Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Sampai Sekarang Belum Kahwin, Isyariana Malang Dalam Cinta

8-4-2021 03:05 PM| Komen: 35

Pesona wajah Isyariana Che Azmi, 31, menjadi dambaan lelaki. Seraut wajah lembut, tutur kata sopan dan memiliki wajah persis penyanyi popular Indonesia, Agnes Monica, namun, tidak bernasib baik dalam soal cinta.

Pada usia awal 30-an, kebanyakan wanita seusianya bahagia bersama suami dan anak-anak, namun Artis Baharu Wanita Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) Ke-33 itu pula sebaliknya, masih 'struggle' membina kerjaya lakonan yang baru berkembang.

Seperti jodoh, kerjaya lakonan dan nyanyian Isyariana juga berdepan dengan laluan sukar, sebelum bakatnya betul-betul diterima peminat.


Foto: IG

Tatkala diajukan persoalan hati, bekas peserta program realiti, Akademi Fantasia 2016 itu berkata, dia tidak terburu-buru mengejar jodoh, biarpun usia meningkat matang.

Ramai wanita seusianya sudah mengecapi bahagia, namun Isyariana pula lebih selesa dengan perjalanan hidup yang dilalui. Baginya, percayalah kepada ketentuan takdir.

Bukan tiada pengalaman diulit cinta, namun jodoh belum tertulis buatnya. Tidak serik, sebaliknya bekas penuntut jurusan seni bina, Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Pahang itu terpaksa mengenepikan soal cinta, lantaran memikul tanggungjawab terhadap keluarga.



"Saya sedar semakin berusia, tetapi tidak pernah bimbang belum ditakdirkan bertemu jodoh. Bagi saya, lebih baik menunggu insan yang tepat daripada tersalah membuat pilihan.

"Pandangan saya ini bukan disebabkan pernah melalui perhubungan cinta toksik, sebaliknya saya anak sulung dalam keluarga. Di atas bahu saya terpikul tanggungjawab besar demi membahagiakan keluarga.

"Jadi, soal cinta jatuh pada kedudukan nombor ketiga atau keempat. Ini bermakna ada perkara yang perlu diberikan keutamaan dalam hidup saya.

"Kerjaya dan keluarga adalah nadi hidup saya. Saya menanggung ibu dan adik tiri, ini menjadi tanggungjawab saya. Kadang kala saya terlupa memikirkan soal diri sendiri," katanya kepada BH Online.

Lagipun, katanya, dirinya baru sahaja mula dikenali, jadi lebih baik fokus kepada kerjaya buat masa ini.



Bakatnya dikesan penyanyi Cat Farish yang menubuhkan kumpulan duo, Hanarose yang menggandingkannya dengan Eka Sharif pada 2014.

Hanarose pernah tampil dengan single Girlfriend, malah turut menyanyikan lagu runut bunyi filem Usin UFO, Coverina dan Pengantin Malam.

Namun, jodoh Isyariana bersama Eka tidak panjang apabila Hanarose dibubarkan pada 2016. Isyariana kemudiannya mencuba nasib dalam program realiti, Akademi Fantasia 2016, namun hanya mampu bertahan hingga minggu kelima.

Bagaimanapun, Isyariana berkata, dia bukanlah seorang yang mudah berputus asa apabila berdepan kesukaran dalam dunia nyanyian.



Wanita kelahiran Temerloh, Pahang itu memulakan langkah sebagai pelakon dengan mengikuti kelas lakonan bersama guru berpengalaman, Ellie Suriaty.

Nama Isyariana perlahan-lahan menjadi perhatian apabila membintangi drama popular seperti Urusan Hati Cik Drama Queen, Cik Serba Tahu, Duda Pujaan Dara, Lelaki Kiriman Tuhan, Puteri Yang Ditukar dan banyak lagi.

Bagaimanapun, namanya benar-benar melonjak apabila membintangi drama Satukan Rasa bergandingan dengan Siti Nordiana dan Khai Bahar.

"Perjalanan kerjaya lakonan menyusuri jalan sukar, tidak seperti pelakon baharu lain yang mudah mengecapi populariti dengan mempertaruhkan satu drama.

"Bagaimanapun, saya bersyukur akhirnya bakat saya diterima. Walaupun semakin ramai selebriti media sosial mencari peluang bertapak sebagai pelakon, ia tidak pernah mengancam saya.

"Lagipun, saya bukannya popular mana, tetapi sentiasa percaya kepada rezeki. Saya juga tidak gemar bersaing kerana apa lebih utama fokus kepada kerjaya dan diri sendiri," katanya.



Bagaimanapun, katanya, dia sentiasa memperbaiki mutu lakonan pada saat peminat memerhati bakatnya.

