Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Fattah Amin Jadi Pengacara Pula

21-4-2021 11:01 AM| Komen: 258

 Selepas hampir 10 tahun bergelar pelakon, Fattah Amin kini mengorak langkah dalam bidang pengacaraan.

Fattah buat pertama kalinya bergelar pengacara dalam program realiti berjudul Sukses 4.0.



"Ketika menerima tawaran ini, saya tidak mengambil masa lama untuk membuat keputusan. Saya terima tawaran ini sebagai peluang baru untuk saya ceburi selepas hampir sedekad berada dalam industri hiburan.

"Walaupun sedar tanggungjawab yang dipikul ini tidak mudah, tapi saya cuba sehabis baik untuk memastikan segala perkongsian dapat disampaikan secara jelas dan bersahaja.

"Setakat ini, saya tidak hadapi sebarang kesukaran, cuma saya perlu pastikan pembabitan saya sebagai pengacara dapat diterima ramai," katanya.

Foto: IG

Menurut Fattah, beberapa hari sebelum penggambaran bermula, dia ada menghubungi pengacara terkenal Datuk Aznil Nawawi atau Paknil bertanyakan mengenai teknik pengacaraan.

"Kerjaya ini masih baru bagi saya. Namun, saya tiada masalah untuk bermula dari bawah.

"Setiap orang melalui proses pembelajaran dan pengalaman untuk menjadi lebih baik. Namun, sebagai persiapan saya ada bertanya kepada Paknil sebelum memasuki set penggambaran hujung bulan lalu.

"Alhamdulillah banyak tips dan ilmu baru saya pelajari dengannya. Dia sangat positif dan tidak lokek berkongsi pengalaman dimiliki," katanya.




Program Sukses yang dibawakan SME Bank kini muncul dengan jenama Sukses 4.0. Berbeza dengan tiga musim lalu, Sukses 4.0 kini tampil dengan konsep realiti bagi mencungkil bakat usahawan era pemasaran digital.

Program terbitan Medyavizyon Sdn Bhd itu bertujuan mencungkil bakat usahawan dalam kalangan individu yang baru menubuhkan syarikat, usahawan muda dan mereka yang mempunyai idea perniagaan menarik.


Bakal bersiaran selama 13 episod di Astro Awani pada awal Jun ini, seramai 10 peserta bakal mengharungi cabaran setiap minggu dan akan diadili oleh empat juri tetap. -CARI

Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 258
Komen

Previous : Bonda Rozita Benci Dengar Suara Sumbang Aliff Syukri - “Syukur Tak Menyanyi Dengan Jadian”

Next       : KemalanganTerbabas Langgar Lopak, Nash Cedera Di Muka Dan Sakit Dada

Komen Terbaru

Quote kakakgarang 27-4-2021 08:58 AM
caca_eric replied at 23-4-2021 01:07 PM
uols tgk komen @kakakgarang
page 2
dia yg start angkut nma jah

caca~ iolls bukan fan fatah pun.. huhu..
kenapa uolls pengemar sskjp ke??

ada je nama zain sadin i sebut.. bukan patah sorg je...

nak kena sebut juga ke suami cikgu linda.. yang belakon cerita rock ooo tu??

ayooo caca...

Lain-lain Komen

Quote piao 21-4-2021 08:10 AM
pengacara lagi bagus xpyh belakon2 lagi
Quote missHaidiD 21-4-2021 08:24 AM
Bagus la bamtah..at least ada keja..bkn binik menangung hidup
Quote songhara1226 21-4-2021 08:33 AM
Org herlokkk, kayu cendana atas pentas pon xpe, org mesti sukaa
Quote qusairy 21-4-2021 08:51 AM
sauk jelah job yang ada kang klo x kerja kang org kata bewak mkn duit bini
Quote Brunes 21-4-2021 08:54 AM
oh yummy yum yum
Quote Pak.dolla 21-4-2021 08:59 AM
bagus dia ni suka tengok dia bergaul dgn orang bijak pandai macam dr sheikh muzaffar, paknil dan businessman yg berjaya
Quote Managerara 21-4-2021 09:05 AM
Fattah ni lenggok badan die pemalas..lepas tu mengulum huruf, for me tak sesuai..mungkin ade perubahan xtahula..

Pengacara die kena energatic cth mcm awal aznil alif..dorang bila bercakap penuh intonasi dgn memek muka. Bila menyampaikan sesuatu dorang faham ape maksud setiap word..
Quote cicicumel 21-4-2021 09:05 AM
bamtah mmg xde bff lelaki sejati ke among actors? x pernah nmpak heshe lepak2 or main futsal ke dgn geng2 lelaki..selalu dgn bini and kawan2 separa lelaki bini dia tu
Quote piao 21-4-2021 09:10 AM
missHaidiD replied at 21-4-2021 08:24 AM
Bagus la bamtah..at least ada keja..bkn binik menangung hidup

slama ni binik dia ke nangung dia?
Quote missHaidiD 21-4-2021 09:17 AM
Edited by missHaidiD at 21-4-2021 09:22 AM
piao replied at 21-4-2021 09:10 AM
slama ni binik dia ke nangung dia?


