Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Saya Rasa Rap Saya Sedap, Mama Pun Sama Takkan Dia Tipu?" - Cik B

12-5-2021 06:34 AM|Oleh: LilRose| Komen: 42

Cik B yang semakin mendapat perhatian di bidang seni mengakui pernah tertekan apabila suaranya dikecam walaupun cuba menerima kritikan dengan hati terbuka.


Kredit foto: IG

Pemilik nama sebenar Nor Edlynn Zamileen yang juga anak kepada usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Vida itu berkata, dia akan terus berusaha memperbaiki mutu nyanyiannya selepas dikecam tidak mampu melakukan ???rap??? dengan baik ketika bersiaran secara langsung pada awal kemunculannya.

"Masa tu saya akui kena kecam, tapi saya rasa rap saya sedap.

"Tak tahulah... Ketika itu saya rasa 'down' kerana merasakan adakah suara saya tak sedap? Mama kata sedap, takkan lah dia nak tipu?


Kredit foto: YouTube TV9MALAYSIA Official

"Cuma ketika itu saya down sekejap saja dan insya-Allah saya akan buktikan boleh buat (rap) dengan lebih baik," katanya kepada Media Hiburan.

Kata Cik B yang kini juga pelakon, ibunya meminta dia menguruskan badan supaya bunyinya bernafas ketika menyanyi tidak terlalu kedengaran.



Tak apa Cik B, banyak lagi masa boleh memperbaiki diri. Perjalanan jauh lagi. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
0
Komen: 42
Komen

Previous : Cik B Langgar Wanita Hamil, Terduduk Datuk Seri Vida Dibuatnya!

Next       : PKP 3.0, DSV Borong Di Bazar Aidilfitri Bantu Peniaga Kecil Sebelum Tutup Kedai

Komen Terbaru

Quote gaj23 19-5-2021 08:21 PM
dik, kalao tgk spesis mak kao yang perasan tu...die mmg buta segalanye, sbb tu die puji kao dik..

Lain-lain Komen

Quote syidasaleh 12-5-2021 06:44 AM
Gitu la mak2 dik oii. Mak kau bukan cam mak org lain yg suka down kan anak. Percaya je la mak tu. Selamat dunia akhirah. {:love
Quote Cik_jantung 12-5-2021 06:47 AM
Bila nk duet dgn makk.. sure sedap amattt.. tak kan acik nk tipu kannn
Quote kiah_mai_pulak 12-5-2021 06:51 AM
ye lah dikk.. kalau mak kau ckp kau cantik ko kurus kau meletopp kau percaya kan je lah ya dik...
Quote minah_gesek 12-5-2021 07:02 AM
Dap dap dap...
Quote NataliaLuiz 12-5-2021 07:12 AM
Mmg la mak sendiri akan support anak buat apa yg anak minat. In other way, Dato Vida is a supportive mom. Sbb ada mak lain yg jenis tak supportive sangat. Kawan adik i, S ni nak nak jadi accountant tapi mak dia suruh belajar jadi doctor. S pun terpaksa ikut kehendak mak belajar medic yg susah. Setakat habis belajar 5 tahun medic kat rcsi ireland tapi masa housemanship mmg tak leh buat sbb stress kerja, penat houseman oncall mental tak kuat. Masa houseman tu S kahwin, preggy, lepas dpt anak terus stop quit houseman terus. Then, ada junior2 medic student/ yg nk buat medic marah sbb golongan yg mcm ni la sia2 kan tempat org yg betul2 nak belajar medic,jadi doktor.

So, bersyukurlah kalau uols ada mak yg supportive. Bukan jenis kena ikut kehendak mak nak jadi apa in the future. Mmg la kena taat dgn ibu, tp ni kita yg nak kena study, nak kena kerja.  
Quote Tinot7 12-5-2021 07:16 AM
Mak dah suruh kuruskan badan.. hint tu..
Quote mijot 12-5-2021 07:20 AM
mak memang akan sentiasa puji anak...
bab nyanyi ni baik dengar kata org yg arif dlm muzik..
Quote uori 12-5-2021 09:25 AM
biasalah perangai mak2 yang supportive nih
Quote kerunai 12-5-2021 09:50 AM
Eh mmg we ouks suka dengar rapping cik b ..world class giteww
Quote NFBZCantik 12-5-2021 11:29 AM
lebih baik tanya pada yg arif kalau pasal muzik ni sis.

mak2 gitu laaa, supportive. tapi tu la,....
Quote Brunes 12-5-2021 11:36 AM
cik b ada vibe dia sendiri.. im a hiphop gurl so its safe to say she got juice.. tapi mama dia dan fashion sense tu yang buat i mcm fikir 2 kali nak minat kat cik b.. otherwise cik b is 100000000
Quote whadda 12-5-2021 01:20 PM
mana ade mak yang suka down kan anak
Quote ren14 12-5-2021 01:39 PM
mak ko mamang la akan cakap sore ko sedap dik
tak paham la why try hard sangat nak jadi retis
banyak lagi benda lain boleh buat dikk
Quote LadyCarefree 12-5-2021 02:18 PM
Just coz dia gemok dn budak lg, semua kemain sapot dia tetiber je mcam retis tersohor xpasal
Quote slyfynx 12-5-2021 02:36 PM
Saya rasa RAP kamu x sedap.
Mama saya pun begitu. Takkan mama saya menipu.
Quote mohdcrow 12-5-2021 02:46 PM
Yer, hidup mak ko sendiri sebuah penipuan demi wang
Quote akuHavocczz 12-5-2021 03:10 PM
Sedaplah sikit dari alif syukri. Tapi bawah sikit dari nabila razali
Quote anony-mous 12-5-2021 04:27 PM
NataliaLuiz replied at 12-5-2021 07:12 AM
Mmg la mak sendiri akan support anak buat apa yg anak minat. In other way, Dato Vida is a supportive ...

Sapa kwn uols tu? Tiara ke?

Mak mmg patut supportive mcm tok vida ni. Tgk la cik B mcm tu tp self esteem dia tggi. Org mcm ni usually sng berjaya
Quote adeqbun 12-5-2021 05:01 PM
Dik..xsdp..tlg la oecaya..aku xde untung ape2 kalau tipu ko dek..baik akak jujur je

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top