Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Bagi Upah RM26, Wanita Minta Imam Doa Suami Kena Bala

26-4-2021 10:46 AM Komen: 14
Kaherah: Tugas imam memimpin jemaah ketika ibadah solat dan mendoakan kesejahteraan ummah, namun seorang wanita Mesir mengambil kesempatan di atas keluhuran pemimpin itu demi kepentingan peribadinya.

Wanita itu meminta seorang imam sebuah masjid di Iskandariah supaya mendoakan suaminya yang berkahwin lagi malah menawarkan 100 pound Mesir (RM26.17) atau lebih sebagai ganjaran.

Media tempatan yang dipetik Gulf News melaporkan, kejadian berlaku ketika imam terbabit memimpin solat Tarawih.


Gambar Hiasan

Beliau didatangi seorang kanak-kanak yang membawa nota mengandungi mesej ibunya berbunyi, "Saya mendengar suara awak ketika solat. Suara awak sangat merdu dan mendayu, seperti Allah SWT akan mendengar doa awak.

"Suami saya telah mengahwini wanita lain. Tolong doakan sesuatu yang buruk menimpanya dari lubuk hati awak. Saya beri awak 100 pound Mesir dan semakin banyak awak mendoakan dia, lebih banyak wang awak akan terima."

Bagaimanapun, tindakan wanita itu hanya mengundang rasa kurang senang imam berkenaan yang kemudian mengambil gambar nota pesanan terbabit dan memuat naik di Facebook miliknya, sebelum ia tular. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 14
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote NataliaLuiz 27-4-2021 12:15 AM
Ada juga org mcm ni. Hehe

Lain-lain Komen

Quote Blackrose87 26-4-2021 10:57 AM
Doa sendiri lah senang..  klau betul suaminya ada buat yg xkena. Doa insan teraniaya ni InsyaAllah dimakbulkan.
Quote annehuda 26-4-2021 10:59 AM
Bagaimanapun, tindakan wanita itu hanya mengundang rasa kurang senang imam berkenaan yang kemudian mengambil gambar nota pesanan terbabit dan memuat naik di Facebook miliknya, sebelum ia tular.


imam tu sentap dah kenapa adakah die pun spesies kawen ramai bini tak terbela jugak
Quote Supersirap 26-4-2021 11:01 AM
Doa dengan bersungguh-sungguh dan dengan punuh keyakinan,  mungkin akan ada jalannya
Quote Friska 26-4-2021 11:06 AM
Mirip perbuatan madu saya di awal pernikahan saya dan suami. Pakai ustaz, pakai kiyai, pakai dukun segala, tapi alhamdulillah, ndak mempan. Heran saya, madu saya kuliahnya dulu di Amerika, tapi koq masih percaya yang kayaq ini.
Quote shernazz 26-4-2021 11:51 AM
Friska replied at 26-4-2021 11:06 AM
Mirip perbuatan madu saya di awal pernikahan saya dan suami. Pakai ustaz, pakai kiyai, pakai dukun s ...

Madu kau @Modngengade ke?
Quote jalfa 26-4-2021 11:57 AM
Motif pak imam pon hadap socmed..org tu mintak tolong personal yg ko batak viral kenapa...kalo x nak doa x payahla..susah susah je haplod
Quote batmana 26-4-2021 12:37 PM
terpengaruh cite drama hantu melayu agknye

bila ada hantu, panggil imam halau hantu
bila kene rasuk , panggil imam halau jin
klu nk berjayakn org, panggil imam doakn
klu nk burukn org, panggil imam juge minta doakan

dlm kepala set2 gni, imam tu ghostbuster+Constantine gamaknye..
Quote Artemesiaa 26-4-2021 12:45 PM
Kalau benar tak setuju dengan permintaan tu kan lagi elok nasihatkan je yang gi viral tu buat apa dah sama level pak imam dengan pompuan tu jadinya.
Quote Friska 26-4-2021 02:22 PM
shernazz replied at 26-4-2021 11:51 AM
Madu kau @Modngengade ke?

Ndak mungkin Kakak karena madu saya lebih tua dari suami saya, selisih 4 tahun. Madu saya sekarang berusia 54 tahun, sudah menopause. Sakit gula kronis, gagal ginjal stadium 5 harus terapi dialisis, sakit jantungan sudah 2 kali bypass. Ke mana-mana harus pakai kerusi roda dan hobinya marah-marah, setiap keinginannya harus dituruti.
Quote Blackrose87 26-4-2021 02:56 PM
Friska: Mirip perbuatan madu saya di awal pernikahan saya dan suami. Pakai ustaz, pakai kiyai, pakai dukun segala, tapi alhamdulillah, ndak mempan. Heran saya ...


Cakap ja lah dukun kamu itu lebih hebat. Klau tidak, masakan dapat mengambil suami orang.. prmpuan indon datang malaysia selalunya ada bekalan. Ilmu penuh didada dah.  dah ambil suami orang, burukkan madu pulak. Tak sedar diri betul !

Quote shernazz 26-4-2021 06:45 PM
Friska replied at 26-4-2021 02:22 PM
Ndak mungkin Kakak karena madu saya lebih tua dari suami saya, selisih 4 tahun. Madu saya sekarang ...

Aduh
Kasiannya
Sakit2 gitu sa ggup pula cari ustaz dukun bagai kan
Quote Friska 26-4-2021 10:25 PM
Blackrose87 replied at 26-4-2021 02:56 PM
Cakap ja lah dukun kamu itu lebih hebat. Klau tidak, masakan dapat mengambil suami orang.. prmpu ...

Walah Kakak, udah tahun 2021 masih ada yang percaya ginian ya.
Quote Friska 26-4-2021 10:36 PM
shernazz replied at 26-4-2021 06:45 PM
Aduh
Kasiannya
Sakit2 gitu sa ggup pula cari ustaz dukun bagai kan

Saya kasian dan simpati dengan kondisi kesehatan madu saya, uangnya dan hartanya banyak tapi hidupnya tidak bahagia dan sakit-sakitan. Bulan Februari kelmarin perang besar dia sama suami saya gara-gara suami beliin mobil Toyota Land Cruiser secondhand buat saya sebagai hadiah ulang tahun pernikahan kami yang ke 2.
Quote NataliaLuiz 27-4-2021 12:15 AM
Ada juga org mcm ni. Hehe

Lihat semua komen(14)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top