Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Nora Danish & Tizz Zaqyah Positif Covid-19, Sebab Tak Jaga Sop Ke?

9-5-2021 09:28 PM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 184


 



Berita dukacita melanda dunia hiburan apabila dua lagi anak seni dijangkiti Covid-19. Pelakon Nora Danish dan Tiz Zaqyah mengesahkan mereka positif Covid-19 di instagram masing-masing petang tadi.

Nora, 39 dalam kenyataannya menjelaskan yang dia menjalani ujian calitan (swab test) kerana mempunyai kaitan rapat kategori C. Hasil yang diperolehi hari ini menunjukkan dia positif walaupun Nora tidak mengalami sebarang simptom jangkitan.

Foto :IG
Foto : IG


Sementara itu, Tizz Zaqyah, 33 pula memberitahu yang dia melakukan ujian calitan kerana berasa tidak sihat. Seterusnya keputusan menunjukkan yang dia juga positif Covid-19.

Foto : IG

Oleh itu, Tizz dinasihatkan agar kuarantin diri di rumah.

"Bermula dengan batuk biasa kemudian menggigil, saya dapat rasakan badan lain sangat."

Foto : IG

Kedua-dua artis wanita ini turut meminta doa daripada pengikut mereka supaya cepat pulih. Malahan Nora dan Tizz juga menasihatkan agar semua rakyat Malaysia sentiasa berwaspada kerana virus Corona berada di mana-mana dan boleh mengjangkiti sesiapa pun.

Foto : IG

Memandangkan mereka berlakon dalam drama bersiri yang sama iaitu Covid Oh Covid, adakah ianya kebetulan? Ada juga yang membuat teori anak seni sendiri yang tidak menjaga SOP, anda rasa, bagaimana? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
2
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
1
0
Komen: 184
Komen

Previous : Cik B Langgar Wanita Hamil, Terduduk Datuk Seri Vida Dibuatnya!

Next       : Mira Filzah Bengang Namanya Digunakan Penjual Kosmetik

Komen Terbaru

Quote pakwetizzaqyah 17-5-2021 07:30 PM
kesian tiz

Lain-lain Komen

Quote kakasotong2 9-5-2021 04:20 PM
Masa Tiz umum dia positif covid tadi meols dah agak dah Nora ni bakalan terjangkit juga sebab deyols ada shooting & lepak sama 2 minggu lepas.

Sorang lagi bakalan terjangkit, si Abil kupu2 tu haaa. Ada lepak dengan Tiz dgn Nora juga baru ni.

Rasa meols si Ned tu punya excited nak cucuk vaksin AZ harini kan. Dah kena kuarantin pulak lah xboleh nak pi cucuk
Quote kiah_mai_pulak 9-5-2021 04:21 PM
malas betul ko TT. nahh kakiahh tolong
[ig]https://www.instagram.com/p/COpFk53gk4K/?igshid=yoqfzc31vko5[/ig]




Quote kiah_mai_pulak 9-5-2021 04:22 PM
[ig]https://www.instagram.com/p/COpDttEAhre/?igshid=sj3f4qqkw2q4[/ig]
Quote cmf_premierleag 9-5-2021 04:27 PM
hmmm watever
semoga TZ lekas sembuh
Quote maxim 9-5-2021 04:28 PM
Time dorg shooting mmg xnmpak langsung part mana yg jaga sop?? Dgn mask x pakai, bertepuk tampar masing2..beromen bagai. Bkn nk doa yg xbaik tp selayaknya la kalo berjangkit pon
Quote MissYouSayang 9-5-2021 04:30 PM
Xpatuhi sop kan.lps ni mohon muhasabah diri.jgn lps ni dok memekak plak marah2 org lain yg belum kena lagi ke apa.huhu
Quote berusjamban 9-5-2021 04:31 PM
kiah_mai_pulak replied at 9-5-2021 04:22 PM

