Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Semua Sama, Golongan Kayangan Pun Dikompaun RM1,000 Langgar SOP - Shuib

23-4-2021 05:05 AM| Komen: 52

Pelawak dan bekas penyampai radio, Shuib menolak dakwaan selebriti yang dikatakan sebagai golongan ‘kayangan’, tidak akan dijatuhi hukuman jika melanggar prosedur operasi standard (SOP) sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ketika ini.

Bercakap melalui pengalamannya bersama isteri yang juga penyanyi, Siti Sarah, dia tidak melihat wujudnya standard berbeza hukuman, lebih-lebih lagi ketika negara berdepan cabaran pandemik Covid-19.


Kredit foto: IG Shuib

“Sama sahaja, saya dan isteri dikompaun RM1,000 seorang kerana melanggar SOP sebelum ini. Kami mengakui kesalahan dan tidak ada pengecualian dalam menerima hukuman.

“Tetapi kesalahan itu bukanlah kerana merentas negeri. Sebab soal merentas negeri kami mempunyai dokumen lengkap berkaitan kerja,” katanya kepada MH.

Shuib berkata demikian ketika menghadiri majlis berbuka puasa Indigital Music, di 10Gram Puchong, baru-baru ini.

Malah jelasnya lagi, sebagai seorang selebriti dia juga tidak pernah mendapat layanan berbeza-beza dalam situasi yang berkaitan.

“Tidak wujud golongan kayangan atau apa. Sebab di mata undang-undang kita semua sama. Termasuklah menteri sekalipun,” katanya yang turut memohon maaf sekali lagi atas khilaf yang dilakukan.


Kredit foto: IG Shuib

Terdahulu pada Februari lalu, pasangan selebriti ini telah dikenakan kompaun kerana didapati duduk di sebuah meja melebihi dua orang serta tiada penjarakan fizikal di sebuah restoran.

Malah foto tersebut turut tular di media sosial sehingga para peminat memberikan pelbagai reaksi mengenai insiden berkenaan.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 52
Komen

Previous : 2 Kali Cuba Bunuh Diri, Janna Nick Didiagnos Menghidap Bipolar

Next       : 'Tolong Sensitif, Jangan Jadikan Isu Bunuh Diri Bahan Jenaka' - Wany Hasrita

Komen Terbaru

Quote NataliaLuiz 27-4-2021 12:28 AM
Hahaha dia perasan dia kayangan ke? Loz.

Lain-lain Komen

Quote mijot 23-4-2021 04:45 AM
sebab ko kurang popular...
kabel tak kuat...
Quote kivio 23-4-2021 05:39 AM
Tapi..tapi..awak bukan kayangan pun.
Polis tak kenal pun.
Quote slyfynx 23-4-2021 05:43 AM
Ko laki bini x ade rupa.
Mmg x de sape nk bg muka.
And korang mmg orang benci.
Awal2 kalau bukak mask pun boleh ganggu pandangan mata org lain
Quote HoneyManjer 23-4-2021 05:48 AM
Better diam jer
Quote shumil 23-4-2021 05:59 AM
Yooolah shoibbbbbbbb
Quote Carcosa 23-4-2021 06:01 AM
Taktau malu sendiri mengaku golongan kayangan *vomit  Kayangan pun, muka tetappp low class sendurama dia angin lalu. Pakailah kereta hebat pun, handbag hebat pun. Tetap kelihatan caprut
Quote nordin84 23-4-2021 06:04 AM
Carcosa replied at 23-4-2021 06:01 AM
Taktau malu sendiri mengaku golongan kayangan *vomit  Kayangan pun, muka tetappp low class sendurama ...

mcmtu la xmalunye heols nak gelaran datuk dulu kihkihkih
Quote Carcosa 23-4-2021 06:07 AM
nordin84 replied at 23-4-2021 06:04 AM
mcmtu la xmalunye heols nak gelaran datuk dulu kihkihkih

