Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Farah Nabilah Dikecam Biar Anak Makan Sendiri Roti Bakar

23-4-2021 05:59 AM| Komen: 23


Farah Nabilah berkongsi satu rakaman video mengenai perkembangan anak tunggalnya, Andre Omar yang kini sudah mencecah usia 6 bulan.

Menerusi rakaman video terrsebut, anak kepada pelakon drama bersiri Titian Cinta ini dilihat sudah pandai makan secara sendiri dan perlahan-lahan menikmati roti bakar yang disapu dengan buah Avocado.



Meninjau di ruangan komen, ada segelintir netizen memberikan komen berbaur negatif terhadap tindakan pelakon 29 tahun itu kerana mendakwa telah memberikan makanan bertekstur keras kepada anak lelakinya itu.

Ini kerana mereka berpendapat tindakan Farah boleh membahayakan keselamatan si kecil.



Bagaimanapun, ada juga yang menyokong tindakan Farah atau nama sebenarnya Farah Nabilah Saipuddin itu.



Kredit foto: IG Farah Nabilah

Farah mendirikan rumah tangga bersama Mohamed Amirul pada tanggal 20 Disember 2019 dan melahirkan Andre pada 22 Oktober lalu.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 23
Komen

Previous : Janna Perlu Dipimpin Kerohaniannya, Bukan Sekadar Suruh Solat & Mengaji

Next       : "Azan Magrib Awal 3 Minit, Boleh Murung Setahun Muazin Tu Kalau..." - Yasin

Komen Terbaru

Quote arffa 26-4-2021 07:38 AM
Aku anak baby tak kasi roti sebab roti tu lekat kat lelangit dan boleh tercekik. kalau nak buat kaedah tu boleh kasi finger food macam kukus carrot atau brokoli, buah yang lembut, tapi jangan ptong besar just nice utk baby pegang. tak pun bubuh dalam bekas ada net nanti baby hisap kat situ. kalau dah ada gigi dan pandai kunyah boleh la bagi direct utk dia mamah.

Lain-lain Komen

Quote Carcosa 23-4-2021 06:21 AM
Acik2 kepoh kampungan yg takde kerje lain, selain pagi petang siang malam komen2 dkt soc med retis.
Aku haram tak minat minah ni, tapi anak dia, bior ler dia nak ajar BLW. Acik2 kampungan yg kurang membaca, gitu jelah. Out of norm je, salahhh katanya. Taknak luaskan ilmu. Bangang dan berkerak. Package unggul.
Quote doubleA 23-4-2021 06:29 AM
Bior lah anak dia, baik buruk pun dia yg tanggung. Koser nak jadi polis ig
Quote gekkou 23-4-2021 06:52 AM
BLW tu apo?
anak dia lantak dia
sapa dia ni aku kenal pun tidak
Quote user.name 23-4-2021 07:09 AM
gekkou replied at 23-4-2021 06:52 AM
BLW tu apo?
anak dia lantak dia
sapa dia ni aku kenal pun tidak


Quote songhara1226 23-4-2021 07:35 AM
Sudah kenapa dengan penulis ni???? Tang mna netizen tu komen berbaur NEGATIF??? Diorang just share experience diorang je, plus nasihat utk BLW

Memang kena ada eh perkataan MENGUNDANG KECAMAN dlm setiap penulisan, baru org tertarik nak membaca???
Quote BarbiePink 23-4-2021 08:16 AM
Aduhai nurtizen/tt ni pun
Mom knows the best
Lantak uols nak kata apa
Quote Nana_Man 23-4-2021 08:46 AM
Bagus lah blw ni. Untk development dorang is good. Cuma choking2 n gagging ni common. Parents kene jaga betul2.
Tak bole tinggalkn sesaat pun bila waktu mkn.

Cuma yg tak best blw ni, bila babies ni sepahkn makanan tu. Kind of wasted rezeki. Pasal ada babies anak org susah nk mkn bubur nasi pun tak cukup beras.
Quote Tinot7 23-4-2021 10:12 AM
user.name: &nbsp;&nbsp;<a href="https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5846c4c5ebbd1a68c25ce92c/1520017990169-5QJFJ81F905K7I3M7RR2/ke17ZwdGBToddI8pDm48kPd1ruzIn6j6IVBFU-RCG1I" target="_blank">https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/5846c4c5ebbd1a68c25ce92c/1520017990169-5QJFJ81F905K7I3M7RR2/ke17ZwdGBToddI8pDm48kPd1ruzIn6j6IVBFU-RCG1I</a> ...



Sekali imbas, ingatkan blek laif matter.. bazir masa je nak baca ni
Quote newme11 23-4-2021 11:06 AM
Alhamdulillah....Anaknya masih selamat….....
Quote tepisket.. 23-4-2021 11:35 AM
Meols bagi anak mkn biskut baby je dulu. Tu pun patah kecik2. Buah x berani lagi. Kalau roti, meols koyak2 kan baru bagi dia mkn sendiri. Saiz roti tu besar sgt. Mmg membazir klu baby mkn sikit je..
Quote swimswim 23-4-2021 12:29 PM
Gigih mengomen. Xde life betul sampai nasihat itu ini. Lantak je la, anak dia. Choke ke gag ke anak dia. Hapo la. M
Quote Kepot 23-4-2021 12:42 PM
byk masa betul netizen yg suka komen condem bijak pandai kat page retis ni.
lain org lain cara dia handle anak.
as long as anak dia sihat, selamat lantak dia la.
Quote beatgirlX 23-4-2021 03:05 PM
Anak dia comel..tu je nak bgtau
Quote tipah89 23-4-2021 03:09 PM
biauler anak dia
Quote rosmahisham 23-4-2021 08:48 PM
Ank dia comel la..mcm ank mat salleh pulok.lg sorang ank emma maembong tu comel
Quote rayna_raynes 23-4-2021 09:11 PM
Carcosa replied at 23-4-2021 06:21 AM
Acik2 kepoh kampungan yg takde kerje lain, selain pagi petang siang malam komen2 dkt soc med retis.
...

Acik2 kampung tak mampu bg avocado. Bg bubur nasi lenyek jah
Quote hipopopo 23-4-2021 09:16 PM
Okey aje blw. Kne yakin pd dri sendiri & anak. Jgn gelabah dh la kalau nmpk anak gagging. Ank iols dari hari 1st mkn buat blw. Alhamdulillah sampai skrg mkn sendiri
Quote mawarika 23-4-2021 09:17 PM
Anak kwn umur 2 tahun mkn gardenia tersekat kt kerongkong..  gigih mak dia korek sambil bebel apaknya kenapa bg roti..
Quote Carcosa 23-4-2021 11:16 PM
rayna_raynes replied at 23-4-2021 09:11 PM
Acik2 kampung tak mampu bg avocado. Bg bubur nasi lenyek jah

Itulah pasal. Bila dia tak buat ke anak dia, org lain buat, org lain lah yg salah. Tah hapa2.
Tulah dia. Yg dia tau, 1st food, sumbat nasik. Nasik, nasik, nasik. Lepas tu anak gemok mcm Michelin Man tu, berlipat2, obese, comellll katanya. Muntah ijo.

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top