Terima kasih Kiah. Makcik warga emas, reti gossip secara manual jer
Quote captainQUE 9-5-2021 04:36 PM
Baru berapa Hari Lepas Tak silap nora ni ada shooting dengan amyra rosli dengan adeline tsen semua tu, Tak silap seratus Hari ke apa... ramainya contact rapat Dia Tu
Quote ngek 9-5-2021 04:39 PM
100 hari apetah tue katanye ada 100 artis terlibat. Masing2 mask lesap. Good luck all retis Malaysia
Quote ReginaGeorge 9-5-2021 04:43 PM
Ke hulu ke hilir nora ni... Ramai contact dia. Scroll je ig dia hari2 leak orang berlainan. Tak pakai mask, harap faceshield apppoooo
Quote imrb 9-5-2021 04:49 PM
danlah muka baru ko tahu langit tu tinggi rendah bila tak jaga sop.. asal ko dri rumah yg berbeza jaga2lah ye lagi2 bertepuk tampar tak pakai mask..

netizens lahar ko marah, dgn netizens jugak ko suh doakan kesembuhan..
Quote uori 9-5-2021 04:53 PM
patut pakcik sivagangga awal2 minta maaf kat ig, takyah bayar saman ribu riban. aku tak heran sangat kalau dorang jaga sop, tapi ni...
Quote Suchi 9-5-2021 04:59 PM
Close contact kategori C ni maknanya dia ada close contact ngn kategori B kan, kira 3 lapisan la ekk
Aduh takutnya, kalau tangguh vaksin maknanya nnt dapat juga ke? Sebab dah kena covid kena tunggu atleast 3 bulan kan baru boleh amik vaksin
Quote Suchi 9-5-2021 05:04 PM
captainQUE replied at 9-5-2021 04:36 PM
Baru berapa Hari Lepas Tak silap nora ni ada shooting dengan amyra rosli dengan adeline tsen semua t ...

Seratus the movie, katanya menampilkan 100 pelakon.
Iols tgk kat ig cite tu dah shoot dah awal2 maybe time scene dia baru shoot 2-3 hari lepas.
Projek apatah astro kemain ramai pelakon ala2 cite Neon kot banyak gak pelakon tp tak semua satu scene.
Quote caprut 9-5-2021 05:04 PM
MissYouSayang replied at 9-5-2021 04:30 PM
Xpatuhi sop kan.lps ni mohon muhasabah diri.jgn lps ni dok memekak plak marah2 org lain yg belum ken ...

Tkdenye nk muhasabah diri. Tgok jela ashraf muslim tu. Masa mula2 kena je konon sedih2 ujung nan hado
Quote anony-mous 9-5-2021 05:06 PM
maxim replied at 9-5-2021 04:28 PM
Time dorg shooting mmg xnmpak langsung part mana yg jaga sop?? Dgn mask x pakai, bertepuk tampar mas ...

Jgn tegur. Nnti kena bash mcm pkp 1.0 dlu bising pongpang2 xdpt buat penggambaran. Pdhal smua tau nk berlakon ni mmg x ada nya nk jg jarak
Quote lyshafull 9-5-2021 05:09 PM
Nora ni kerja mcm xde duit langsung sdgkan rumah Area KLCC shooting sana sini dgn laga2 pipi semua .. pastu balik rumah cium anak2 dia dh skang bru nk taw ckp covid is real puihh
Quote irish_ieka 9-5-2021 05:09 PM
tahniah retis. itu yg kirang dok pinta2 kan. harap ND ada gomol2 dgn PZ skali. biar skali package. yg PZ tu gaya tak ingt tohan dah lps free hair
Quote delia3003 9-5-2021 05:10 PM
maxim replied at 9-5-2021 04:28 PM
Time dorg shooting mmg xnmpak langsung part mana yg jaga sop?? Dgn mask x pakai, bertepuk tampar mas ...

Ni kita kluster tempat kerja ler ni. Kat ofis pun ramai jugak macam ni, kalau tak, takde ler bersepah kluster tempat kerja

Lihat semua komen(184)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top