Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Angkasawan Pun Ada Masa Dengan Anak, Kau Sibuk Dengan Gajet Sampai Anak Terabai

28-4-2021 11:50 AM Komen: 19



Kebahagiaan keluarga Dr Sheikh Muszafar dan Dr Halina sentiasa dijadikan rujukan ibu-ibu muda untuk mendidik anak mereka.

Malahan, dengan kesibukan Muszafar dan isterinya yang masih sempat meluangkan masa dengan anak-anak dicemburui ramai.

Seorang pengguna Twitter menimbulkan kekecohan apabila membandingkan kesibukan angkawasan Malaysia itu dengan sikap segelintir suami yang berat tulang untuk melayan anak-anak.



Foto : FB

Menurutnya lagi, komen seorang isteri yang sangat pedih itu memang terkena batang hidung sendiri apabila menyatakan mereka sangat sibuk hingga tidak sempat bermain dengan anak-anak.



Foto : FB

Pelbagai pendapat disuarakan netizen, ada yang bersetuju dan juga tidak bersetuju. Mana boleh samakan keletihan golongan kayangan dengan B40?


Foto : Twitter


Persoalannya di sini, betul kah kesibukan bekerja membataskan masa bersama anak-anak? Atau pun segelintir lelaki bergelar suami sengaja memberi alasan kerana seronok melayari Internet? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 19
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote mijot 1-5-2021 06:29 AM
ada jer suami mcmtu...
suami isteri sama2 keje cari rezeki...
tp masalah yg selalu terjadi, kenapi si isteri jer yg kena layan anak lepas keje...dgn nak masak lg, kemas rumah lg...
isteri tu tak penat sama ke?robot ke isteri tu?
suami asik bagi alasan penat kerja jer...isteri ni selagi tak tutup mata selagi tu kerja tak pernah habes...
sambil ko main tipon, tgk berita tu tolonglah layan anak...kemas rumah ke, lipat baju ke...

Lain-lain Komen

Quote Skuau 28-4-2021 12:47 PM
Ahh!....Aku ingat dia balik sebulan sekali dr angkasa nun ke bumi jenguk anak dia...rupanya dia memang duduk kat bumi.....
Quote pxlbb 28-4-2021 01:43 PM
Sheikh ni ok la klau chuols nak jadikan gold standard in parenting tapi kena realize tak semua orang ada resources yg sama eg time, money, helper, etc etc yach so iols tak fangirl sgt parenting tips theyols sbb aku tau my limit dari segi masa & kewangan. Yang fesbuk comment tu maksudkan ialah ada je laki yg takde la busy mana pun laki bini keje tp bila balik rumah bini la yang uruskan semuanya. And it happens depan mata iols mmg ada pasangan yg begitu yach. Tak dinafikan. Itulah agaknya yang hakak fesbuk tu maksudkan. Spender pun bini belikan tp kerje rumah berkira nak mampus. Kalau bini x masak mmg tak makan la theyols. Kalau jenis laki yg keje sampai 5-6 shifts sehari dan bini surirumah tak masuk dlm senarai so tak payah terbakar punggung sgt. Kat dunia ni tak terdiri dari suami2 keje 5-6 shifts je harap maklom.
Quote matchstick 28-4-2021 02:03 PM
Skuau: Ahh!....Aku ingat dia balik sebulan sekali dr angkasa nun ke bumi jenguk anak dia...rupanya dia memang duduk kat bumi.....


dh agak ada yg komen cenggini..sbb aku pun nk Komen yg sama
Quote Levespa 28-4-2021 02:44 PM
angkasawan mendenya sekali tu je perginya
Quote Artemesiaa 28-4-2021 04:01 PM
Ramai je macam tu segala benda nak di sub kan ke orang lain dah tua nanti kalau anak2 subkan dia ke rumah penjagaan orang2 tua jangan pulak nak marah
Quote mohdcrow 28-4-2021 04:45 PM
Skuau replied at 28-4-2021 12:47 PM
Ahh!....Aku ingat dia balik sebulan sekali dr angkasa nun ke bumi jenguk anak dia...rupanya dia mema ...

