Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Empire Sushi Pula Tak Halal? Ini Penjelasan Pihak Pengurusan

14-4-2021 02:53 PM Komen: 48

Baru-baru ini, tular mengenai status halal premis makan Empire Sushi seperti dikongsikan pengguna twitter yang menggunakan akaun nama @bamdult

Dia memuat naik tangkap layar dari laman sesawang halal.gov.my menunjukkan sijil halal Empire Sushi telah ditarik balik.



Susulan pendedahan tersebut, Empire Sushi tampil menjawab kekeliruan tersebut. Rupa-rupanya, Empire Sushi baru sahaja menukar nama pendaftaran syarikat dari Empire Sushi Sdn Bhd kepada Empire Sushi Group Sdn Bhd. 

Jadi kini mereka sedang menunggu kelulusan dari BAHAGIAN PENGURUSAN HALAL, JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA (JAKIM).


Mereka juga menegaskan bahawa Empire Sushi bebas dari kandungan babi, alkohol dan mirin.



Fuh lega kerana status halal makanan tidak boleh diambil mudah. Tambahan pula, Islam telah meletakkan garis panduan halal haram jelas dalam pengambilan makanan minuman. 

Ia sebahagian tuntutan ibadah. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 48
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sarah82 17-4-2021 06:47 PM
cmf_almondpecan replied at 17-4-2021 06:42 PM
Cuba try seketul tgk kena tak pada lidah Sarah. Kalau best baru borong byk sikit hehe.

Hehehehe.. Esk nak keluar jap pi antar barang.. Boleh singgah 7e beli mochi durian ni.

Lain-lain Komen

Quote dodolgemok 14-4-2021 02:59 PM
Puak2 ni bab memfitnah ada babi kat makanan laju jah. Lain kali tanya dulu baru fitnah, jgan smpai kena saman smpai londeh baru nak insof! Puak2 ni la ajen dajjal sebenar menyebar fitnah kehulu kehilir.
Quote damian_lee 14-4-2021 03:01 PM
Harap empire sushi kurangkan sikit rasa masin
Aku rasa empire sushi agak sedikit masin

Quote sarah82 14-4-2021 03:14 PM
Aku x pernah beli sushi dari sini.. Aku suka sushi jalanan.
Quote slavehunter 14-4-2021 03:44 PM
Empire sushi kat Ikano bawah tu laku. Hari tu nampak kat OU old wing pun baru nak buka.
Quote depresio 14-4-2021 03:44 PM
Bagusla apa yg dia ni buat
Dia alert
Dan dia tanya penjelasan pihak berkenan

Good job bro

Bukan macam pok cik oldtown
Jumpa daging kaler merah terus report kata babi
Tak tahu buka laman web jakim cari info
Quote Amandaminaj96 14-4-2021 04:12 PM
Empire sushi sedap wor... singgah ikano selalu beli dulu
Quote cikpah27 14-4-2021 04:48 PM
sarah82 replied at 14-4-2021 03:14 PM
Aku x pernah beli sushi dari sini.. Aku suka sushi jalanan.

Aku pun selalu jugak beli sushi jalanan.. Tapi tak jumpa lagi yang sedap.. Ada yang rasa macam nasi putih kepal pun ada..hahahahha
Quote lavendernovella 14-4-2021 04:48 PM
Suka sushi ada ikan salmon grill atau mentah. Lain2 pulak sushi octopus , dan telur2 ikan yang mentah2 belaka. Apa entah nama ....... Sedapnya...  
Quote rikuren 14-4-2021 05:09 PM
cikpah27 replied at 14-4-2021 04:48 PM
Aku pun selalu jugak beli sushi jalanan.. Tapi tak jumpa lagi yang sedap.. Ada yang rasa macam nas ...

                        husnuzon je lah..mungkin sushi yang ada ciri kemelayuan hihi
Quote sarah82 14-4-2021 05:17 PM
cikpah27 replied at 14-4-2021 04:48 PM
Aku pun selalu jugak beli sushi jalanan.. Tapi tak jumpa lagi yang sedap.. Ada yang rasa macam nas ...

Hahaha.. Kat jitra ada kedai sushi owner Melayu... Selain murah.. Sedap tau...
Quote sally03tomato 14-4-2021 06:44 PM
rikuren: husnuzon je lah..mungkin sushi yang ada ciri kemelayuan hihi

Sushi jalanan memang idok lah same ngan sushi king kan.. x jumpa lg sushi jalanan sama sedap at least mcm sushi king
Quote talia 14-4-2021 09:11 PM
Empire sushi ni sedap jugak
Quote tukul 14-4-2021 09:15 PM
sarah82 replied at 14-4-2021 03:14 PM
Aku x pernah beli sushi dari sini.. Aku suka sushi jalanan.

Sedap sara...i suka yg octopus tu...
Quote cmf_almondpecan 14-4-2021 09:17 PM
Sedap juga sushi abalon dgn sushi lobster empire ni pedas2 sikit
Quote sarah82 14-4-2021 09:23 PM
tukul replied at 14-4-2021 09:15 PM
Sedap sara...i suka yg octopus tu...

Nanti Jumaat minggu depan kalau boleh cuti nak pi beli kat tesco la.
Quote rosasen 15-4-2021 07:15 AM
lakiku suka empire sushi.. kuturutkan saja sbb aku x heran mana sushi2 ni.. haha
Quote MsPercy 15-4-2021 01:08 PM
My feveret ni...kadang g melawatimall sbb nk beli ni. Murah pon murah. Sushiking dpn tu pandang sblh mata je
Quote pichee 15-4-2021 01:11 PM
Best sgt empire sushi..dh la murah..portion besar..amik byk2 pn still murah lg...

Quote sarah_ary2 15-4-2021 01:15 PM
cmf_almondpecan replied at 14-4-2021 09:17 PM
Sedap juga sushi abalon dgn sushi lobster empire ni pedas2 sikit

Sedap gila yg tue ai suka lobster tue dgn mochi black sesame pun sedap wei

Lihat semua komen(48)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top