Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Kenapa Semua Baju Sendat, Memang Buat Bisnes Untuk Orang Masuk Neraka Ke?"

Oleh: LilRose|6-5-2021 03:12 PM Komen: 26
Setiap kali menjelang Aidilfitri, pasti ada rekaan busana menjadi bualan sama ada positif mahupun negatif.


Kredit foto: IG

Terbaru, pemilik butik fesyen terkenal Leeyana Rahman, Yana Lee mendedahkan koleksi bajunya dijualnya sering dipertikaikan kerana direka ketat.

"Ada orang nak pakai ketat, ada nak pakai longgar, ada nak bagi nampak slim, ada nak bagi nampak chubby, ada nak tutup dada, ada yang nak punggung nampak kecil, macam-macam lah....


Kredit foto: IG

"Kenapa baju @leeyanarahman.co semua sendat2 eh? Kenapa semua ketat ketat eh? Memang nak buat bisnes menjurus orang untuk masuk neraka ke? Selalu dapat Direct Message macam," tulisnya di Instagram.



Tidak mudah melenting, Yana menegaskan bahawa dia hanya menjual koleksi berkenaan, namun semua keputusan untuk membeli di tangan pelanggan.



Betullah apa yang dikatakan Yana tu, pengguna perlu bijak dan buat keputusan yang tepat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
3
1
0
Komen: 26
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Lavender85 17-6-2021 08:27 PM
pernah dgr Habib Zainal kata zmn skrg lagi dasyhat dari zmn jahiliah terutama pmpn.  zaman jahiliyah tudung ikat ke belkang nampak leher je. Zmn skrg ni lebih dari tu. Mgkin pakaian yg nmpk tubuh badan walaupun jubah. (jubah yg ada cutting) aksesori ( perhiasan x silap yg boleh dilihat org hanya cincin ) selainnya hanya suami, mekap tebal sehingga berubah muka (bulu mata palsu etc). Rasanya kalau yg menjual pakaian , pakaian yg bukan syariat Islam dipakai utk tontonan umum . Hukumnya berdosa pada si tukng jahit penjual dan pembeli. Nauzubillah. Wallahualam

Lain-lain Komen

Quote hareeeesah 6-5-2021 03:56 PM
Bukan ke yang menjual pun dosa? Tolong explain sesape yang lebih arif..
Quote squeeze 6-5-2021 04:12 PM
hareeeesah replied at 6-5-2021 03:56 PM
Bukan ke yang menjual pun dosa? Tolong explain sesape yang lebih arif..

boleh lah tu share sorang sikit dosa
Quote KIM.K 6-5-2021 04:28 PM
LR ni lawa je.. Taktau nape forumer cerca sangat desain diorg ni. But diakui kurang selesa. Aku kalau pakai baju diorg ni pak arab puji melangit tapi orang kampung dengki sangat
Quote prettyuglybabe 6-5-2021 04:29 PM
tak serik-serik ke mereka yang membeli baju dia ni..
tiap tahun ada issue..
Quote missyL 6-5-2021 04:55 PM
I tgok la ni ramai btol trend pakai purdah...

Xnk pakai mask ke cmne..
Quote izwan_izi 6-5-2021 05:34 PM
tgk gambor tu..takde la nmpak ketat sgt pon...Cuma ada curve kt pinggang je yg nmpak mcm ketat..

Definasi ketat bg iols mcm kabaya 60an-70an..yg tu mmg ketat...siap package pakai bra bentuk kon..

ataupun gugurl zaman millenial PKP ni semua stok gundu2 obese takda shape...

Tak macam gugurl 20 tahun lepas yg majoriti masih ramai yg kerengga ramping...

tapi seriously...iols malu dgn gugurl zaman skang...tak reti jg penampilan...dgn obesenya..dressing tahapa2...
Quote krustykrab 6-5-2021 05:34 PM
Minah ni ke yg rentas negeri sb nk hadiahkn kete baru kt bapak?
Btw, baju kurung riau pink sheol tu cantik betul
Quote sharlenetexas 6-5-2021 05:44 PM
Pakai longgar2 je. Beli kaftan H&M untuk raya.
Quote 234126 6-5-2021 06:32 PM
Ni sorang lagi, masa sekolah cikgu ajar agama buat apa agaknya dalam kelas? Tulis surat cinta pastu main passing-passing? Kohkohkoh

Yang menjual tu pun kira bersubahat bawa ke arah jalan syaiton baju sendat mendat. Saham dosa tu dapat la kat seller jugak.

