Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Kes Semakin Dahsyat, Beratus Mayat Mangsa Covid-19 Terapung Di Sungai

11-5-2021 10:08 AM Komen: 176
Gempar berpuluh-puluh mayat dikesan terapung di Sungai Ganges di India, susulan lonjakan kes Covid-19 di negara itu.

Saksi memberitahu lebih 100 mayat dibuang di sungai yang besar itu di negeri Bahir, manakala berpuluh lagi terapung di Sungai Yamuna di Uttar Pradesh.

Menerusi satu rakaman dari sungai, menunjukkan keadaan separuh mayat yang dibakar, dilihat dihanyutkan oleh air dan lain-lain dibalut dengan kain kafan.

Foto: Reuters

Bercakap kepada NDTV, seorang pegawai tempatan berkata: "Kesemua mayat terapung berada di sungai sekurang-kurangnya lima hingga tujuh hari.

"Kita membuang mayat-mayat ini."

Tambah mereka: "Mayat-mayat bukan dari sini kerana kita tidak mempunyai tradisi membuang mayat di sungai."

Keadaan yang mengejutkan itu susulan India kini berdepan dengan jumlah jangkitan Covid-19 yang tinggi.

Pada Isnin, kerajaan India mengumumkan 366,161 jangkitan baharu dengan 3,754 kematian dicatatkan. -CARI

Sumber: mStar/ Mirror

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 176
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Ninjanunu 16-5-2021 07:29 PM
Horror.. mcm dlm movie contagion.. but this is real life..

Lain-lain Komen

Quote taji2906 11-5-2021 10:13 AM
ngeri la mayat terapung kat sungai. dalam gambar atas tu, sorg je pakai ppe.
Quote blastoff 11-5-2021 10:16 AM
taji2906 replied at 11-5-2021 10:13 AM
ngeri la mayat terapung kat sungai. dalam gambar atas tu, sorg je pakai ppe.



kenapa ya sorang je ? Yg peliknya , kat india yg uruskan mayat tak pakai ppe yg ramai tapi depa dok sihat uruskan mayat non stop dalam keadaan gitu .... tak ikut mati kena covid samalah plak
Quote blastoff 11-5-2021 10:21 AM
Edited by blastoff at 11-5-2021 10:23 AM

Nah lagi bukti bergambar yg dok urus mayat malah yg dok tengok mayat di urus punggg ramai2 tak pakai ppe tak berjarak, malah ada yg baju pun tarak  
muka depa mask pun tak dapat dikesan mana menghilang pun wa tatawww maa

https://www.scmp.com/news/asia/a ... zard-ganges-boatmen

9c8a0f28faf64b824520f7eabd96a35d (1).jpg


Quote rospinki 11-5-2021 10:25 AM
mesti baung lantong
Quote blastoff 11-5-2021 10:25 AM



ed98373dd6f7987face78fdeb6672d7c.png
Quote msdummy.2018 11-5-2021 10:26 AM
Bangan mati sb cobid , pas tuh buang kat sungai? Sesuaiiiiiiiii
Quote blastoff 11-5-2021 10:27 AM
so persoalannya kenapa depa berkelakuan gitu kalau yg mati tu kerana keganasan jangkitan dek virus covid ? Awat depa tak pakai mask tak buat jarak tak pakai baju gittewwww haaa
Quote blastoff 11-5-2021 10:29 AM
msdummy.2018 replied at 11-5-2021 10:26 AM
Bangan mati sb cobid , pas tuh buang kat sungai? Sesuaiiiiiiiii

tapi depa yg uruskan mayat dan yg tengok mayat di urus berkelakuan mcm ia mayat yg mati kerana sebab selain covid maaa so gambar menceritakan sebaliknya lah plakk kannn dari yg cuba digambarkan oleh kata2 news article ittew
Quote MissyMolly 11-5-2021 10:32 AM
Eh giler lah buang kat sg. Cemar kut air tuh.. buat mandi minum masak kang naik penyakit lain sama
Quote wafeloren 11-5-2021 10:33 AM
kenapa diorang taknak tanam je mcm org islam. kalau tanam kurang kos sikit dari bakar.
Quote blastoff 11-5-2021 10:38 AM
ini lagi gambar yg tunjukkan yg dok uruskan mayat tak berPPE tak berjarak  ...awat depa boleh dok kuat gedang masih mampu uruskan mayat tak dijangkiti covid pung ?

  

Screenshot_20210511_103513[1].jpg

Quote blastoff 11-5-2021 10:40 AM
wafeloren replied at 11-5-2021 10:33 AM
kenapa diorang taknak tanam je mcm org islam. kalau tanam kurang kos sikit dari bakar.

yg penting utk di tanya yg uruskan mayat tu tak berjarak tak berppe masih dok kuat gedang lagu tu pasai apa kalau varians terlalu ganas kat india
Quote syamzana 11-5-2021 10:44 AM
blastoff replied at 11-5-2021 10:16 AM
kenapa ya sorang je ? Yg peliknya , kat india yg uruskan mayat tak pakai ppe yg ra ...

mana tau depa sihat nonstop urus mayat?tu yg beratus ribu dijangkiti sehari, beribu mati sehari agaknya dari mana?
Quote blastoff 11-5-2021 10:48 AM
Edited by blastoff at 11-5-2021 10:49 AM
syamzana replied at 11-5-2021 10:44 AM
mana tau depa sihat nonstop urus mayat?tu yg beratus ribu dijangkiti sehari, beribu mati sehari ag ...

kan dalam gambar tu tunjuk depa sihat je , .... tengok gambar tu laa, ia dari news agency bukannya dari theory conspiracy punya website
Quote SPACE COP GABAN 11-5-2021 10:48 AM
Entah2 yg tak.pakai ppe tu pun dah positif tu sbb depa pun x heran...yg pakai ppe tu sbb masih negatif...
Quote aechae 11-5-2021 10:50 AM
So pikir sndri lh knapa pnyakit dtg kt tmpat n keadaan mcm ni
Quote blastoff 11-5-2021 10:51 AM
SPACE COP GABAN replied at 11-5-2021 10:48 AM
Entah2 yg tak.pakai ppe tu pun dah positif tu sbb depa pun x heran...yg pakai ppe tu sbb masih negat ...

maksud kau varians ganas kaw kaw tup tup ada yg positif boleh dok sihat buat kerja berat camtu nonstop ? Camana depa boleh begitu kebal dari simptom plak tanpa berPPE berjarak malah bermask pun idak some of them
Quote blastoff 11-5-2021 10:52 AM
aechae replied at 11-5-2021 10:50 AM
So pikir sndri lh knapa pnyakit dtg kt tmpat n keadaan mcm ni

tempat dan keadaan macam tu kat mana yg wujud di malaysia tu ?
Quote syaz_lina 11-5-2021 11:03 AM
Dah tak mampu nak bakar kot..campak ja dlm sungai.

Lihat semua komen(176)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top