Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dayah Bakar Berniaga Di Bazar Ramadan Canberra Bikin Netizen Cemburu

4-5-2021 09:43 AM|Oleh: Cari-Azza | Komen: 59




Di kala rakyat Malaysia sudah muak dengan pandemik Covid-19 yang belum nampak pengakhirannya, beberapa negara lain sudah boleh menikmati kehidupan bebas dengan Prosedur Operasi Standard (SOP) tertentu.

Perkongsian hos popular, Dayah Bakar yang berniaga di Bazar Ramadan di Canberra, Australia tanpa memakai pelitup muka menimbulkan cemburu di hati netizen, manakan tidak, masing-masing boleh menjual beli tanpa perlu risau dijangkiti virus corona.




"Bazaar Ramadhan di Canberra. Memang rasa seronok bila dapat tolong meniaga sama-sama dengan family Dayah dekat sini.
Bila dah nak habis menjual, kami sama2 exchange foods untuk bawa balik berbuka. Kongsi rezeki, so beautiful."

Foto : ig


Bagi Dayah sendiri, ianya mengingatkan momen ketika berniaga di Bazar Ramadan Taman Tun Dr.Ismail satu ketika dahulu.

Malahan rakan artis seperti Aina Abdul, Nad Zainal dan Raja Ssyahiran turut menyatakan suasana tersebut sangat dirindui.

Foto : Ig
Foto :ig

Hal yang sama turut dirasakan oleh pengikut Dayah, bahawa ianya kembali normal di luar negara.


Foto : IG

Jadi, sama-sama kita doakan agar negara kita cepat pulih dari pandemik Covid-19 ini. Bagi Dayah dan orang Malaysia berada di negara bebas Covid-19, tahniah! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 59
Komen

Previous : Isu Hantaran 20k Hina Orang Sabah - Siti Sarah Dedah Rahsia Perkahwinan 10 Tahun Dulu

Next       : Ceroboh Rumah Buat Video Muzik - A. Aida Mahu Aliff Syukri Beri Penjelasan

Komen Terbaru

Quote eely_shana 9-5-2021 10:22 AM
Best je tgk dia berniaga

Lain-lain Komen

Quote Minami2013 4-5-2021 09:54 AM
Anyway, dayah bakar ni sape? Muncul di mana2 tp tak tau function dia dlm dunia hiburan Malaysia
Quote jejarihalus 4-5-2021 09:59 AM
Sesungguhnya Aku cemburu...huhu
Quote Ferr_Remy 4-5-2021 10:05 AM
Who?      
Quote bluecrystal 4-5-2021 10:08 AM
Coursemate aku ni ikut laki ke sana saing2 dayah ni gak..sakan upload gambar berjalan kat sana tak pakai mask
Quote riyadhK 4-5-2021 10:11 AM
Gediknnyaaaaaahhhhhhh
Quote ckenj 4-5-2021 10:27 AM
rezeki hah boleh bebas tanpa mask.....
Quote ezacbee 4-5-2021 10:33 AM
Minami2013 replied at 4-5-2021 09:54 AM
Anyway, dayah bakar ni sape? Muncul di mana2 tp tak tau function dia dlm dunia hiburan Malaysia {:1_ ...

Baru nak tulis.. drama apa dia berlakon?
Banyak cite pasal dia ni..
Quote skymania 4-5-2021 10:51 AM
Huntungla..
Quote Kakak_cun 4-5-2021 10:54 AM
bluecrystal replied at 4-5-2021 10:08 AM
Coursemate aku ni ikut laki ke sana saing2 dayah ni gak..sakan upload gambar berjalan kat sana tak p ...

Ada stgh negara hanya wajibkan pakai mask kat indoor je..outdoor tak kisah..tmpt si dayah ni taktau laa..
Quote Nham22 4-5-2021 10:55 AM
Rezeki die Allah swt beri bila mane die bersabar menempuh seorg diri semasa mengandong aritu... Melahirkan pon tiada suami disisi.. Allah swt gantikan dengan kegembiraan bersama suami...
Quote AbukRokok 4-5-2021 11:07 AM
Who Han? ....
Quote roserouen 4-5-2021 12:41 PM
Dayah ce pakai tudung tu kemas2 sikit & jgn jadi kalut sgt boleh tak. Iols tak berkenan time dia jd host, mesti nak potong org cakap & saja nak buat bingit.  
Quote tipah89 4-5-2021 12:56 PM
nampak bahagia sgt dapat jumpa laki kat aussie nun.. memang dia ikut terus tinggal sana ke
Quote royaldanish 4-5-2021 01:12 PM
berapa umur dia ni? nampak tua
Quote rbmy 4-5-2021 01:44 PM
family dia kat sana juga kee?
Quote lifeline 4-5-2021 01:51 PM
berbaloi la dia lama kan berjauh dgn suami
time pregnant n bersalin pon laki xde kt sisi
wlpon aku pon x minat dia ni tp happy la for her dpt reunite balik dgn laki
together2 with her small family gituhhhhhhhhhhh
Quote ina_na 4-5-2021 01:52 PM
Dia ni anak saudara Hattan kan.. Yg jd pengacara WHI dl.. Ade seorg lg muka mcm dia tu dia ke atau adik beradik dia..
Quote Suchi 4-5-2021 02:05 PM
Jual kuih muih melayu ke tuh? Omputeh tu makann lak ye.
Quote jfq 4-5-2021 02:09 PM
Whoryuss? Tak kenal

Lihat semua komen(59)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top