Bkn bamtah.bamtah ada keja ada cafe. Otak pun bole tahan bijak.. Ni cite couple kepam dok kt colombia sana.
Quote kdamat 21-4-2021 09:19 AM
piao replied at 21-4-2021 09:10 AM
slama ni binik dia ke nangung dia?

dia jadi duta, banyak juga dia dapat dengan busines meat cartel lagi... dia buat kerja senyap2 dan tak suka tunjuk  dan update sangat...

Quote Kepot 21-4-2021 09:21 AM
faz dulu pun mengacara.
suka tgk sbb memang berbakat selain dari acting.
now Fattah pun blh je try.
bakat blh di cungkil.
Quote missHaidiD 21-4-2021 09:24 AM
kdamat replied at 21-4-2021 09:19 AM
dia jadi duta, banyak juga dia dapat dengan busines meat cartel lagi... dia buat kerja senyap2 dan ...

Dia bkn gila perhatian kan.
Agak2 apa tema baju raya fmly  wangi bamtah thn  ni. Fatima pakai baju kurung ke
Quote MentariSenja 21-4-2021 09:25 AM
cicicumel replied at 21-4-2021 09:05 AM
bamtah mmg xde bff lelaki sejati ke among actors? x pernah nmpak heshe lepak2 or main futsal ke dgn  ...


Mestilah ada....alvin, aizat, mel, ajim....gang2 study kat UUM tu lagi. Dia kan introvert. Mana nak huha sgt. Mcm laki aku, kawan baik seketul dua je. Dgn kawan2 aku, dia boleh jer masuk....tapi bukak mulut bila perlu jerlah.
Quote FORUMCARIII 21-4-2021 09:26 AM
Fattah Amin kini bergelar pengacara program Realiti TV Astro




Kuala Lumpur: Selepas hampir 10 tahun bergelar pelakon, Fattah Amin kini mengorak langkah dalam bidang pengacaraan.

Fattah buat pertama kalinya bergelar pengacara dalam program realiti berjudul Sukses 4.0.


"Ketika menerima tawaran ini, saya tidak mengambil masa lama untuk membuat keputusan. Saya terima tawaran ini sebagai peluang baru untuk saya ceburi selepas hampir sedekad berada dalam industri hiburan.

"Walaupun sedar tanggungjawab yang dipikul ini tidak mudah, tapi saya cuba sehabis baik untuk memastikan segala perkongsian dapat disampaikan secara jelas dan bersahaja.


"Setakat ini, saya tidak hadapi sebarang kesukaran, cuma saya perlu pastikan pembabitan saya sebagai pengacara dapat diterima ramai," katanya.

Menurut Fattah, beberapa hari sebelum penggambaran bermula, dia ada menghubungi pengacara terkenal Datuk Aznil Nawawi atau Paknil bertanyakan mengenai teknik pengacaraan.

"Kerjaya ini masih baru bagi saya. Namun, saya tiada masalah untuk bermula dari bawah.

"Setiap orang melalui proses pembelajaran dan pengalaman untuk menjadi lebih baik. Namun, sebagai persiapan saya ada bertanya kepada Paknil sebelum memasuki set penggambaran hujung bulan lalu.

"Alhamdulillah banyak tips dan ilmu baru saya pelajari dengannya. Dia sangat positif dan tidak lokek berkongsi pengalaman dimiliki," katanya.

Program Sukses yang dibawakan SME Bank kini muncul dengan jenama Sukses 4.0. Berbeza dengan tiga musim lalu, Sukses 4.0 kini tampil dengan konsep realiti bagi mencungkil bakat usahawan era pemasaran digital.

Program terbitan Medyavizyon Sdn Bhd itu bertujuan mencungkil bakat usahawan dalam kalangan individu yang baru menubuhkan syarikat, usahawan muda dan mereka yang mempunyai idea perniagaan menarik.

Bakal bersiaran selama 13 episod di Astro Awani pada awal Jun ini, seramai 10 peserta bakal mengharungi cabaran setiap minggu dan akan diadili oleh empat juri tetap.



Quote lovelytouch 21-4-2021 09:30 AM
Reti ketttewww??
Quote kdamat 21-4-2021 09:32 AM
Edited by kdamat at 21-4-2021 09:33 AM

Menurut Fattah, beberapa hari sebelum penggambaran bermula, dia ada menghubungi pengacara terkenal Datuk Aznil Nawawi atau Paknil bertanyakan mengenai teknik pengacaraan.

"Kerjaya ini masih baru bagi saya. Namun, saya tiada masalah untuk bermula dari bawah.

"Setiap orang melalui proses pembelajaran dan pengalaman untuk menjadi lebih baik. Namun, sebagai persiapan saya ada bertanya kepada Paknil sebelum memasuki set penggambaran hujung bulan lalu.

"Alhamdulillah banyak tips dan ilmu baru saya pelajari dengannya. Dia sangat positif dan tidak lokek berkongsi pengalaman dimiliki," katanya.
Quote yeos 21-4-2021 09:32 AM
GOOD JOB... ALL THE BEST FA
Quote kakakgarang 21-4-2021 09:32 AM
piao replied at 21-4-2021 09:10 AM
slama ni binik dia ke nangung dia?

i rasa tak nokkk.. sbb dia ada kedai makan kan.. meat cartel kalau tak silap

Lihat semua komen(258)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top