Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kunjungan Meriah Lawat Tokti Dikecam 'Double Standard', Lain Hospital Lain SOP Ke?

21-4-2021 07:51 AM|Oleh: LilRose| Komen: 496

Peminat masih hangat membincangkan mengenai kelahiran putera Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin. 




Belum reda isu Asyraf Khalid dikecam ‘jual’ wajah adik di media sosial, timbul pula kontroversi apabila segelintir pengguna Twitter mempertikaikan pelawat yang tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ketika membuat kunjungan 'meriah' di hospital berkenaan.

'Double standard' katanya kerana berlaku ketidakpatuhan SOP lebih-lebih lagi apabila pihak hospital membenarkan pelawat selain suami masuk ke dalam wad wanita yang baru bersalin.




Malah, siap ada jurugambar dan ustaz di situ! Maka, berlakulah pertelagahan di antara pengguna Twitter.


Kredit foto: Twitter

Mungkin SOP di setiap hospital swasta tidak sama dan lebih longgar tertakluk pada syarat ditetapkan pihak hospital? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
0
0
Komen: 496
Komen

Previous : "Kita Jaga Anak Tak Sempat Nak Jaga Dia" - Shiera Tak Tahu Kinah Ada Di Oversea?

Next       : Bonda Rozita Benci Dengar Suara Sumbang Aliff Syukri - “Syukur Tak Menyanyi Dengan Jadian”

Komen Terbaru

Quote Timortimur 30-4-2021 08:12 AM
Teringat gambar dia kat pulau
Bergambar tgh duduk dgn peha gebu gebas

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 21-4-2021 08:02 AM
Sbb tu kaka prefer bersalin di hospital jahlofa aman2 melangkawi wad bersalin
Quote chandrahusin 21-4-2021 08:09 AM
Tok Ti tu no 1 dlm Malaysia
Rakyat lain no juta2 di belakang
Bising pun tak guna
Apa pun bagus lah ada sosial media ni
Baru jelas nmpak kasta msg2
Quote September14 21-4-2021 08:15 AM
Nampak ponen2 zoners tgh mbekap retis ksygn.. tang lopak kemain ngutuk mcm tiada hari esok kohkoh
Quote missHaidiD 21-4-2021 08:21 AM
Edited by missHaidiD at 21-4-2021 08:22 AM

Td baru jmpa ada org kena maki sb persoalkn benda ni. Siap ckp ko kena sawan babi ke apa nk dengki dgn org beranak.

Sbnrnya sapa yg sokong tu ko membenarkan double standart antara marhaen dan vvip.
Tahniah rakyat malaysia yg menyokong perkara ini

Agak2 yg maki  sawan babi tu ada dlm ni tak
Quote codenamedream 21-4-2021 08:23 AM
Perlu ke nak melawat berjemaah kat hospital.
Yg beranak tu pun nak berehat.
Ko lawat nanti2 pun boleh.
Quote bungalisa 21-4-2021 08:24 AM
semua orang yang datang melawat tok ti kena buat swab test dulu. tok ti tu lagila risau  kot kalau2 jangkit kat baby dia baru lahir... !  photographer tok ti tu pun bukan main panggil2 sape2 je, itu mmg private photographer die da bebelas tahun.
Quote harisbee 21-4-2021 08:27 AM
kena swab test kan nak masuk kecuali keluarga terdekat boleh je masuk melawat....kecoh...ni geng neelofa nak justify neelofa ke langkawi ke?

Quote qusairy 21-4-2021 08:37 AM
Sbb perbuatan bodoh si serap post kat YT lah smua rakyat thu ramai dtg melawat pi tgk tokti kat hosp. Klo serap x post x lah tahu ramai dtg.

Tokti klo kena kompoun suruh serapp batak view bayau sbb dia puncaa..
Quote MsCinderella 21-4-2021 08:38 AM
knp SOP private dan gomen perlu berbeza?

mcm klu ko naik kereta proton tak leh 4 org..tp ko naik kereta merc,bmw leh 4 org...mcm tu kan?

