Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Beli Harga Butik Tersohor Tapi Dapat Level Belasan Ringgit Je, Pembeli Tak Serik Ke?

4-5-2021 09:48 AM Komen: 39
Iklan barangan berkualiti, yang dapat jauh panggang dari api.

Begitulah yang berlaku terhadap beberapa orang pembeli busana daripada butik tersohor ini. Kemeja satin yang diiklankan berharga RM89 dengan kualiti terbaik membuatkan ramai teruja membelinya. Namun, sangat menyedihkan apabila kemeja tersebut tidak seperti yang digambarkan malahan menyamai kualiti baju berharga belasan ringgit.

Dipercayai butik yang terkenal dengan kontroversi sebelum ini, rupa-rupanya sentiasa membuat onar, namun masih ramai yang terpedaya. Mengapa masih tidak serik-serik?


Foto :Twitter

Bagi netizen, mereka merasakan setiap orang perlu bertanggung jawab dengan keputusan masing-masing. Jika tahu jenama tersebut bermasalah, mengapa perlu memperjudikan nasib untuk membelinya lagi?

Foto :Twitter
Foto :Twitter


Namun, bagi rakan kepada pembeli kemeja tersebut menyatakan ianya adalah kerana masih ramai yang tidak tahu dengan onar butik tersohor itu.

"Sebab masih ramai tak tau pasal LR. In fact kawan saya pun tak pernah tau pasal kualiti LR ni. Hopefully tak ramai terkena."

Foto :Twitter

Jadi, apa pendapat anda? Peniaga yang pandai mengambil kesempatan atau pembeli yang tidak pernah ambil iktibar? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 39
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote 234126 5-5-2021 06:42 PM
anony-mous replied at 5-5-2021 03:24 PM
LR x ada ckp apa2. Tp , yg i belajar, kalau kita dpt brg x elok, qc terlepas ke apa, better direct ...

tu la kan. iol pun memang tak backup LR. iol tak penah follow tak penah beli barang dia. Tapi kalau benda salah, memang salah la. Baju tu iol tgk pun sama je mcm yg advertised. Adat la touch up tu nak jadi selling point kan. Takkan nak jual baju kedut hahaha

iol setuju sgt ayat chuol yang last tu. Budget kurang, bila dapat yg murah, expectation nak mcm quality high brand. Pakai logik akal takbley ka.

Lain-lain Komen

Quote alieyrina 4-5-2021 10:16 AM
Aku kalau tgk material satin crepe matte satin pabenda yg nama satin memg x beli..panas nak mamp..kain apa depa ni guna buat baju ntah
Quote bakingsoda 4-5-2021 10:24 AM
tak pelik kualiti setaraf baju shopee rm15 sbb tokey butik nak cepat kaya, dia slap harga yahudi menipu pembeli yg barang mahal = kualiti. yg pembeli sape suruh bodoh dah tau setiap tahun isu sama je so cashhh
Quote Boomibulat 4-5-2021 10:25 AM
Bukan ke dia ni yg rentas bagi hadiah kereta kat mak tu..?
Quote nazzse 4-5-2021 10:32 AM
Line hitam depan tu mmg corak asalkan? Customer merempan pasal tu ke?

Tapi aku tetap nak padankan muka customer LR ni, dah tau ada masalah tiap tahun tetap jugak hadap berebut beli. Dah la overpriced.
Quote chikumanis 4-5-2021 10:57 AM
me mampu tepuk tangan jelah sambil gelak tekan perut pada siapa yg masih support brand LR ni. onggila mana nak pakai baju raya tebal mcm duk kat eskimo tu! silap2 baju tu boleh perah keluar air tiaksah! hahahaaa

*standing ovation me bagi terus!!*
Quote rosasen 4-5-2021 11:23 AM
Boomibulat replied at 4-5-2021 10:25 AM
Bukan ke dia ni yg rentas bagi hadiah kereta kat mak tu..?

tepat skaliiiii
Quote rosasen 4-5-2021 11:24 AM
tak pernah beli pn dari butik ni..xtau kenapa x rasa nk beli..
Quote _blackbird 4-5-2021 11:31 AM
iols dah bertahun tak beli atau follow up pasal designer baju raya malaysia ni. iols pernah beli skali je jubah iman apa ntah nama brand tu dulu. udah ler mahal design plain saja. iols jumpa jubah yg sama kat tesco baru jual RM30++ je masa tuh. lagi cantik jenis jubah mekah tu
Quote shernazz 4-5-2021 12:15 PM
Baik kau beli brand puteri kat aeon atau sejati kat tesco
Lebih kurang je cam.tu cuma takdak.la leyana rehman tu  ..
Kemeja satin ni tak sesuai nak pakai je jalan
Baik kau beli gaun satin pakai masa tido dgn laki...
Quote EvieWanKenobi 4-5-2021 12:30 PM
harap nama je gah (ke?)..
kualiti sampah..
Quote mawar_mustika 4-5-2021 01:07 PM
LR tu stand for ape?? sory xtau sbb xpernah beli baju butik
i rakyat marhaen sajo beli yg murah2 je...xpernah beli brand2 yg mahal huhuhuu
Quote pcr13 4-5-2021 01:19 PM
Kemeja satin ni kalau tak kena dengan pemakai nampak macam pakai baju tido je. LR ni kan setiap tahun pun bermasalah!
Quote hareeeesah 4-5-2021 01:43 PM
nazzse: Line hitam depan tu mmg corak asalkan? Customer merempan pasal tu ke? Tapi aku tetap nak padankan muka customer LR ni, dah tau ada masalah tiap tahun  ...

Itu nama ponder tu la bukan sebarang line ekkeke..
Bangga ke tidak pakai baju LR
Quote Lagubestbest 4-5-2021 01:50 PM
time raya ni, yg buat barang mahal cuma kotak, ribbon ikat kotak dan shopping bag kertas tu je, baju dalam tu kualiti so-so je.
Quote rbmy 4-5-2021 01:57 PM
leeya rahman ke lenaa rahman ke
Quote 234126 4-5-2021 02:48 PM
iol tak backup LR tapi nak tahu juge adik ni merempan pasal apa? Design tu sama mcm dlm gambar, kedut tu standard kain satin kena gosok. Gambar dlm iklan mmg berat dgn filter. Masalahnya dah byk kali dgr pasal LR buat hal dibelinya juga

Kalau satin bawah RM200 mesti jenis yang murah keras kejung. Kalau harga RM89, ko rasa dikk? Nak expect apo?
Quote buragazz 4-5-2021 03:25 PM
LR..? Who R Yuss...
Quote Artemesiaa 4-5-2021 03:50 PM
Nasib tak tejebak dengan product dari mereka2 ni.  Kain jenis tu tak sesuai untuk cuaca disini.
Quote anilanil 4-5-2021 04:34 PM
Pembeli pon kenalah bijak. Ko nak berjalan mana dik nak pakai kemeja satin kat malaysia ni? Setakat nak melawa dlm rumah pasang aircond bole la.

Lihat semua komen(39)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top