Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Nak Jual Tali Leher Dan Tali Jam Muslim Friendly Lah," - Harith Iskandar

9-4-2021 08:49 AM|Oleh: Rikuren| Komen: 75


Belum pun reda isu rentas negeri, kecoh pula kisah kolaborasi Neelofa bersama jenama selipar terkenal, Fipper.

Bukan sahaja hangat di kalangan netizen, isu selipar mesra muslim ini turut mendapat perhati pelawak dan pelakon, Harith Iskander. 

Dengan berkongsi keratan akhbar terhadap isu ini di laman instagramnya, pandangan Harith dianggap melucukan dan bernada sarkastik.

Kredit foto: Instagram Harith Iskandar via Murai.my

"Pendapat tidak popular: Saya tidak mempunyai masalah dengan ini. Mana-mana kawan kepada kaki saya adalah rakan saya. Sekarang saya tahu mengapa saya tidak pernah merasa selesa dengan selipar jepun saya, mungkin kerana ia tidak cukup mesra kepada saya. Saya tidak sabar untuk melancarkan tali leher dan tali jam yang mesra untuk umat islam." tulis Harith di ruang kapsyen.

Menjengah ruangan komen, rata-rata pengikutnya juga menyampaikan pandangan masing-masing tentang isu selipar mesra muslim ini. Ada yang mengecam, namun ada juga yang memberi komen positif.

Kredit foto - Instagram Harith Iskandar

Dalam pada itu, ada sebilangan netizen yang mempersoalkan harga jualannya sepasang selipar tersebut mencecah RM79.90 dianggap mahal. 

Kredit foto - Instagram Harith Iskandar

Walau bagaimanapun, netizen perlu maklumlah bahawa jenama Flipper bukan selipar biasa-biasa ya! Terpulang la pada siapa yang sanggup membelinya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
1
Komen: 75
Komen

Previous : “Buat Jahat Macam Mana Pun Kena Solat,”-Amira Othman Nasihat

Next       : Aina Abdul Mula Besar Kepala?

Komen Terbaru

Quote cicicumel 12-4-2021 03:46 PM
ko pon peluk cium hanjing..boleh blah

Lain-lain Komen

Quote apedehal 9-4-2021 08:55 AM
Dengki la tu dgn lopa.. bg free marketing lopa jugak yg terpaling kaya raya..ko? Rmbut pun xhingin tumbuh

Quote BoongaKertas 9-4-2021 09:12 AM
apedehal replied at 9-4-2021 12:55 AM
Dengki la tu dgn lopa.. bg free marketing lopa jugak yg terpaling kaya raya..ko? Rmbut pun xhingin t ...

hahahahaha! komen chuols!
Quote Belibis 9-4-2021 09:15 AM
Ko boleh lah jual selipar mesra anjing,lagi afdol.
Nak jugak mencelah tuu.
Quote kakakgarang 9-4-2021 09:16 AM
dia ni tak yah kot nak troll balik kat lopa.. kau pun belum sempurna didik isteri..
Quote kakakgarang 9-4-2021 09:18 AM
Belibis replied at 9-4-2021 09:15 AM
Ko boleh lah jual selipar mesra anjing,lagi afdol.
Nak jugak mencelah tuu.

selamba badak dia je pengang hanjing..
btw samak ke tak tueww?? huhu..

kenapa hanjing ek.. kenapa tak buaya ke.. species yg nk pupus ke~
Quote sarah96 9-4-2021 09:20 AM
Wow. Lobenaks pula serang Cari forum. Setuju dgn Harith.. buat malu ugama islam betul si niqabi terunggul ni.
Quote Belibis 9-4-2021 09:22 AM
kakakgarang replied at 9-4-2021 09:18 AM
selamba badak dia je pengang hanjing..
btw samak ke tak tueww?? huhu..


