Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pengembara Masa Dari Tahun 2485 Dakwa Sesuatu Bakal Terjadi Pada 7 Oktober

13-4-2021 07:46 AM Komen: 38
Menggelarkan dirinya sebagai That One Time Traveler, seorang lelaki mendakwa sudah menjelajah masa depan dengan menggunakan mesin pengembaraan masa.


Kredit foto: Getty

Dia juga mendakwa sudah melawat tahun 2485 dan mengaku berasal dari planet dikenali sebagai Vadho.

Dia turut membuat ramalan bahawa satu penemuan akan berlaku di Lautan Atlantik pada 7 Oktober depan seperti dipetik Daily Star.



Kredit foto: TikTok/thatonetimetraveler

Perkongsiannya di media sosial bagaimanapun menerima reaksi berbeza.

Malah, netizen turut mengeluarkan bukti bahawa segala dakwaannya hanyalah palsu semata-mata. 


Sumber: mStar

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 38
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote green~tea 19-4-2021 10:14 AM
syamzana replied at 13-4-2021 12:24 PM
dia datang dari tahun 3000. pastu baju serba putih.masa tu macam woww hrp2 aku hidup lg masa tu na ...

i ingat citer ni... dia pakai cekak rambut letak kat dahi

Lain-lain Komen

Quote helicornia 13-4-2021 08:33 AM
ye la ye la
baca bole percaya jangan
iols pi sydney 2018 siap ada mamat ni bg ceramah guna speaker di tengah2 kawasan sibuk cakap psl end of world sekian sekian tarikh pada 2018 tu
tunggu jugak sampai tarikh tu tak end pun
Quote Suchi 13-4-2021 08:37 AM
Dah alang2 boleh melangkawi masa tu napa ko tak bagitau awal2 tahun 2020 ada virus covid bakal melanda.

Ni mesti ko skip tahun 2020 kan g tahun2 lain jer
Quote misssakura 13-4-2021 08:37 AM
ade mesin masa ke.. nak tengok
Quote bulalof 13-4-2021 08:50 AM
some sort of product marketing maybe?
Quote lipans 13-4-2021 08:52 AM
mesti nobita ni.
Quote dodolgemok 13-4-2021 09:18 AM
Jmpa bangkai pesawat ka?
Quote kelapaparut 13-4-2021 09:21 AM
teringat series the girl from tomorrow mase zmn kecik2 dulu yg name Alana tu, sape2 yg ingat meh imbau kembali kenangan drama tv tu, mmg viral sampai iols sanggup ponteng kelas agama nak tgk cerite tu
Quote Kurex 13-4-2021 09:23 AM
Knp yg acah time traveller ni ramai dari leluhur ni?
Quote matseh 13-4-2021 09:54 AM
Back to the Future,
Quote becir 13-4-2021 10:11 AM
kelapaparut replied at 13-4-2021 09:21 AM
teringat series the girl from tomorrow mase zmn kecik2 dulu yg name Alana tu, sape2 yg ingat meh imb ...


Weh I ingat..konon zaman dia takyah Mandi Guna air Kan, just masuk satu pod benda Ty Akan suck all the dirt from our body gitu..
Quote Centurion 13-4-2021 10:27 AM


Quote aechae 13-4-2021 10:29 AM
Byk tido siang ni...bangun2 mamai gtu trus claim dtg dr future..
Quote sarahmirza 13-4-2021 10:59 AM
Tak sabar pulak tunggu 7 Oct...
Tengok siapa yang kena

Quote mejaputih 13-4-2021 11:11 AM
kelapaparut replied at 13-4-2021 09:21 AM
teringat series the girl from tomorrow mase zmn kecik2 dulu yg name Alana tu, sape2 yg ingat meh imb ...

iols mmg tgk.,,dia pakai alat kat dahi kan ..citer dari Australia kalau tak silap...
seronok tgk zaman Alana...alam sekitar penuh dgn kehijauan alam semulajadi...pastu dia travel ke zmn skrg, penuh dgn pencemaran..
Quote salimrock 13-4-2021 11:17 AM
ceh, mesin wukong pun asik kalah je, lagi mau claim ada mesin masa ...
Quote capiloton 13-4-2021 11:25 AM
sudah melawat tahun 2485

dia dah masuk ke timeline yang lain tu.

our timeline will never reach that far.
Quote lavendernovella 13-4-2021 12:04 PM
kelapaparut: teringat series the girl from tomorrow mase zmn kecik2 dulu yg name Alana tu, sape2 yg ingat meh imbau kembali kenangan drama tv tu, mmg viral sampai  ...


Lama gila .....tajuk pun tak ingat. Tapi mmg minat dengan cekak dia pakai tu {:love
Quote jalfa 13-4-2021 12:08 PM
Jaunya ko kembara dekkk.planet vadho tu kat mana letaknya....
Quote ~boolean 13-4-2021 12:11 PM
aku dah tanda kat kalendar...kita tunggu..

Lihat semua komen(38)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top