Kan.....kikiki
Quote Belibis 28-4-2021 08:14 PM
Setakat utk content,mat pet pun ada masa melayan anak.time lain manjang kena haruk.
Quote judicata 28-4-2021 08:24 PM
aku mula-mula cenggini. bukan main kagum dengan dia. tp kan, kalau korang perasan.. dia tu tak sama dengan kita yg kerja kat ofis 8-5 pastu balik rumah hadap jem, pastu sampai rumah penat. mandi, masak, kemas rumah... tiba2 eh, kejap je dpt spend masa dengan anak.

dia tu rezeki dia hidup senang...  ada driver, takyah hadap penat harung jem. tak keje 8-5pm. dia ada share kat restoran, pastu sblm covid keje jadi freelancer penceramah.. keje berapa lama je kat luar. memang lah ada masa & tenaga main dengan anak-anak di rumah. nak workout? no hal.. maid ada kat rumah. bini pun tak penat sangat. dont believe anything you see online. people tend to show just the best side of themselves. never the reality
Quote ~boolean 28-4-2021 09:56 PM
ekceli komen acik facebook tu betul...

acik tu bukan bandingkan dr muzafar dengan daddy2 yang penat bekerja..
acik tu bandingkan dr muszafar dengan jantan2 tak guna yang semedang hp di tangan sampai jaga anak pun banyak alasan..

tak faham aku kenapa orang nak mengata dr muszafar banyak masa, duit etc sedangkan poin asalnya di situ nak cakap busy mana pun engkau rajin2 lah tolong isteri jaga anak...
Quote nurul_akmar 28-4-2021 11:51 PM
betullah yg komen fb tu.. mmg pon ada lelaki mcm tu.. xyh la compare suami buat 2,3 keje sehari tu.. hakikatnya mmg byk pon laki yg malas nk jaga anak. mls nk buat keje umah... tu adalah hakikat... mmg makan hati sbnrnya..
Quote 234126 29-4-2021 07:02 AM
dia bukan angkasawan kan? Pembantu ke apa dulu pernah orang betulkan.

Tapi takpa la, memandangkan genes helok laki bini, boleh reproduce more children. Kualiti mcm gini yg kita nak.

Yang below par cukup la 2 maximum kohkohkoh {:thief
Quote NataliaLuiz 29-4-2021 11:43 AM
judicata: aku mula-mula cenggini. bukan main kagum dengan dia. tp kan, kalau korang perasan.. dia tu tak sama dengan kita yg kerja kat ofis 8-5 pastu balik ruma ...


Yes, agreed. Dont compare with other people. Ntah2 Dia pun ada struggle dia jugak nak handle 6 kids on his own, cuma dia tak tunjuk je.
Quote NataliaLuiz 29-4-2021 11:43 AM
Salah satu contoh yg baik. Yg mana elok, boleh ambil contoh.
Quote mamajawie 29-4-2021 06:34 PM
Dia laki bini ni I am very doubtful about their real life. Bukan pe smlm kt ig sms anak2 laki dia tersangatlah aktif (xtau la terlebih gula ke hape tp aktif bebenor) dok pijak2 bumbung kete smpai sms ckp cermin bumbung kete retak. Pling xbleh blah tu tgan apak dok merakam ape yg ank2 dia buat..kalu bapak aku la kn baru sebelah kaki naik ats bumbung kete mau kena libas da..cm takde adab pun ye gak takut bebudak tu buat kt reta org lain lak..
Quote teletubis 29-4-2021 09:35 PM
mamajawie replied at 29-4-2021 06:34 PM
Dia laki bini ni I am very doubtful about their real life. Bukan pe smlm kt ig sms anak2 laki dia te ...

Hmm.. Too much pula peel camtu
Quote CiliPadiSedap 29-4-2021 10:17 PM
Betullah lofa pandai masak burger
Quote helicornia 30-4-2021 06:05 AM
kepamnya dsm skrg
Quote Vellfire 30-4-2021 12:40 PM
ader jer skrg ni suami orang balik rumah duk sibuk tngok hp..
tengok whatsapp, wechat, telegram dan apa ntah...
tapi depan bini acah2 mcm layan youtube..
belum lagi yang dapat suami kaki games.. sian

bertabahlah wahai isteri.. pandai2lah urus suami yang mcm tu

tak semua suami mcm tu okey..
Quote mijot 1-5-2021 06:29 AM
ada jer suami mcmtu...
suami isteri sama2 keje cari rezeki...
tp masalah yg selalu terjadi, kenapi si isteri jer yg kena layan anak lepas keje...dgn nak masak lg, kemas rumah lg...
isteri tu tak penat sama ke?robot ke isteri tu?
suami asik bagi alasan penat kerja jer...isteri ni selagi tak tutup mata selagi tu kerja tak pernah habes...
sambil ko main tipon, tgk berita tu tolonglah layan anak...kemas rumah ke, lipat baju ke...

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top