Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Toleh Kiri Kanan Terbayang Kelibat Dia" - Ali Terbayang Wajah Abam Di Pentas MLS

16-4-2021 05:17 AM| Komen: 49

Walau sudah lebih setahun pemergian Allahyarham Abam Bocey, kehilangannya masih meninggalkan kesan mendalam kepada adiknya iaitu Ali Puteh.

Kata Ali atau Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 32, sepanjang program Muzikal Lawak Superstar yang baru melabuhkan tirai minggu lalu, dia sentiasa terbayang-bayang kenangannya bersama arwah.



“Secara zahirnya saya masih teringat dengan arwah Abam, sebab ini kali pertama dia tak ada dalam pertandingan.

“Selalunya di belakang pentas kita akan berpeluk, dia akan bagi kata-kata semangat sebelum mulakan persembahan.

“Tapi kali ni pula lain, saya toleh kiri kanan terbayang kelibat dia, ” katanya kepada mStar.


Kredit foto: IG Ali

Pada 8 April lalu kumpulan Viral yang dianggotai Ali Puteh, Mamak Puteh dan Roy Azman diumum sebagai pemenang tempat ketiga dalam program Muzikal Lawak Superstar musim kedua.


Sumber: mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 49
Komen

Previous : "Saya Tak Pandai Niaga" - Ezlynn Dipanggil SPRM

Next       : Dapat Tawaran Tapi Hati Ramlah Ram Belum Terbuka Nak Sertai Gegar Vaganza

Komen Terbaru

Quote Ninjanunu 17-5-2021 01:28 PM
Xde modal lain ke

Lain-lain Komen

Quote ciksaenara 16-4-2021 05:49 AM
Quote DayangKirana 16-4-2021 08:19 AM
yawnn...

tu je la modal cite ko kan..
kenangan dengan si arwah abang jugak yang asyik distory kat reputz.
without him, you are nothing!
Quote laksmanabentan 16-4-2021 08:22 AM
DayangKirana replied at 16-4-2021 08:19 AM
yawnn...

tu je la modal cite ko kan..

itu aja la modal dia sampai bang jamil mampus...
duk ulang.. ulang lagi...

heran aku.. siapa yang minat mamat ni ekkk....
Quote namieamuro 16-4-2021 08:24 AM
kenang arwah je buat ape tapi pedajal waris die
Quote salmon-suki 16-4-2021 08:38 AM
Hmm..xde citer lain ke?ni dasar penunggang org mati..
Quote sweetfasha 16-4-2021 08:41 AM
emmm.. tanpa abam, ko mereputs lah

waris abam ko tak kisah pun..
Quote Adeakukesah11 16-4-2021 08:43 AM
Dlm gmbr tu dah knp kepala ali lg besar dr badab
Quote aemon 16-4-2021 08:52 AM
ah shaddap you.. without abam you are nothing today...
Quote rukia2 16-4-2021 08:59 AM
dlm MLS pun sentiasa berkopiah ke beliau ni??
Quote epuepy 16-4-2021 09:03 AM
Dulu gunakan arwah anak, pastu skrg gunakan arwah abg.

Padahal time arwah hidup x pernah pn mention korg adik beradik. Tinggang selagi bole la alitam oiii
Quote Brunes 16-4-2021 09:28 AM
still clinging on his late brothers death, tapi keluarga abang dia tu dia porak perandakan. semua untuk harta dan nama. kau nak jadi apa setan?
Quote pngky 16-4-2021 09:34 AM
DayangKirana replied at 16-4-2021 08:19 AM
yawnn...

tu je la modal cite ko kan..

betul saya setuju, ali ni kan perangai bodoh sombong tak berkenan nonton kalau dia buat lawak
Quote mosti 16-4-2021 09:35 AM
Bosan ahh dia nih.. Ala2 pakai kupiah. Dia buka mulut je, aku rasa panas je hati.
Quote dewi_rina 16-4-2021 09:37 AM
Annoying nya dia ni, tu tanda nya abang kau nak marah kau
Sebab pedajal anak bini dia
Dok berkopiah 24 jam tetap nampak muka tak bercahaya ye
Quote makadek 16-4-2021 09:44 AM
Klu sik terbayang je ada baik ko pn ninggal
Quote Nurul8001 16-4-2021 09:50 AM
Apa cerita kisah urusan faraid harta arwah? Risau pulak kalau arwah punya ibu yg dilantik jadi pemegang amanah.

Ejen2 takaful suka jual produk dgn mengatakan, pemegang amanah untuk harta anak yatim adalah datuk atau nenek sebelah arwah bapa, bukan ibunya yg balu tu. Kalau amik takaful, balu dah tak perlu risau. Betulke mcm ni? Ada tak lawyer boleh sahkan?
Quote Cyempaka 16-4-2021 09:55 AM
Kumpulan ko g final sebab kwn ko dgn roy azman tu je. Kalo ko sekor jangan harap la org nak undi kau. Tgk muka pun menyampah.. atas stage pun cakap krg ajar perli2 netizen.
Kesian roy azman dgn kwn dia lg sorang tu
Quote q@2a 16-4-2021 10:00 AM
Apa2 je la ali oiiii
Quote bottombikini 16-4-2021 10:08 AM
aku tak tengok la MLM walaupun ripit banyak kali sbb mamat ni

roy azman tu lawak gak dalam drama apa tah yg ada ida moin & nadia mustapa tu

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top