Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Gila! Dark Web Pornografi Kanak-kanak Kumpul 400 Ribu Ahli Akhirnya Tumpas

Oleh: Cari-Azza |4-5-2021 09:46 AM Komen: 8
Tidak mengejutkan namun sangat membimbangkan apabila terbongkarnya platform dark web terbesar dunia berkenaan pornografi kanak-kanak datangnya dari Jerman.

Isnin lepas, Mahkamah Frankfurt dalam satu kenyataan bersama pejabat polis jenayah persekutuan melaporkan penahanan tiga suspek warga Jerman yang didakwa ialah pengasas platform bernama Boystown.


Foto :ctvnews.com

Turut dalam penahanan sama ialah seorang pengguna platform itu, seperti yang dilaporkan portal 9News.com.

Selain itu, pihak berkuasa turut mendedahkan mereka telah menggeledah tujuh bangunan yang dikatakan mempunyai kaitan dengan kegiatan tersebut pada pertengahan April lalu.

Ianya membawa kepada penemuan lebih 400,000 ahli telah berdaftar dengan platform pornografi kanak-kanak tersebut.

Platform ini membolehkan ahli-ahlinya berkongsi gambar dan video yang kebanyakannya melibatkan kanak-kanak lelaki dari seluruh dunia.


Foto : RTE News

Jurucakap pendakwa raya Frankfurt, Dr Julia Bussweiler menjelaskan, pembongkaran jenayah keji itu adalah hasil kerjasama beberapa agensi siasatan.

Polis turut mendedahkan tiga suspek utama yang ditahan adalah lelaki berusia 40 tahun dari Paderborn, lelaki 49 tahun dari Munich dan lelaki 58 tahun dari utara Jerman yang telah tinggal di Paraguay selama bertahun-tahun. Ketiga-tiganya adalah pentadbir yang menasihatkan penggunanya cara untuk mengelakkan dari ditangkap.

Sementara itu, pengguna platform yang berusia 64 tahun ditangkap dalam kejadian sama, didakwa sebagai ahli aktif yang telah memuat naik 3,500 gambar dan video.

Foto : Yahoo News

Nampaknya jenayah ini makin menjadi-jadi walaupun penjenayah besar, Richard Huckle telah pun meninggal dunia. Mengapa masih ada lelaki yang terangsang dengan kanak-kanak? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 8
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote anony-mous 6-5-2021 11:25 PM
SayaSayangMama replied at 4-5-2021 03:08 PM
Kokesen otak dah rosak. Tgk perempuan bogel selalu sgt dah xrasa apa. Mula la otak melalut ke lain b ...

Sbb tu la dlm islam ditegaskan wajib tutup aurat. Tp non muslim selalu perli pak lebai kopiah terbang kalau nmpk prempuan. Tu belum masuk lg yg perli pak lebai xtahan nmpk perempuan free hair. Siap ada yg tanya, xkan free hair pon boleh naik sheikh?

Akhirnya i dpt jawapan dri soalan uols. Sbb i pon jijik dgn lebai yg tgk prempuan free hair baju longgar pon dah xtahan. Rupanya ini lah sbb nya.

Lain-lain Komen

Quote pasa 4-5-2021 12:39 PM
ramainya kokesen pedo

Quote SayaSayangMama 4-5-2021 03:08 PM
Kokesen otak dah rosak. Tgk perempuan bogel selalu sgt dah xrasa apa. Mula la otak melalut ke lain byk wire rosak
Quote pasa 4-5-2021 04:36 PM
SayaSayangMama replied at 4-5-2021 03:08 PM
Kokesen otak dah rosak. Tgk perempuan bogel selalu sgt dah xrasa apa. Mula la otak melalut ke lain b ...

kokesen ni dulu sis sebelum merdeka

gay, transgender, lesbian, bisex tak di ikitiraf pun ada yg kene bakar pun ada
tapi tgk sekarang ummah kokesen dah anggap ngeseks sesama jantina tu sebagai human right

tunggu la 20 - 30 tahun lagi ngeseks kanak2 ni lama2 diorg blh terima juga.

lubang-lubang ummah kokesen komuter seremban kl pun blh u-turn.


Quote kakikuDibibirmu 4-5-2021 06:10 PM
Rajamoney tersenyum sinis
Quote dua_chzy 4-5-2021 06:11 PM
Cer cek mamat Imperial Kolej tu hada nama tak kat situ.
Quote dua_chzy 4-5-2021 06:12 PM
SayaSayangMama replied at 4-5-2021 03:08 PM
Kokesen otak dah rosak. Tgk perempuan bogel selalu sgt dah xrasa apa. Mula la otak melalut ke lain b ...

Kokesen je ke rasanya ahli dalam group tu?
Quote SayaSayangMama 6-5-2021 10:58 PM
dua_chzy replied at 4-5-2021 06:12 PM
Kokesen je ke rasanya ahli dalam group tu?

Dan sesiapa saje yg menyembah ummah kokesen mcm alicia amin tu
Quote anony-mous 6-5-2021 11:25 PM
SayaSayangMama replied at 4-5-2021 03:08 PM
Kokesen otak dah rosak. Tgk perempuan bogel selalu sgt dah xrasa apa. Mula la otak melalut ke lain b ...

Sbb tu la dlm islam ditegaskan wajib tutup aurat. Tp non muslim selalu perli pak lebai kopiah terbang kalau nmpk prempuan. Tu belum masuk lg yg perli pak lebai xtahan nmpk perempuan free hair. Siap ada yg tanya, xkan free hair pon boleh naik sheikh?

Akhirnya i dpt jawapan dri soalan uols. Sbb i pon jijik dgn lebai yg tgk prempuan free hair baju longgar pon dah xtahan. Rupanya ini lah sbb nya.

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top