Quote mamaneesa 21-4-2021 08:40 AM
dabel standard gak. aku nak masuk spital nnt ni, dah siap terpampang di pintu wad tiada pelawat dibenarkan. dan hanya sorg je yg boleh teman di wad dan perlu buat swab test. dah masuk xleh keluar dah...hops private gak ye ni...
Quote monsterwife 21-4-2021 08:46 AM
Yg ni nmpk merah kulit baby
Sapelah pentaksub dia
I sejak dlu tak minat dia sbb nmpk fake
Quote HoneyManjer 21-4-2021 08:49 AM
hadap la kome...
dah rajin post ke socmed kan...
yang kita ni sempena bulan romadon ni, elok la komen yang murni2 sajah...
Quote Tinot7 21-4-2021 08:53 AM
Iols tak tau la mamat yg pi private tu pi spital mana. Mamat tu pi spital yg sama ke? Bayar rate bilik yg sama ke? Amik pakej yg sama ke? Rasanya kalau depa dah amik test covid setiap kali sblm masuk ikut sop spital tu, itu polisi spital tu lerr.. kalau mamat tu buat sumer benda sama tapi masih dpt layanan mcm tu, sila komplen kat hospital managment. Toksah la merempan kat medsos.
Quote Tinot7 21-4-2021 08:58 AM
mamaneesa replied at 21-4-2021 08:40 AM
dabel standard gak. aku nak masuk spital nnt ni, dah siap terpampang di pintu wad tiada pelawat dibe ...

Alang2 kaka pernah pi spital private, iols nak tanya, apa beza bilik2 depa antara yg paling murmur dgn yg paling mahal? Layanan beza ka? Dpt extra apa? Iols tanya sbb iols tak pernah masuk spital private sbg pesakit.
Quote mamaneesa 21-4-2021 09:01 AM
Tinot7 replied at 21-4-2021 08:58 AM
Alang2 kaka pernah pi spital private, iols nak tanya, apa beza bilik2 depa antara yg paling murmur ...

sblm aku jwb soalan ko, aku nk tnya ko...covid ni ikut kasta ke? org kayo byk duit covid lari xnk dekat, sbb dorg dh bayor mahal2 semua servis...giteww??
Quote NEmma 21-4-2021 09:02 AM
I baru comment kat ig serap ni.. X sampai 30 saat dah kena delete.. Hebat ye.. Bodoh!
Quote NEmma 21-4-2021 09:07 AM
Tinot7 replied at 21-4-2021 08:58 AM
Alang2 kaka pernah pi spital private, iols nak tanya, apa beza bilik2 depa antara yg paling murmur ...

Ada la jugak beza ikut rate.. Ada bilik kecik, ada yg besar & luas.. Kalau bilik besar biasanya diorang bagi pelawat masuk dgn syarat buat swab dulu..
Quote msdummy.2018 21-4-2021 09:12 AM
Tinot7 replied at 21-4-2021 08:53 AM
Iols tak tau la mamat yg pi private tu pi spital mana. Mamat tu pi spital yg sama ke? Bayar rate bil ...

Dia pertikaikan kenapa sop covid tuh xsama ...nama pun sop covid..patut sama jerk tuk mana spital..cobid pilih org ker nk jangkit?
Quote Tinot7 21-4-2021 09:13 AM
mamaneesa replied at 21-4-2021 09:01 AM
sblm aku jwb soalan ko, aku nk tnya ko...covid ni ikut kasta ke? org kayo byk duit covid lari xnk  ...

Covid tak kenal kasta tapi manusia kenal kasta. Dan mana manusia berduit/berpengaruh, itu la yg ditatang dan dijaga. Itu scenario kat mesia. Sbb kat mesia, depa pandang org2 yg berpengaruh/berduit. Org2 yg dirasakan tiada duit/pengaruh, kena buli dan dibiarkan dibuli. Itu lumrah kat mesia. Iols brani ckp ni sbb iols pun mangsa. Masalahnya kat mesia, org2 yg berpengaruh ni diangkat sampai level kayangan dan diagung2kan. Mana yg naik tocang akan buli yg kat bawah, tetapi dipuji. Sbb tu masalah makin menjadi.

Yg berduit, depa tabur duit utk jaga kesihatan. Yg tak berduit, kena berharap kat kerajaan utk menjaga fasiliti kesihatan. Iols pernah pi lawatan sambil blaja kat IJN, ada beza antara bilik biasa, bilik vip dan bilik vvip. Iols nak tau je spital private kaka ni, beza sgt ke bilik2 tu sbb kat IJN mmg nampak ketara la.

Lihat semua komen(496)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top