Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Malas Promo Filem Sendiri Takut IG Kotor" - Haji Zil Meluat Dengan Artis Mana Tu?

3-5-2021 09:45 AM| Komen: 27

Penerbit popular Fadzil Teh meluahkan rasa kecewa dengan sikap segelintir pelakon tanah air yang disifatkan terlalu berkira dalam isu mempromosikan drama atau filem lakonan mereka sendiri di laman media sosial peribadi.

Fadzil yang lebih mesra disapa Haji Zil mendakwa ada di antara mereka enggan melakukan perkara sedemikian kerana bimbang menjejaskan struktur posting di laman media sosial milik mereka.


Kredit foto: IG Haji Zil

“Katanya, kotoq ig macam la hang tu duta projek juta juta. Kadang artis Malaysia ni bodoh ls,” tulisnya di Instagram.

Malah, Haji Zil turut memuji bintang Bollywood, Salman Khan yang dilihat tidak jemu mempromosikan filem lakonannya di IG miliknya sendiri.

Katanya lagi, sekiranya barisan pelakon kerap mempromosikan filem atau drama lakonan mereka di platform media sosial peribadi, perkara tersebut tetap akan memberikan kebaikan dan keuntungan buat mereka di kemudian hari.

Meluat, katanya dengan kerenah artis sedemikian.


Kredit foto: IG Haji Zil

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen menyokong kenyataan yang diberikan Haji Zil selain turut berharap ia dapat memberi kesedaran buat pelakon lain.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 27
Komen

Previous : Cubaan Pertama Berpuasa, Makan Nasi Guna Tangan Anak Harith Iskander

Next       : Zarina Anjoulie Bercerai Kali Kedua Selepas Rujuk Dua Bulan Lepas

Komen Terbaru

Quote Wayree 3-5-2021 10:49 PM
Meol suka tgk ig kak jena jen...kihkih...xclusive utk kerjaya dia n promote work dia...personal time raya n ketika2 ja..superdiva gtuhle

Lain-lain Komen

Quote haruslah 3-5-2021 09:51 AM
Org industri malaysia pun x sokong sama sendri
Lg nak harap marhain sokong/review
Jarang la artis nak support produk filem kwn2....
Quote Ritacomels 3-5-2021 10:02 AM
Tak, masalahnya ada ke org nk tgk filem dia tu, dh la hero fendy bakry heroin ruhainis
Quote BicaraHatiku 3-5-2021 10:09 AM
Edited by BicaraHatiku at 3-5-2021 10:13 AM

Mmg IG nampak murrr...dah jadi cam iklan ahlong dan pampelet eletronik. Pening...nyemak
Quote manehnya 3-5-2021 10:15 AM
tu rita ke tu

semua jatnan dia pegang kan... tp mulot dok sibuk dosa pahala org
Quote dudaberhias 3-5-2021 10:19 AM
Padahal artis tu pun level2 drama sampah je pun di negara minoriti industri hiburan, tapi kekwat ya amat. Lain la gaji ko 3-5 million usd per episod dik.

Pelik jugak deorang takut betul nak rosakkan feed. No wonder hun haqeem banyak betul job, yang tu feed dia memang semak tapi janji masyukkkk dik. Hari2 dok promot drama dia berlakon.
Quote lofar11 3-5-2021 11:00 AM
dulu A Aida gaduh dgn Raysha adik uqasha tu sbb Raysha tu xmo promote drama yg dia berlakon kt ig dia, klau nk paksa promote dia mintak Charge lebih mcm ig review hahah, yg filem dgn Fendy ni ada Ruhaines dgn Raysha kan, mmg Raysha la tu, Dia mcm suka buat kepala sendiri kan, nmpk gak la cara dia tu haha, maybe anak org kayo x heran masa dpn dlm bidang lakonan ni kot, klau retis yg carik makan org ssh beria promote sbb periuk nasik kan, boikot jela Raysahh tu
Quote aammyy 3-5-2021 11:05 AM
lofar11 replied at 3-5-2021 11:00 AM
dulu A Aida gaduh dgn Raysha adik uqasha tu sbb Raysha tu xmo promote drama yg dia berlakon kt ig di ...

