Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mati Dibelasah Kawan Sebab Letak Motosikal Sesuka Hati

12-5-2021 07:56 AM Komen: 10
Gara-gara meletakkan motosikal sesuka hati, seorang pemuda di Sikka, Nusa Tenggara Timut maut dibelasan rakannya sendiri.

Silvester Aidopang, 21, di Desa Nebe bertarung nyawa dan akhirnya meninggal dunia akibat dipukul rakan-rakannya sendiri selepas satu majlis keramaian pada Ahad.


Kredit foto: TribunNews

Ekoran kejadian, polis menahan tiga suspek dikenali sebagai Des, Charles dan Verbec yang merupakan warga Desa Nebe.

Kejadian itu bermula apabila Silvester bersama suspek duduk sambil minum arak pada malam minggu lalu.

Dalam keadaan mabuk, Silvester meletakkan motosikalnya hingga menghalang kenderaan lain dan tidak mengendahkan teguran rakan-rakannya.

Rakan-rakan yang berang dengan sikapnya itu kemudian membelasah mangsa di jalan raya.


Sumber: Utusan Malaysia

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 10
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 18-5-2021 04:35 PM
bahagianya kalau ada di Malaysia. beruk2 yang suka hati parking menyusahkan orang tu kasi pukul sampai mampus.

Lain-lain Komen

Quote uori 12-5-2021 09:26 AM
daripada korang buang tenaga belasah dia, kenapa tak gunakan tenaga tu untuk alih je moto tu?
Quote CiliPadiSedap 12-5-2021 01:30 PM
uori: daripada korang buang tenaga belasah dia, kenapa tak gunakan tenaga tu untuk alih je moto tu?

Orang tengah mabuk dik,motor nampak macam trex jurassic park.
Quote Artemesiaa 12-5-2021 01:36 PM
Orang mabuk bukan boleh buat kira membunuh pun dia sanggup
Quote NataliaLuiz 12-5-2021 03:11 PM
Arak dan dadah ni la yang menyumbang masalah jenayah. Bila dah minum sampai mabuk, mmg la high tak sedar, setakat pukul. Tapi kesan dadah lagi teruk, sbb dalam sedar atau tak sedar boleh buat orang tu jadi berani membunuh. Sbb tu hukuman salah laku dadah lagi berat, hukuman gantung mandatori.

Tapi arak ni pun lebih kurang sama, kalau kt msia, ada yg suka minum smpai mabuk, pastu drive langgar org sampai mati.
Quote NataliaLuiz 12-5-2021 03:12 PM
uori: daripada korang buang tenaga belasah dia, kenapa tak gunakan tenaga tu untuk alih je moto tu?


Itu la..alih je la motor tu. Napa nak pergi bergaduh bertumbuk nya..lahaaii.
Quote dubuk 12-5-2021 05:30 PM
nak pukul motor.. motor tak menjerit.. hardcore baii
Quote highcastle 12-5-2021 05:33 PM
Malas nak ulas.. Samalah ngan melayu dengan perangai kaki syabu........

Kejadian itu bermula apabila Silvester bersama suspek duduk sambil minum arak pada malam minggu lalu.


Quote Ninjanunu 16-5-2021 07:38 PM
Semua tak berfikir dgn waras. Semudah itu nyawa melayang.. mati tersiksa pula tu..
Quote romeor 18-5-2021 04:30 PM
Benda boleh setel nape sampai bunuh.
Quote Decaffeinated 18-5-2021 04:35 PM
bahagianya kalau ada di Malaysia. beruk2 yang suka hati parking menyusahkan orang tu kasi pukul sampai mampus.

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top