Baik diam je daripada jawap saya hanya jual je

Imej dah muslimah, tapi basic pun taktau ni apo?!

Tapi tgk imej lakinya pun baju melayu sendat, berdiri pun kepit kakinya iol speechless.
Quote n0n0n0 6-5-2021 06:55 PM
Kawan iols designer dia penah tanya ustaz. Ustaz kata tak boleh design sexy2 kat muslim. Kalau kat non-muslim takpe, tapi berusaha advise supaya pakai tutup2 sikit. Hukum dia haram ke makruh ke ape xsure tapi ustaz tu kata tak boleh. Ikut logik pun rasa cam bersubahat. Tapi wallahua'lam
Quote depresio 6-5-2021 11:23 PM
Owh minah ni yg rentas negeri hantar kereta tu
Quote lofar11 7-5-2021 02:07 AM
izwan_izi: tgk gambor tu..takde la nmpak ketat sgt pon...Cuma ada curve kt pinggang je yg nmpak mcm ketat..Definasi ketat bg iols mcm kabaya 60an-70an..yg tu mmg ...


dulu jahiliah nok, skrg Tak lama lg dh kiamat, pakai la yg elok2 sket, bkn masalah gemuk, masalah x patuh syariat, org zaman dlu lain, kurang agama time tu, sbb tu pakai kain batik bekemban g rumah jiran zaman tu, aiyoo apoo la komen mu ni HAHAH
Quote 234126 7-5-2021 04:46 AM
iol pakai je kebaya tapi bukan la jenis yang ketat sendat sampai terjojol. Baju kurung modern iol pun bukan loose sgt tapi tak ketat pun. Boleh je nak loose sedang elok. Yang pi ambik one size smaller sapa suruh
Quote purebloodleo 7-5-2021 11:01 AM
izwan_izi replied at 6-5-2021 05:34 PM
tgk gambor tu..takde la nmpak ketat sgt pon...Cuma ada curve kt pinggang je yg nmpak mcm ketat..

...

Setuju dgn u. Ppuan zaman sekarang melantak cheese dgn benda bergoreng. Mananya x gemok. Tambah Boba la Starbucks la

Skrang kalau disamakan dgn anak dara rasa offended ok. Bdn memasing kalah acik anak 4. Haha
Quote bakingsoda 7-5-2021 12:01 PM
hareeeesah replied at 6-5-2021 03:56 PM
Bukan ke yang menjual pun dosa? Tolong explain sesape yang lebih arif..

ye la weyy kalau dah baju mmg khas dibuat utk pakai kat luar, takkan yg beli baju ni semata2 nak berkecah kat dapur depan laki dgn anak2 je? lain la mcm tshirt lengan pendek pakaian yg satu kebiasaan di rumah tapi ada jugak keluar dgn baju lengan pendek tu pair dgn jeans ke bukan salah penjual dah
Quote azie5zoe 7-5-2021 03:16 PM
Iols ada nenek saudara tukang jahit, baju yang dia jahit dari iols form 5 sampai sekarang iols boleh pakai lagi. Dia kalau jahit memang taknak ikut potongan badan kita betul-betul sebab dia taknak dapat dosa semangkuk katanya.
Quote ina_na 9-5-2021 03:30 PM
Walaupun aku ni suka gak gan fesyen2.. Tp aku cr gak baju yg boleh selamatkan perut aku ni.. Bkn pe sejak makin panjang pkp ke pkpb ape ke ni makin sedap lak menambah lemak di perut... Nk bt plank mls.. Tu la mslnye..
Quote cmf_premierleag 9-5-2021 06:42 PM
sendiri yg gemuk debab malas jaga body,pastu salahkan baju sbb kecik bagai
pastu acah2 teraniaya, mula la main syorga neraka bagai
padahal sendiri gemok mcm badakkkkk
Quote cmf_premierleag 9-5-2021 06:45 PM
izwan_izi replied at 6-5-2021 05:34 PM
tgk gambor tu..takde la nmpak ketat sgt pon...Cuma ada curve kt pinggang je yg nmpak mcm ketat..

...

mmg ramai aku tgk gugurl zmn skang obese ya..shape jauhhhh skali.
sbb kuat melantak bende2 viral mcm boba,bomboloni, babel tea, ayam cheese korea apa namatah, makan malam lps 10pm tp tido kul 11pm, malas exercise sbb sibuk main henfon

Lihat semua komen(26)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top