Dia promote drama yg dia lead saja. Itupun satu je. Aduuhh. Mcm mana orang nak tau perkembangan kalau tak promote job??
Quote chinta89 3-5-2021 01:01 PM
lofar11 replied at 3-5-2021 11:00 AM
dulu A Aida gaduh dgn Raysha adik uqasha tu sbb Raysha tu xmo promote drama yg dia berlakon kt ig di ...

heran aku muke manjang ketat  dahi kerut tp ambik gak raysha berlakon. sampai akg sku terfikir mcmna blh menang dewi remaja dlu, hanya sb dia adik beradik senrose2 tu ke? sb tgk lakonan dia biasa2 je.

owh a.aida gaduh ngn rasah ni eh. penah baca dlu nekda gaduh ngn retis. rupanya rasah orang nya.
Quote Tudungpink 3-5-2021 01:12 PM
lofar11 replied at 3-5-2021 11:00 AM
dulu A Aida gaduh dgn Raysha adik uqasha tu sbb Raysha tu xmo promote drama yg dia berlakon kt ig di ...

Beza ngan kakak dia uqasha,  dia rajin promote drama2 dia.. Lakonan pun bertiang bagus dr rasya tu..
Quote GegarVaganja 3-5-2021 01:14 PM
manehnya replied at 3-5-2021 10:15 AM
tu rita ke tu

semua jatnan dia pegang kan... tp mulot dok sibuk dosa pahala org

Nok. Dia pegang atas tuntutan kerja. So halal kan.

Quote lofar11 3-5-2021 02:23 PM
chinta89 replied at 3-5-2021 01:01 PM
heran aku muke manjang ketat  dahi kerut tp ambik gak raysha berlakon. sampai akg sku terfikir mcm ...

aah gaduh dgn Nek aida tu, tp dgr dgr cite org TV station means rating TV movie suka ambik dia mcm byk peminat kot, kang ambik Rita rud xde sape nk tgk pulak wahahaha
Quote manehnya 3-5-2021 02:39 PM
GegarVaganja replied at 3-5-2021 01:14 PM
Nok. Dia pegang atas tuntutan kerja. So halal kan.

Ha ah ye lah
Quote AshkieLa 3-5-2021 02:40 PM
retis2 ni memang bangang...
dah berlakon dlm tu, promote la. bukan luak pun.
tak semua org hafal bila tarikh n masa citer ko ke udara kat tv.. then kalo org tengok,
org suka lakonan ko.. ko gak yg dpt byk job lain nanti...
ini lebih suka dok tunjuk lifestyle drpd kerjaya kat socmed tu...
pastu bila org tau rumah ko kat ner, pakai keta ape, dan hal2 private lain..
ko sibuk suruh bagi ruang privacy... jadah
Quote Cik_jantung 3-5-2021 03:01 PM
AshkieLa replied at 3-5-2021 02:40 PM
retis2 ni memang bangang...
dah berlakon dlm tu, promote la. bukan luak pun.
tak semua org hafal b ...

artis dan pakej berpisah tiada...
Quote URUHA 3-5-2021 03:02 PM
Kalau meols pun x suka bila feed IG semak & caca marba mcm pasar borong. Leh jadi kemurungan yach. Tapi utk retis tu kalau x nak promo kt feed, at least promo la kt IGS. Mention skali nama casts & pengarah. So nnt xde la isu org kata malas nak promo.
Quote kakakgarang 3-5-2021 06:10 PM
geli la.. dia ni add aku kat fb...da kenapa.. geli la coiii... moga yg add tu fake je
Quote kucim 3-5-2021 07:08 PM
Biasanya retis yg malas promot drama sendiri ni suka jaja hal diri sendiri tak habis2....
Quote irvene 3-5-2021 07:17 PM
ko dah tahu retis2 ni kekwat nak mampuihh. asal tak amik talent2 yg jd extra tu? kalau korang cuba kembangkan atau asah bakat talent n tak pandang talent sebelah mata, confirm takde isu mcm ni. ni semua crew producksi layan talent mcm sampah!
Quote newyork 3-5-2021 07:17 PM
Menyemak Ig.. buat kat ig story sudah..

Lihat semua komen(27)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top