Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Warga Emas Bawa Mayat Isteri Naik Basikal, Jiran Takut Nak Tolong

2-5-2021 05:29 AM Komen: 13
Penularan wabak Covid-19 yang semakin serius di India telah menyaksikan pelbagai peristiwa sedih dan tragis termasuk kisah menyedihkan seorang warga emas berusia 70 tahun yang terpaksa membawa mayat isterinya menggunakan basikal.



Ini kerana tidak ada jiran-jiran yang sanggup membantu menguruskan mayat isterinya itu yang meninggal dunia akibat Covid-19.

Disebabkan tidak mempunyai pilihan lain, warga emas itu terpaksa membawa mayat isterinya itu ke tempat pembakaran mayat menggunakan basikal.

Memetik New Indian Express, kejadian berlaku di desa Ambarpur kira-kira 200km dari Lucknow.

Pihak polis memberitahu, warga desa tersebut takut untuk membantu warga emas itu kerana bimbang dijangkiti virus Covid-19.


Sumber: Utusan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote NataliaLuiz 9-5-2021 12:35 AM
Gov india dah tak boleh handle kes covid yang banyak sangat..

Lain-lain Komen

Quote white_musk 2-5-2021 05:34 AM
Rakyat degil...
Quote supernaturalee 2-5-2021 09:30 AM
Pihak polis memberitahu, warga desa tersebut takut untuk membantu warga emas itu kerana bimbang dijangkiti virus Covid-19.



warga desa?

hmmm


anyway eloknya atuk pi buat swab test lps ni


Quote depresio 2-5-2021 11:58 AM
Kalau setakat macam kat malaysiapunya ni aku berani lagi nak pi tolong
Tapi india punya tahu dah jenis ganas
Kalau aku pon takut nak tolong

Ni dorg duk bakar2 tu harap asap tu tak jadi punya menyebatk virus pulak
Virus tu mutasi jadi lagi ganas pulak
Quote Supersirap 2-5-2021 01:57 PM
Sangat kronik kes penyebaran covid di sana, semoga dipermudahkan segala urusan penduduk di sana
Quote helicornia 2-5-2021 02:28 PM
sian sgt org kt sana.dh le susah pastu kena covid teruk pulak sampai sehari 300 ribu kes. mayat pun bakar kt parking lot sbb dh terlalu byk
Quote Knowlee 2-5-2021 03:28 PM
India ada 1.38 billion rakyat. Belum tolak yg ada kat luar negara sbb berhijrah, kerja atau sambung belajar. Still ramai la yg tinggal. Kes ni takkan berkurang selagi semua masih degil.
Quote Adrif 2-5-2021 04:30 PM
kesiannya atuk ni..
Quote intan244 2-5-2021 04:59 PM
kenapa waris kena bawak balik mayat. covid kot. lagi merebak la. camna la depa handle. bakar pon kenapa x pakai machine ja. buat kat open space plak.
Quote orkid_amani 3-5-2021 05:42 AM
Jangan lupa naa kluster sivagangga tu..habis 1northen kena..dari perlis ke ipoh..huhuu..kira teruk gak la..sebab cepat sgt spread. mostly northern ni kn ramai warga emas..aman2 ja hidup tetiba kena serang dgn covid..huhuhu
Quote naina 3-5-2021 05:46 AM
intan244 replied at 2-5-2021 04:59 PM
kenapa waris kena bawak balik mayat. covid kot. lagi merebak la. camna la depa handle. bakar pon ken ...

Bukan bawa balik. Hospital pon penuh weiii. Ni mati kat rumah la ni..tapi kuat betol kudrat atok ni ya. Mundur lg india ya macam zaman dulu bawak naik beskal mcmtu..
Quote Simunggu 3-5-2021 10:51 AM
Islam ada hukum untuk ini....ini Fardu Kifayah...1 kampung/daerah berdosa kalau tiada yg menguruskan
Quote intan244 3-5-2021 05:39 PM
naina replied at 3-5-2021 05:46 AM
Bukan bawa balik. Hospital pon penuh weiii. Ni mati kat rumah la ni..tapi kuat betol kudrat atok n ...

aa la.. baca x habis.. meninggal kat rumah nk bawak p tempat pembakaran. kesian sgt ni. tanam belakang rumah jela pakcik. risau diri sendiri plak nanti, aku dah la jenis sorg2x jiran lansung xkenal kawen pon x. kena ubah sikap ni. pastu tingkatkan imun diri jom mkn supplement doa byk2x
Quote NataliaLuiz 9-5-2021 12:35 AM
Gov india dah tak boleh handle kes covid yang banyak sangat..

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top