Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Pak Menteri Lanjut Umur Jadi Pisau Syukur, Rakyat Disuruh Bersyukur" - Naim Daniel

18-4-2021 12:41 PM|Oleh: LilRose| Komen: 31

Naim Daniel menerusi ciapannya di Twitter menyindir ahli politik, menteri khususnya yang menghabiskan wang rakyat demi kepentingan diri.


Kredit foto: IG

Meletakkan dirinya sebagai rakyat, penyanyi dan pelakon itu berkata dia melihat pelbagai perubahan dialami Malaysia sejak dilanda pandemik Covid-19 tahun lalu. 

"Kita nampak perubahan ketara, ada baik buruknya kepada rakyat terutama mereka yang betul-betul terkesan sehingga terpaksa melakukan dua atau tiga kerja untuk meneruskan kehidupan. Malah, hingga ada yang terkorban nyawa seperti penghantar makanan misalnya," katanya kepada Gempak.


Kredit foto: Twitter

Naim bagaimanapun, menjelaskan bahawa dia tidak 'pukul rata' kenyataannya itu terhadap mana-mana pihak secara khusus.

"Sebagai rakyat, kita punya suara untuk apa yang berlaku. Tapi saya tidak pukul rata mana-mana pihak, namun kita tahu siapa yang lakukan tugas atau siapa yang melakukan tugas sambil lewa. Ini soal tanggungjawab.

"Apa yang saya tulis itu adalah dari hati seorang rakyat. Suka atau tidak, kita semua sedar apa yang berlaku sekarang ini kesannya akan dirasa rakyat," ujarnya.


Kredit foto: IG

Katanya, rakyat tidak akan sembarangan meluahkan perasaan kalau mereka tidak merasakannya. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
2
0
Komen: 31
Komen

Previous : Makin Kurus, Nadia Brian Makan Hati Lepas Bercerai?

Next       : Baru Nak Buat TikTok Dengan Kucing Kesayangan, Hidung Zara Zya Tiba-Tiba Berdarah

Komen Terbaru

Quote hazzy0304 21-4-2021 09:29 AM
bijak dik naim..

Lain-lain Komen

Quote Roxy453 18-4-2021 01:03 PM
finally, artis yg bfikiran rasional.
Quote LadyCarefree 18-4-2021 01:21 PM
Bab ni, iols setuju. Yiddin melampau kabinet terbesar just sbb dia nak sokongan. Menteri banyak makan gaji buta selama pandemic ni.
Quote AbukRokok 18-4-2021 01:37 PM
tanda2 dah ada...this government is destined to falling down
hanya tembok emas menjadi benteng terakhir
Quote dudaberhias 18-4-2021 01:52 PM
Lepasni berterusan la gomen tak sampai sepenggal kat malaysia ni best kita dapat tukar gomen tiap2 3 tahun
Quote otai_g 18-4-2021 02:12 PM
Masalahnya mmg btl gov ni x bleh pki. Aku rs kalo menteri btl2 gentleman, ltk jwtn secara terhormat. Duit gaji dan elaun korang dibayar drp duit tax rakyat biasa yg keje smpi nak gila ni siang malam.
Quote aint 18-4-2021 02:14 PM
good status... iols sokong 1000% apa yg ditulis oleh dik Naim
Quote tagas 18-4-2021 03:19 PM
dok diam2 la retis

sejak wujud socmed fb twitter bagai

dr zaman najib lg tak akan abis isu merempan


senang citer sape yg memimpin pun pasni

akan jadik bahan
Quote timohnotecah 18-4-2021 04:08 PM
Timoh sokong dik Naim.....the big fat cabinet......mengabehkan boghehhh ajo....
Quote sleepandream 18-4-2021 04:47 PM
walaupun susah nak melancong tapi harus lantik timbalan menteri pelancongan yachhh...
lepastu bgtau kerajaan takdak duittttt mari berwakafffffff
Quote GegarVaganja 18-4-2021 04:50 PM
Edited by GegarVaganja at 18-4-2021 04:51 PM
dudaberhias replied at 18-4-2021 01:52 PM
Lepasni berterusan la gomen tak sampai sepenggal kat malaysia ni best kita dapat tukar gomen tiap2 ...


Tapi Ganja nak Diva AA jadi pnegerusi SPR, sebab nanti dia akan buat pilihanraya setiap bulan.



Quote GigaMom 18-4-2021 04:52 PM
Yg aku sakit hati sgt ni
Sekolah buka
Parlimen x buka2
Vaksin xda utk bdk2
warga emas berisiko didahulukan
Apa alasan warga emas kat parlimen tu mkn gaji buta
Hanat btl
Quote ezacbee 18-4-2021 05:35 PM
GigaMom replied at 18-4-2021 04:52 PM
Yg aku sakit hati sgt ni
Sekolah buka
Parlimen x buka2

Dorang utamakan pada golongan kayangan.
Kita ni pandang sepi je
Quote xein 18-4-2021 06:18 PM
agak rengsa dgn tajuk pisau syukur tu selain drpd rengsa dgn pe'el mereka2 yg diperkatakan
Quote one_aiman 18-4-2021 07:58 PM
dah daftar undi belum?
Quote AppropriateNick 18-4-2021 08:30 PM
otai_g replied at 18-4-2021 02:12 PM
Masalahnya mmg btl gov ni x bleh pki. Aku rs kalo menteri btl2 gentleman, ltk jwtn secara terhormat. ...

hangat kt twitter #kerajaangagal lepas tu jumlah tweet semaking kurang amat meragukan
Quote AppropriateNick 18-4-2021 08:31 PM
tagas replied at 18-4-2021 03:19 PM
dok diam2 la retis

sejak wujud socmed fb twitter bagai

antara contoh2 ayat fanatik abah kau
Quote Rogue98 18-4-2021 08:38 PM
Semoga lebih ramai lagi lah artis or celebrity yg berani bersuara menentang kerajaan skrg ni yg sangat incompetent. Fikir lah pulak rakyat lain yg terjejas pendapatan. Cukup2 lah wang rakyat di habiskan untuk bayar gaji n allowance menteri2 tak guna PNtat ni..
Quote che-cikL 18-4-2021 10:04 PM
iols like the idea yg kita blh tukar2 kerajaan setiap penggal macam tukar baju.

masalahnya sekarang, tak nampak parti yang kuat utk jadi kerajaan, dan begitu juga untuk jadi pembangkang pun kena kuat juga.
Quote Potpouri 18-4-2021 10:26 PM
GigaMom replied at 18-4-2021 04:52 PM
Yg aku sakit hati sgt ni
Sekolah buka
Parlimen x buka2

Kannn..
Bagi jelah dorang vaksin 2-3 dose..10 dose pun takpe.

Pastu buka parlimen balik


Lihat semua komen(31)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top