Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Abah, Bagi Pihak Rakyat Malaysia Tolong Tonton Video Ni Sampai Habis" - Rebecca

12-5-2021 05:59 AM|Oleh: LilRose| Komen: 95

Pengumuman pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) di seluruh negara bermula 12 Mei sehingga 7 Jun hadapan di saat akhir tentunya membuat ramai rakyat Malaysia sedih dan marah.

Banyak perkara yang tidak puas hati disuarakan masyarakat termasuk golongan selebriti yang memberikan reaksi pelbagai, lebih-lebih lagi apabila Ramadan bakal melabuhkan tirai.


Kredit foto: IG

Bagi pihak rakyat Malaysia, pelakon dan usahawan Datin Rebecca Nur Al- Islam  menyuarakan isu itu menerusi sebuah video dimuat naik di Instagramnya.

"Video ni Saya Cc kan Kepada Our Abah Perdana Menteri Malaysia 🇲🇾 @muhyiddinyassin_official.

"Abah, on Behalf of Rakyat Malaysia Tolong Watch Video Ni sampai Habis," tulisnya yang turut meminta maaf andai mana-mana pihak tidak suka dan terguris dengan videonya itu.


Kredit foto: IG

Antara disuarakan Rebecca adalah larangan menziarahi rumah ke rumah dan kubur ketika sambutan Aidilfitri.

Yang tidak logiknya, apabila ziarah rumah ke rumah tidak dibenarkan, namun menaiki kenderaan bertiga untuk ke pusat beli-belah dibenarkan.

"Sudahlah tidak boleh menziarah ibu yang tinggal berdekatan. Takkan lah saya nak suruh ibu menaiki kereta dengan kakak untuk ke KLCC tidak melebihi tiga orang dan kita berjumpa di sana untuk cium tangan ibu serta meminta maaf sempena Hari Raya Aidilfitri?" soalnya.

Sehubungan itu, Rebecca mencadangkan supaya kerajaan melaksanakan total lockdown.



Video ditujukan kepada Perdana Menteri itu turut mendapat reaksi pelbagai daripada warganet.


Kredit foto: IG

Mungkin ada sesetengah yang disuarakan Rebecca itu boleh diterima dan sebaliknya. Apa pula kata anda? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 94
Komen

Previous : Cik B Langgar Wanita Hamil, Terduduk Datuk Seri Vida Dibuatnya!

Next       : "Saya Rasa Rap Saya Sedap, Mama Pun Sama Takkan Dia Tipu?" - Cik B

Komen Terbaru

Quote Nuyak 17-5-2021 10:53 AM
pelik kenapa kawan2 dia semua lari? mcm sesuatu sangat kan ..semua2 bff dulu lari ke Datin senduk...

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 12-5-2021 06:12 AM
Kenapa bulan ramadhan berlalu begitu cepat?
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jawapan dia because we FAST
Quote Normabaru 12-5-2021 06:14 AM
Pasal video dia ni kaka xtengok pon sbb malas. Dah hari last pose.. Chill2 je la. Sembang la bising mana pon abah be abah.. Mmg dia bulldoze jer semua..

Tunggu la nanti pru, mmg xpyh bg menang PN ni.. Biar melingkup terus
Quote rosannazmia 12-5-2021 06:23 AM
Normabaru replied at 12-5-2021 06:14 AM
Pasal video dia ni kaka xtengok pon sbb malas. Dah hari last pose.. Chill2 je la. Sembang la bising  ...

Sokong.. Dia buat pekak je.. Bg ler video mcmana pon.. Dia wat dekkk jer.. Chill je la.. Hangpa semua jaga diri n keluarga org lain jaga diri n keluarga depa.. Doa byk2
Quote Tinot7 12-5-2021 06:34 AM
Pelik pulak iols tgk dia bg anak dara dia 2 org tu pakai off-shoulder dress.
Quote lalasahaja 12-5-2021 06:36 AM
bila baca komen netizen kt atas tu yang nak total lockdown ni, cth utk 21 hari. iols rasa derang ni tal fikir masak2..

kalau mereka hilang kerja sebab syarikat rugi besar, meraung derang. itu pon tak janji covid akan hilang selamanya. jepun pon sekarang dalam darurat  sebab kes naik balik. orang jepun punya displin pon tak boleh solve covid secara penuh.. ingat malaysia displin sgt ke?

sekurang2nya sekarang bila bukak dan kawal bila kes naik balik, orang still boleh cari rezeki. kes pon tak melonjak 5 digit. harap orang malaysia je lah jaga SOP.

#donerant
Quote Cik_jantung 12-5-2021 06:41 AM
Tinot7 replied at 12-5-2021 06:34 AM
Pelik pulak iols tgk dia bg anak dara dia 2 org tu pakai off-shoulder dress.

