11:49 PM

Tanam pulak seeds of doubt and hatred amongst malaysians sendiri. Xcukup dgn racism yg sedia ada.
Apa nak jadi?
Quote Babai 17-5-2021 01:10 AM
Mamat budak kita ni lagi.
Quote anony-mous 17-5-2021 01:14 AM
LadyCarefree replied at 17-5-2021 01:08 AM
Tanam pulak seeds of doubt and hatred amongst malaysians sendiri. Xcukup dgn racism yg sedia ada.
...

I rasa ok jah. Maksud heols kena hati2, belajar dri kesilapan, belajar dri sejarah. Contoh mcm NGO2 tu, kita derma, kalau kena seleweng, tu salah 1 contoh musuh dlm selimut la tu
Quote iman_kasih 17-5-2021 01:18 AM
MissYouSayang replied at 17-5-2021 12:14 AM
Acik forum pro zionis ckp israhell susah nak koyak katanya.pehtu jgn sembang kencang n jd kibod wa ...

Aik...x berani ngata depan2 ke bang? Koyak x sudah dari semalam? Haha..iols gelakkan saje puak2 cepat koyak ni.  Nak berjuang konon..baru kene sikit dh meroyan serata alam.

Ternyata bawang rangers kaki gebang je.  Tp penakut.  Belum kene berperang depan2 lg tu. Sembang la selagi boleh dik oi.  Iols tetap menentang panggiln2 x elok uols kat forumers yg x sependapat.  Pasal nk mempertahnkan al aqsa tu iols xde masalah.

Dh byk thread dh try pancing kan..haha
Quote sharlenetexas 17-5-2021 01:22 AM
LadyCarefree replied at 17-5-2021 01:08 AM
Tanam pulak seeds of doubt and hatred amongst malaysians sendiri. Xcukup dgn racism yg sedia ada.
...

Belajar dari sejarah. Kenali musuh dalam selimut.
Quote silencekiller 17-5-2021 01:29 AM
Camne pejuang2 Palestin kaa Palestik ni nak berjuang.. dah laa penakot.. bodoh lakk tuu... mcm laa Israel tu nak serang Malaysia.. depa cuma nak targeted person jaa mcm kes imam kena tembak di gombak dulu...

dah cakap.. technology semua depa pegang hatta system security  pakai by ISP tuu.. sat jaa depa nak hancur MY ni.. xperlu hantaq tentera pun... puak2 bodoh ni teruih laa syiok sundri sembang kencang.. pejuang kununnn...
Quote CiliPadiSedap 17-5-2021 01:37 AM
Voice call sendiri kena intercept
Quote dudaberhias 17-5-2021 01:51 AM
deorang akan serang secara cyber la... ish3 uols ni... takkan la terus pakai peluru berpandu walaupun ketenteraan israel tu memang canggih2...

maknanya kalau hebat serangan cyber israel... kira komputer2 besar dekat malaysia yang simpan data... simpan maklumat semua tu akan rosak dan data2 di curi... macamtu lah kalau deorang dapat attack...

possible je sebab orang malaysia sendiri pernah buat tapi kena masuk ke dalam dah pun... yang buat tu chinese... dia serang israel punya company dan curi data2 game kot... dah tak ingat beritanya...

Lihat semua komen(119)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top