Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

'Asisten Komisioner' mohon rentas negeri ditahan

11-5-2021 12:38 AM Komen: 9


PETALING JAYA: Seorang warga emas sanggup menyamar sebagai pegawai kanan polis bagi mendapatkan kelulusan permohonan rentas negeri sebelum dia ditahan di Balai Polis Petaling Jaya, kelmarin

Lelaki berusia 65 tahun datang ke balai polis bagi memohon permit rentas negeri pada jam 9 malam.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Fahkrudin Abdul Hamid, berkata suspek menunjukkan gambarnya memakai pakaian seragam polis di telefonnya kepada anggota polis bertugas.

"Suspek mengaku bergelar 'Datuk' dan berpangkat Asisten Komisioner tanpa menunjukkan sebarang bukti identiti sebagai pegawai kanan polis.

"Anggota polis yang bertugas ketika itu meminta suspek mengemukakan dokumen yang menunjukkan dia adalah pegawai kanan polis namun suspek gagal berbuat demikian," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Mohamad Fakhrudin berkata, susulan itu, suspek ditahan kerana gagal mempamerkan sebarang kad identiti dan kad kuasa serta menyamar sebagai penjawat awam.

"Suspek ditahan reman bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan," katanya.



Sumber : Berita Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 9
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote jfq 11-5-2021 06:40 PM
Agak2la dah 65 tahun ingat masih dlm service lg ke

Lain-lain Komen

Quote batmana 11-5-2021 12:43 AM
Baik nyamar jadi cikgu PJJ senang nk rentas
Quote glump 11-5-2021 12:44 AM
Jadi ACP pun kena mohon kebenaran merentas.. ACP balai Mana?
Quote ReginaGeorge 11-5-2021 12:48 AM
Menarik. Nak tau pasal apa beliau desperate nak rentas. {:question
Quote anakjiran 11-5-2021 12:51 AM

perh ACP dah pangkat datuk. tak buat reserach ke pakcik. sedangkan ACP ezanee pun tak ada datuk. hahaha

lucu lah pakcik. dah tu boleh pulak minta rentas kat balai
Quote sharlenetexas 11-5-2021 01:07 AM
glump replied at 11-5-2021 12:44 AM
Jadi ACP pun kena mohon kebenaran merentas.. ACP balai Mana?

Acp daerah mana? Apsal tak ngaku tuan komisioner terus?
Quote Lentera 11-5-2021 02:17 AM
Nak balik negeri mana tu pakcik? {:smile
Quote NataliaLuiz 11-5-2021 06:31 PM
Mmg terdesak nak rentas nak jumpa anak cucu kot.
Quote Cece1234 11-5-2021 06:36 PM
Degil betul..
Quote jfq 11-5-2021 06:40 PM
Agak2la dah 65 tahun ingat masih dlm service lg ke

Lihat semua komen(9)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top