Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

The Rock Nak Bertanding Jawatan Presiden Amerika Syarikat

3-5-2021 01:59 PM| Komen: 11

Pelakon The Rock, 49, tidak menolak ada terbit keinginan untuk bertanding jawatan presiden Amerika Syarikat (AS) jika mendapat sokongan padu ramai.

The Rock atau nama sebenarnya Dwayne Johnson berkata, dia memang memiliki cita-cita dalam politik dan melihat dirinya mungkin bertanding untuk jawatan itu kelak.

"Saya ada misi untuk menyatupadukan negara kita. Dan saya rasa, jika ini adalah apa yang orang mahukan, maka saya akan lakukannya," katanya.

Pelakon filem Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw itu berkata, dia semestinya tidak mahu mengecewakan sokongan orang ramai yang melihat potensi dirinya bergelar pemimpin negara.

Foto: nme.com

"Jika sampai satu masa nanti di mana sokongan yang saya terima sudah terlalu cukup, saya akan mempertimbangkannya," katanya.

Tahun lalu, Johnson menjadi penyokong terkuat John Biden dan Kamala Harris sewaktu pilihan raya dilangsungkan. Biden menang sekali gus menjadi Presiden baharu AS, manakala Harris sebagai Naib Presiden.

Untuk tujuan itu, dia juga mengakui sentiasa memantau bagaimana sokongan diterimanya daripada orang ramai di media sosial. Daripada situ, barulah dia akan memikirkan dengan lebih serius hasratnya itu.

"Apa yang orang mahukan akan mempengaruhi keputusan itu. Kalau memang mereka nak, maka saya sedia untuk lakukannya," katanya.

Johnson bukan satu-satunya selebriti yang mempertimbangkan hasrat untuk menceburi politik. Pelakon Matthew McConaughey turut menyatakan hasrat mahu bertanding jawatan gabenor di tempat kelahirannya, Texas. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
2
0
Komen: 11
Komen

Previous : Bunga Citra Lestari Peluk Ariel Buat Netizen 'Panas'

Next       : Lucinta Luna Hamil, Minta Kekasih Orang Putih Bertanggungjawab

Komen Terbaru

Quote salimrock 5-5-2021 06:06 PM
mcm afdlin shauki, join PKR

Lain-lain Komen

Quote rajilusharon 3-5-2021 02:48 PM
shocking and nice
Quote JinnaL 3-5-2021 02:51 PM
{:dot nak atau betul2 dah join
Quote Vellfire 3-5-2021 05:27 PM
"If you smell what the rock is cooking"  Hehe
Quote gerbera.memopad 3-5-2021 09:08 PM
I'll definitely vote for you, Dwayne . Tapi aku passport Malaysian la pula
Quote NataliaLuiz 3-5-2021 09:58 PM
Dia ni jauh lagi bagus dari biden, trump tu.
Quote tipah89 4-5-2021 01:39 PM
lantak ko la dwayne..
Quote Timortimur 4-5-2021 01:47 PM
My husband mesti excited bila i cerita psl ni sbb dia asyik mention dia nak the rock jadi president US
Quote dexter1013 4-5-2021 05:05 PM
the rock sangat kuat ah
Quote lasagna 5-5-2021 11:49 AM
alaaaaa xyh laaaa jd President, jadi artis jer cukup.. mmg dah kaya pun kan hihihi.
Quote Somed 5-5-2021 03:40 PM
Uissh kalau THE ROCK jadi presiden harap2 tak jadikan negara2 tertentu nih***** jadi gelanggang WWF ye...
Quote salimrock 5-5-2021 06:06 PM
mcm afdlin shauki, join PKR

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top