Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Nyaris Dikompaun RM10,000, Wanita Bengang Maki Polis Di Media Sosial

6-5-2021 03:54 PM Komen: 110

Nampaknya, masih ramai individu menyalahgunakan media sosial untuk menghina pihak berkuasa secara terang-terangan hanya kerana gagal mengawal emosi. 

Individu yang dimaksudkan ialah seorang pengguna Facebook, Diana Mat yang memuat naik beberapa status menghina Polis Diraja Malaysia (PDRM), khususnya anggota yang terbabit dalam sekatan jalan raya (SJR) di Putrajaya, kerana berang ditahan polis dipercayai kerana melakukan perjalanan merentas negeri atau daerah. 

Selalunya mana-mana individu yang ditahan polis ketika di jalan raya, sudah pasti memanjatkan rasa bersyukur jika mereka dilepaskan dengan budi bicara, tetapi lain pula reaksi wanita ini yang memilih untuk memaki anggota beruniform dengan kata-kata kesat. 


Kredit foto: Facebook Diana Mat

Dek kerana status-status berani seperti ini, ada yang beranggapan, akaun Facebook wanita itu mungkin telah digodam. Namun, Diana menyangkal tangapan itu dan menegaskan status-status itu sememangnya ditulis olehnya sendiri.

"Facebook aku tak kena hack, itu budak kecik dan menteri-menteri bodoh je yang cakap. Bodoh tu maknanya sayang," tulisnya sejam yang lalu. 

Namun, tinjauan mendapati status-status tersebut sudah dipadamkan.



Budaya caci maki yang semakin menjadi-jadi di media sosial sejak akhir-akhir ini sepatutnya dihentikan. Jika tidak, ia pasti akan menjadi barah yang sangat bahaya dalam masyarakat kita dan akan memberi kesan negatif kepada generasi akan datang.

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
3
0
0
Komen: 110
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sekngucing 1-6-2021 10:43 AM
aku sokong budak ni

maki ja dek.. diorang bukan allah... setakat puppet kerajaan jaaa

Lain-lain Komen

Quote nazzse 6-5-2021 04:03 PM
Muka lawa takda guna klu mulut mamcam tu.

Btw, aku yang sekangkang kera ni pun tak berani nak masuk putrajaya. Polis sana tegas bukan main oii
Quote chandrahusin 6-5-2021 04:05 PM
Polis dh lepas kan pun nak merempan?
cuba la berterima kasih
cari pasal
Quote LostStar 6-5-2021 04:15 PM
kalau x kahwin lagi elok dijodohkan dengan diva aa
Quote cikkilata 6-5-2021 04:16 PM
Dasar pompuan x sedar diri.. da buat salah, menyalak pulak... lain la kalau x buat salah, tp kena tahan n tegur...
Quote MeghanK 6-5-2021 04:18 PM
lawak nya cara beliau merempan..tangan dekat stereng nak pusing langgar polis??? poser acah2 berani
Quote Kurex 6-5-2021 04:19 PM
Kenapa kau tak maki hamun depan polis masa kena tahan tu sundel?
Quote c===8 6-5-2021 04:20 PM
tekanan hidup gara2 kobid
Quote swateng1 6-5-2021 04:25 PM
ni geng pejuang mana pulekkk
Quote sarah82 6-5-2021 04:28 PM
Sah2 salah x ada surat rentas daerah.
Quote 234126 6-5-2021 04:31 PM
bahasaaaa.. apa pompuan zaman sekarang jadi camgini ye?  Kurang ajaran mak ayah? Kurang didikan agama? Terlebih tengok tik tok youtube? Takda orang rotan masa kecik? Ke terlebih rotan lalu meroyan rebel bila dah besar?

Quote aqissa 6-5-2021 04:33 PM
Tolong la kutip b7dak ni... kesian dia
Quote imransulaiman 6-5-2021 04:44 PM
Kurex: Kenapa kau tak maki hamun depan polis masa kena tahan tu sundel?


Semoga perempuan tu terlentok di dada jeriji besi jel... Aaamiin.
Quote squeeze 6-5-2021 04:55 PM
ni jenis acah2 rebel..
Quote Abam_Leh 6-5-2021 04:55 PM
kau ingat aku takut!!!!

Keh Keh, sah sah la ko penakut pompuan oit


Meroyan cam kucing, kalau berani ko dah maki depan depan kan



Quote mamasaffiya 6-5-2021 05:10 PM
Selalu orang yg buat salah mmg dia je betul.
Aku ni keje kat putrajaya pun ada surat. Weekend pun x berani nak masuk
Quote farlis 6-5-2021 05:12 PM
berani maki depan2 laaa...
Quote mrsbale 6-5-2021 05:16 PM
sarah82 replied at 6-5-2021 04:28 PM
Sah2 salah x ada surat rentas daerah.

Itu lah. Xphm pasepa dia nak meroyan. Dah mmg salah. Tu pun polis lepas just bg warning ja bukan saman pun.
Sentap polis x ngorat dia pasan
Quote codenamedream 6-5-2021 05:19 PM
Pengecut.
Quote mclaren 6-5-2021 05:19 PM
Mak ehhh garang nya.

Lihat semua komen(110)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top