Retis wakkk... Fashunnn
Quote EvieWanKenobi 12-5-2021 06:41 AM
pergi mall untuk beli barang keperluan je..
takkan tak boleh pikir sendiri?
Quote adila39 12-5-2021 06:44 AM
lalasahaja replied at 12-5-2021 06:36 AM
bila baca komen netizen kt atas tu yang nak total lockdown ni, cth utk 21 hari. iols rasa derang ni  ...

agree.. hmm susah nak puaskan hati semua... total lockdown x berasapla dapur utk yg terkesan.  Kita bersabarla. Palestinian tu lagilah... xde pulak meroyan.. kita patut bersyukur masih boleh beraya dgn seadanya
Quote EvieWanKenobi 12-5-2021 06:44 AM
Edited by EvieWanKenobi at 12-5-2021 06:45 AM
Tinot7 replied at 12-5-2021 06:34 AM
Pelik pulak iols tgk dia bg anak dara dia 2 org tu pakai off-shoulder dress.


dari dulu trying hard sangat nak anak2 dia jadi model.. padahal..
Quote dudaberhias 12-5-2021 06:46 AM
Tinot7 replied at 12-5-2021 06:34 AM
Pelik pulak iols tgk dia bg anak dara dia 2 org tu pakai off-shoulder dress.

choiii kaka ni... motip chuolss pelik?

dah omaknya pun pernah jadi teletubbies
Quote Tinot7 12-5-2021 07:01 AM
dudaberhias replied at 12-5-2021 06:46 AM
choiii kaka ni... motip chuolss pelik?

dah omaknya pun pernah jadi teletubbies

Tak la. Maknya tutup litup bagai. Tapi anak off-shoulder mcm pakai dress beauty pageant.
Quote Tinot7 12-5-2021 07:02 AM
EvieWanKenobi replied at 12-5-2021 06:44 AM
dari dulu trying hard sangat nak anak2 dia jadi model.. padahal..

Iols speku, maknya yg nak jadi model.. tak dpt, push anak utk jadi. Antara tercapai atopon tak je.
Quote Tinot7 12-5-2021 07:03 AM
Cik_jantung replied at 12-5-2021 06:41 AM
Retis wakkk... Fashunnn

Ye la.. tapi bg la pakai fashunn senonoh sikit.. ni ajaq budak pakai mcm tu. Mahap la. Iols ni konservatif sikit.
Quote anilanil 12-5-2021 07:05 AM
Apa peliknya kuar max bertiga 1 kereta. Emergency org tua sakit, anak 1 drive, anak 2 tolong pegang. Kejadah nak gi shopping complex HIDE spots dah revealed?
Quote dudaberhias 12-5-2021 07:09 AM
Tinot7 replied at 12-5-2021 07:01 AM
Tak la. Maknya tutup litup bagai. Tapi anak off-shoulder mcm pakai dress beauty pageant.

Nak anak jadi model tapi tak menjadi kot, baik la dia ajar anak bisnes kambus mengambus belakang umah macam Jah aset ratus juta tu.
Quote NataliaLuiz 12-5-2021 07:18 AM
adila39: agree.. hmm susah nak puaskan hati semua... total lockdown x berasapla dapur utk yg terkesan.  Kita bersabarla. Palestinian tu lagilah... xde pulak me ...


Agree with u sis. Syukurlah masih boleh beraya. Sebelum ni nak PKP sangat, naahh gov dah bagi satu Negara PKP. Ikut je la arahan SOP. Palestinian tu fikir nyawa antara hidup dan mati.
Quote rbmy 12-5-2021 07:19 AM
lalasahaja replied at 12-5-2021 06:36 AM
bila baca komen netizen kt atas tu yang nak total lockdown ni, cth utk 21 hari. iols rasa derang ni  ...

betul. sangat setuju. ada pro and con nak total lockdown.
maybe kerja gomen tak terasa sangat,....
Quote Normabaru 12-5-2021 07:20 AM
dudaberhias replied at 12-5-2021 06:46 AM
choiii kaka ni... motip chuolss pelik?

dah omaknya pun pernah jadi teletubbies

Hahahahahhahaa... Ni lawak.. Matriye duda.. Tahun ni mencatat sejarah.. Team plg besar ialah #teamtakbalikkampungrayamacamtakraya..kehkehkeh
Quote Ferr_Remy 12-5-2021 07:21 AM
lalasahaja replied at 12-5-2021 06:36 AM
bila baca komen netizen kt atas tu yang nak total lockdown ni, cth utk 21 hari. iols rasa derang ni  ...

Bile kes naik lagi, lagi besar dan lama lockdown pasni, lagi teruk company nak survive. Pelik gak org yg tak nak lockdown total ni, x pikir masa panjang

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top