Dia nak title Dato ke? Ewww choiii. Mesti di cucuk2 oleh bini Chucky kembang setaman beliau
Quote nordin84 23-4-2021 06:11 AM
Carcosa replied at 23-4-2021 06:07 AM
Dia nak title Dato ke? Ewww choiii. Mesti di cucuk2 oleh bini Chucky kembang setaman beliau

lepas dia ckp nk title datuk tu la kena hangkut dgn sprm pasal kes  rasuah.. rasain... lpstu mengaku kayangan.. hello, dia ni kayangan kasta bawah sekali kalaupun dia mengaku kayangan kui3
Quote Carcosa 23-4-2021 06:14 AM
nordin84 replied at 23-4-2021 06:11 AM
lepas dia ckp nk title datuk tu la kena hangkut dgn sprm pasal kes  rasuah.. rasain... lpstu menga ...

Choi. Beza betul dia ni dgn si Jepp tu. Padahal kalau Jepp menang apa2, sah2 dia pun menang sekali kan. Tp si Jepp aman2 jah takdelah ber bisnes dgn scammer gemuk panjat pagar.
Oh lupa, bini Jepp tak batak dan tak Chucky.
Quote nordin84 23-4-2021 06:17 AM
Carcosa replied at 23-4-2021 06:14 AM
Choi. Beza betul dia ni dgn si Jepp tu. Padahal kalau Jepp menang apa2, sah2 dia pun menang sekali ...

jepp ade msk bisnes jual air yahudi dia x? rmi iols tgk retis bukak cawangan tp jep mcm xberminat jah
Quote Perawankota 23-4-2021 06:17 AM
Nak jugak bercakap dia ni..
Quote dudaberhias 23-4-2021 06:17 AM
Dua2 laki bini berangan nak kaya, harap2 ada la backup plan siap2. Bisnes tengah boom elok dari hasil sponsor cuci duit tu so kena kekal konsisten momentum. Takut one day ada pesaing lain habis tak merasa nak bubuh hashtag #akunakkaya lagi dah kat ig
Quote Carcosa 23-4-2021 06:23 AM
nordin84 replied at 23-4-2021 06:17 AM
jepp ade msk bisnes jual air yahudi dia x? rmi iols tgk retis bukak cawangan tp jep mcm xberminat  ...

Tak tau lah kalau jadi silent investor. Tapi rasanya tak kot. Sbb dia dok membahan si muka totok ni selalu kan? Mmg padan pun kena bahan. Acah2 kayangan, tapi mintak special fund utk retis.
Muka ngok, otak ngok. Package dpt bini Chucky
Quote 234126 23-4-2021 08:34 AM
golongan kayangan ke? belum cukup kayangan la tu kohkohkoh melainkan level lopa. iol bukan karat lopa just nak cakap level tu jauh lagi ye syuib
Quote jijilaaa 23-4-2021 08:49 AM
eh nak bandingkan level kau dgn lopak jauh beza nakkk

tak de lagi artis mengaku kayangan melainkan kau sorang


kesian kau soebbb
Quote ekmal_sorrow 23-4-2021 08:56 AM
dia ni reti beza x kebal ditahan sebab langgar sop dgn kebal ditahan sbb perbuatan jenayah?
dua ekor ni cuci duit macau scam.....gila la kalo yg tu pun kebal.
Quote missHaidiD 23-4-2021 09:02 AM
Aku mmg tak suka jahkobis. Tp jauhhhhh sgt ko mira nk disamakan dgn jahkobis. Aku tak suka jahkobis tp antara ko dan jahkobis aku lg tak suka ko.

Semak.suka buat muka gatal.paling aku benci masa suruh bini.cium.tiak sb nk duit byr beli brg. Smapi skrg aku benci
Quote Prickford 23-4-2021 09:11 AM
Kalau kau ensem tahap pecah ovari, mesti tak kena kompaun Ibbbb...~~

Lihat semua komen(52)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top