Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Cubaan Pertama Berpuasa, Makan Nasi Guna Tangan Anak Harith Iskander

4-5-2021 09:54 AM|Oleh: kp5x| Komen: 61

"Cubaan pertama.. Makan dengan tangan untuk buka puasa semalam.. walaupun hanya 1/2 day..akan pastikan dia berjaya."

Kredit foto : Instagram drjezaminelim


Dr Jezamine Lim, isteri kepada pelawak Harith Iskander baru-baru ini di laman Instagramnya memuat naik video anak sulungnya, Zander Xayne Iskander, 9, yang sedang cuba belajar makan nasi menggunakan tangan sambil diajar oleh Harith.


Cubaan pertama untuk berpuasa juga untuk Xander sebenarnya. Sama seperti ibu bapa normal yang lain keterujaan Harith dan Jezamine dengan usaha anak sulung mereka berpuasa dapat dilihat melalui hantaran dan balasan-balasan komen mereka di Instagram.



Kredit foto : Instagram harithiskander

Kredit foto : Instagram drjezaminelim


Harith, 55, dan Jezamine, 36, mendirikan rumahtangga pada tahun 2010 dan dikurniakan tiga cahayamata, Xander Xayne Iskander, 9, Alessandrea Jayne Iskander, 7, dan Zydane Xayne Iskander, 5.


Harith dan Jezamine jugamerupakan pengasas kepada The Hope Branch Community sebuah NGO yang aktif membantu mereka yang memerlukan terutamanya mereka yang terkesan dengan pandemik Covid-19. - CARI




Kredit foto : Instagram drjezaminelim



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 61
Komen

Previous : Zila Bakarin Hampa Ustaz Kazim Elias Pulang Awal

Next       : Lori SugarBomb Terbalik, Achey Tak Mampu Hulur Duit Bantu Ganti Rugi

Komen Terbaru

Quote bakingsoda 7-5-2021 12:14 PM
groundfloor replied at 5-5-2021 09:22 AM
Harith tu puasa x? Sbb dia makan nasi anak dia, lgpun anak dia puasa half day. Nampak kamera x focus ...

nampak mcm betul dah tu waktu maghrib lagipon 1/2 day boleh jd start tengah hari sampai maghrib. nasi bungkus mungkin permintaan dia sbg reward puasa

Lain-lain Komen

Quote sue_liah 4-5-2021 10:01 AM
bagusla nak mak pak ko ada juga kesedaran nk mengajar wpun life urban gitu
Quote bakingsoda 4-5-2021 10:18 AM
anak dia tak penah makan pakai tangan ke
Quote nazzse 4-5-2021 10:34 AM
At least puasa jgk wlpun urban.
Gitu iols husnuzon {:smile
Quote ezacbee 4-5-2021 10:38 AM
Janji nak belajar ..
Quote cicicumel 4-5-2021 10:45 AM
anjirr dia ada lagi ke? ke iols silap org
Quote prettyuglybabe 4-5-2021 10:52 AM
memang cenggini ek..
kalau tak amalkan yang lain tapi puasa tetap kena puasa?
Quote lasagna 4-5-2021 10:58 AM
lohhh dah 9 taon umurnya baru reti mkn pakai tangan ke? pose tu xpe laa faham.
Quote pekanwoohoo 4-5-2021 11:01 AM
Selama ni anak dia makan pakai kaki ke macamana?
Quote buragazz 4-5-2021 11:35 AM
Anak buah den pempuan darjah satu belum ada tuang lagi puasa dik takde apak ee heboh kek FB.. kau dah 9 tahun pakai tgn pun baru belajau..  
Quote namr 4-5-2021 11:48 AM
Sebelum ni makan guna kaki?
Quote mohdcrow 4-5-2021 11:59 AM
Dia pun nak islamik jugak bulan2 posa ni
Quote Meiizu 4-5-2021 12:14 PM
Siyessss aaaa tak reti guna tgnn
Quote lazim 4-5-2021 12:16 PM
Oh terkagum sat.   Igtkn mmg xlyn bab islam.   Alhamdulillah la
Quote EvieWanKenobi 4-5-2021 12:26 PM
selama ni bersuap ke?
Quote lasagna 4-5-2021 01:02 PM
xpe xpe kita husnuzon jer.. mebi selama ni anak dia mkn pakai sudu garfu.
Quote purplelilac 4-5-2021 01:18 PM
Bagus, ada jg usaha nak ajar anak puasa & makan guna tangan
Quote KIM.K 4-5-2021 01:40 PM
Aku selaku peminat tv tegar..memang takleh blah masih ingat interview cheryl samad dgn sorang pelawak. Maaf ler bukan mengenang dosa orang..just memory imprinted memula iv tu ok lagi masuk 10 mins alcohol kicked in kot..habis ke laut iv rancangan kanak2 tu

Apapun dah 30 tahon la cerita itu. Member pon dah berubah. All the best syukur kita bertemu lagi dgn ramadhan kalini
Quote juruterra 4-5-2021 02:24 PM
teringat2 bertembung dgn jezamine ni kat mall, sekali tu dia keluar vellfire (ke alphard tah) dgn maid sorang satu anak2nya...dia relax je tp kat IG mcm jaga anak all the time kan. lg sekali lalu kt coridor dpn laugh factory dorang ni, kebetulan dia ada kat corridor, dia tgk iols atas bawah dengan kereknya (sebab iols sgt selekeh)
Quote BabyOnEarth 4-5-2021 04:17 PM
dia nak cakap anak dia first attempt makan pakai tangan ke first attempt puasa?
baca reply sheols atas tu kata anak sheols still xpandai pki sudu garfu.
So selama ni anak dia ni makan pki apa?
Terkurious plk nk tau

Lihat semua komen(61)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top