Konon urban laaa..kalau benda tak najis,bela gajah pun orang tak ambik pedulik.
Quote HoneyManjer 9-4-2021 09:24 AM
ala ummah bani malays dok beli birkenstock / fitflop / havaianas yang harga lagi yahudi tak kate mende kan...

silap dia ialah dia letakkan term 'Muslim Friendly' tu jer...

apo la...tak salah pun letak socks friendly, or Excellent for Muslimah ke...pape la...

tapi dia tanak...sebab bende tu semua takkan viralkan selipa dia...

moga kita ni semua tergolong dalam golongan org yang baik2 la...termasuk la dia...

moga dapat hidayah...sempena hari jumaat nih..
Quote BicaraHatiku 9-4-2021 09:28 AM
Tunggu komen Diva AA...

[twitter]https://twitter.com/sitikasim/status/1379625724311523329[/twitter]

Quote naina 9-4-2021 09:29 AM
Weii.lopa seronok ok free marketing dia kata
Tapi MMG mahaila just sekadar selipar
MMG betol penunggang
Keuntungan maybe 40-60 peratus.
Apa special nya.selipar ni
Quote SayaSayangMama 9-4-2021 09:36 AM
Kalau Stokin muslim friendly mmg dah ada. Boleh tarik ke atas bila nk amik wudhuk. Benda ni dah lama la apasal semua melatah xtentu pasal adoi.
Quote mrsLucky 9-4-2021 09:37 AM
Ramai nak tumpang sekaki kes Neelofa sebab nak up diri sebab sendu...
Quote sleepandream 9-4-2021 09:37 AM
selipar asadi iols rm10 pun muslim friendly tau...
nak jugakkk
Quote AshkieLa 9-4-2021 09:44 AM
cehh ade hati nak bikin tie dgn tali jam mesra muslim...
ko pun bela anjing buat kesayangan peluk cium...
kucing berak laman rumah hari2 pun jenuh nak kambus..
ni buat pet larat ke nak sertu setiap 5 waktu?
sendiri dah obvious ke laut jugak, takyah nak troll orang bab2 yg related agama ni boleh?...
Quote nolya 9-4-2021 10:03 AM
Adakah satu hari nanti, bila majlis nikah kawen kembali meriah, selipar mesra muslim ni  akan dijadikan salah satu barangan hantaran perkahwinan?  Kalau kasut tu dah biasalah, kali ni ditambah lagi sedulang dgn sepasang selipar muslim friendly.
Quote apedehal 9-4-2021 10:26 AM
BicaraHatiku replied at 9-4-2021 09:28 AM
Tunggu komen Diva AA...

Hahha puok2 ni kalau ade je keyword muslim, islam, haram..automatik triggered. Tp lopa mmg mnx kna lahar pun..dia xpernah belajar dr issue overclaim susu esen dia tu...jelas nyata dia sukakan attention yg dia dpt dr org2 yg kecam dia, lobenak je sensitif xmemasal. Alicia bugil senyap plak kes2 lopak ni kalau tdk ngn dia2 nk mencapub malangnya da terfriend plak dgn littlemisslemak..kecut jugak ek
Quote skinsandstars 9-4-2021 10:32 AM
i tak suka lopa. tapi i lagi tak suka harith iskandar ni. so apa yang keluar dari ig/twitter dia, semuanya sampah. acah pelawak tapi lawak lah sangat. nak menganjing, tak menjadi. baik pegi belai je anjing kau tu harith oi.
Quote Brunes 9-4-2021 10:54 AM
naina replied at 9-4-2021 09:29 AM
Weii.lopa seronok ok free marketing dia kata
Tapi MMG mahaila just sekadar selipar
MMG betol penu ...

Keistimewaannya adalah kalau kau pakai kau masuk syurga terus kerana selipar muslim friendly ni dah dibacakan yasin 40 hari 40 malam oleh neelopak sendiri jadi sekali kau sarung dosa akan berguguran..

kan? correct me if im wrong lopak fanz watevuh
Quote Kancilkering 9-4-2021 10:55 AM
teringat duck keluarkan tie haram kepada orang lelaki Muslim.....sebab kain dia sutera....

Lihat semua komen(75)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top