Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Video penampakan awan berbentuk kapal selam KRI Nanggala 402 dilaut Bali jadi tular

29-4-2021 02:21 PM Komen: 14


Hangat diperkatakan di media sosial mengenai sebuah video penampakan awan mirip seperti kapal selam KRI Nanggala 402. 

Video berkenaan dirakam berhampiran Denpasar, Bali oleh Andrawan dan dikongsi menerusi laman instagramnya @andrawan_ari telah menarik perhatian netizen sehingga mencecah 37 ribu tontonan sejak dimuat naik 2 hari lalu.

Menurut Andrawan, dia merakam video berkenaan sekitar pukul 5 pagi untuk melihat matahari terbit dan hanya menyedari bentuk unik awan itu setelah melihat video itu secara berulang kali.


Menjengah diruangan komen, rata-rata warganet bersetuju bahawa awan itu memang kelihatan sangat mirip seperti kapal selam KRI Nanggala 402.



Terdahulu, kapal selam KRI Nanggala-402 hilang kontak di perairan Bali Utara pada Rabu 21 April ketika sedang dalam operasi latihan tembakan torpedo.

Kesemua 53 kru kapal yang dilaporkan hilang dan tenggelam di perairan Bali pada Rabu lalu disahkan meninggal dunia selepas kapal tersebut ditemui terbelah tiga pada kedalaman 838 meter di dasar laut.


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote dudaberhias 1-5-2021 05:14 AM
Sayu dan sedih dengan cerita2 mangsa kapal selam. Takziah pada kekuarga. Tapi iols harap gambaran awan ni jangan indon pergi sembah atau taksub siap seru nyi roro kidul sudah. Ada ada je deorang punya perangai pelik2 nanti

Lain-lain Komen

Quote rastaf 29-4-2021 02:33 PM
semoga tenang disana..pergi dibulan puasa dalam tugasan pula tu.insyaallah syahid
Quote wnwa05 29-4-2021 02:36 PM
ntah kenapa tiap kali baca pasal kapal selam ni aku nak nangis.terbayang2 macam mana la situasi dalam kapal tu saat dorang tahu kapal dah sinking. nak keluar tak boleh
Quote ketupatnasi 29-4-2021 04:33 PM
Ya mmg sayu tragedi tu. Kekosongan/kehilangan asbab kematian is real.
Tp gmbr awan kepul2 mcm tu biasa2 jahhh.. Lg pulak kswn laut. Mengarut je. Cenderung sgt meletakkan 'sesuatu' melebihi 'sesuatu' yg lain.
Quote Normabaru 29-4-2021 04:36 PM
ketupatnasi replied at 29-4-2021 04:33 PM
Ya mmg sayu tragedi tu. Kekosongan/kehilangan asbab kematian is real.
Tp gmbr awan kepul2 mcm tu bi ...

Setuju.. Ko dh knapa awan pon nak kait dgn kapal selam tu.. Punyala byk kebesaran Allah dkt alam ni korg still kait dgn kepercayaan tok nenek je.. #Indonwill alwaysbeanindon
Quote awekjepun 29-4-2021 05:18 PM
Sedih.. bila baca berita psl kapal selam ni
Quote 3chanceno 29-4-2021 05:53 PM
awekjepun replied at 29-4-2021 05:18 PM
Sedih.. bila baca berita psl kapal selam ni

Iya sayu bila baca berita ini..teringat arwah ayah meols jugak seorang kspten kapal tapi beliau meninggal kerna penyakit..terpikir kalau ini berlaku ke atas arwah ayah sendiri,camna nak hadapi..
Quote ajinomotonosuga 29-4-2021 06:18 PM
Klo kapal tu tak tenggelam... awan di.lihat cam biasa jeee.. mentaliti kolot

Sama mcm mesia..ada yg pelik tak sebelum arwah mati? Klo dia hidup wat yg pelik n terus idup..oang tak amik dulik pun

Sme ni 'mentaliti berak tak flush out'!!!

Dlm parlimen pun ada mental gini..ado
Quote lavendernovella 29-4-2021 10:24 PM
Ada pengajaran dari awan tu.
Quote star_karat 29-4-2021 11:06 PM
Kapal jalan atas air dah 40 tahun dorang dah hantar scrapyard. Ni pulak kapal selam dalam air umur 40 tahun, masih lagi nak pakai... Indon bab pakai barang lusuh ni legend. Aku dulu naik Merpati Air pilot terpaksa  landing kat airport kecik kat Gorontalo nak tengok apa yang tak kena kapalterbang ni. Sekali kita pun ikut turun passenger semua, diri2 sebelah pesawat tengok engineer bukak satu tempat kat kepak. Sekali bukak berterabur wire2 terburai gayut2. Nak ketawa pun ada, seram pun ada. Dah tu dorang sumbat balik wire2 tu, continue terbang gi Manado. Sama jugak takda aircon dalam flight. Bontot pun berpeluh.
Quote gideoncross 30-4-2021 09:42 PM
wnwa05 replied at 29-4-2021 02:36 PM
ntah kenapa tiap kali baca pasal kapal selam ni aku nak nangis.terbayang2 macam mana la situasi dala ...

Mcm tragedi kpl Sewol.
Quote cmf_almondpecan 30-4-2021 09:46 PM
wnwa05 replied at 29-4-2021 02:36 PM
ntah kenapa tiap kali baca pasal kapal selam ni aku nak nangis.terbayang2 macam mana la situasi dala ...

Semoga dalam saat2 begitu, mereka diberi kelebihan tahu saat akan mati lalu sempat bertaubat.
Quote CikYaYaYa 30-4-2021 10:11 PM
Setiap kali baca kes nie mesti rasa sayu jer. Sama mcm kes kapal sewol yg korea selatan to
Quote jiwarasa 1-5-2021 05:10 AM
Tragis betul kemalangan ni.dah lah nak raya.dengan covidnya lagi.moga ahli keluarga bertabah
Quote dudaberhias 1-5-2021 05:14 AM
Sayu dan sedih dengan cerita2 mangsa kapal selam. Takziah pada kekuarga. Tapi iols harap gambaran awan ni jangan indon pergi sembah atau taksub siap seru nyi roro kidul sudah. Ada ada je deorang punya perangai pelik2 nanti

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top