"Saya tidak mahu mempersia-siakan peluang yang terbentang depan mata. Oleh itu, saya tidak mahu membandingkan diri dengan orang lain.

"Selain lakonan, saya juga ingin kembali aktif menyanyi. Jadi, saya tidak mahu fokus tersasar disebabkan sibuk membandingkan bakat dengan orang lain," katanya.

Mengimbau momen diangkat sebagai Artis Baharu Wanita Popular ABPBH 33, Isyariana berkata, kemenangan itu dirasakan seperti mimpi.

Tidak terjangkau di fikirannya mampu menewaskan artis lain yang lebih hebat seperti Bunga Isme, Riena Diana, Yuna Rahim dan ramai lagi.

Isyariana mengakui, kemenangan ABPBH 33 memberikan impak yang besar dalam kerjaya seninya.

Bagaimanapun, Isya menafikan semakin 'demanding' atau mula lupa diri gara-gara kemenangan.



"Saya bersyukur kemenangan dalam ABPBH 33 menjadikan kerjaya saya semakin lancar, malah saya menerima tawaran lakonan berlipat kali ganda.

"Impaknya memang besar tetapi itu tidak bermakna saya boleh bersikap 'demanding' dengan harga tidak masuk akal.

"Sebelum kemenangan pun sudah ada beberapa tawaran dipersetujui. Jadi, saya tidak minta dinaikkan harga atau mula lupa diri.

"Saya tetap Isyariana sebelum ini, apatah lagi, perlu bertahan lama dalam industri," katanya yang bakal muncul dalam drama bersiri 65 episod, Hati Yang Dikhianati, bulan ini.

Hati Yang Dikhianati, naskhah adaptasi siri telenovela, Mis Tres Hermanas yang cukup popular pada 2000.

Bakal bergandingan dengan Amar Baharin, Isyariana berkata, dia akan membawakan watak Lisa Estrada atau Nur Melissa dalam siri adaptasi itu.

Bagaimanapun, katanya, watak Nur Melisa lebih kasar berbanding Lisa yang lemah lembut.



"Saya akui agak tertekan apabila diberi kepercayaan membawakan watak utama dalam drama yang pernah mencetuskan fenomena suatu ketika dahulu.

"Paling ditakuti jika ada membandingkan watak Nur Melisa dengan Lisa. Walaupun drama Hati Yang Dikhianati hampir 80 peratus sama dengan cerita asal, tetapi watak kami sedikit berbeza.

"Karakter Lisa suka menangis dan sedih tetap ada, cuma Nur Melisa lebih kuat, tetapi tidaklah terlalu bersifat kewanitaan seperti Lisa," katanya. -CARI

Sumber: Berita Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 35
Komen

Previous : Erra Fazira Tak Nak Jadi Janda Seumur Hidup

Next       : Sungguh Meragukan! Naim Daniel, Iman Troye Ada Apa-apa Ke?

Komen Terbaru

Quote chinta89 13-4-2021 11:52 AM
Tidak terjangkau di fikirannya mampu menewaskan artis lain yang lebih hebat seperti Bunga Isme, Riena Diana, Yuna Rahim dan ramai lagi.


Isyariana mengakui, kemenangan ABPBH 33 memberikan impak yang besar dalam kerjaya seninya.


ntah sape la undi ko dik.. kalau riena diana tu yelah sb letop msa Kg People, pahtu si Sharifah Rose yg kacukan beberapa jenis a lot of mix tu tgh blakon jgk kat tv lupa cte ape dari segi rupa dia lg ok dari dik isyariana nih dan lbh dikenali, then sorang lg si Wafariena tu tgh up nama dia sb drama 7 hari bla bla.


alih2 isya menang. isya who??? wajah dambaan lelaki? serius meh?

Lain-lain Komen

Quote chikumanis 8-4-2021 03:22 PM
takdelah wajah dambaan lelaki...biashe biashe je...
Quote 3chanceno 8-4-2021 03:22 PM
Park dulu sambil pikir kenal idak budak nie
Quote mdhelmi 8-4-2021 03:47 PM
baru tau nama dia
yg aku tau dia penah join sepahtu reunion

Quote NurAlia14 8-4-2021 03:48 PM
chikumanis replied at 8-4-2021 03:22 PM
takdelah wajah dambaan lelaki...biashe biashe je...

Kt mate iols nmpk die ni cantik giler suara pn sdp..tp kt thread lain ade kate die ni cat nippon plak
Quote lina21 8-4-2021 04:17 PM
NurAlia14 replied at 8-4-2021 03:48 PM
Kt mate iols nmpk die ni cantik giler suara pn sdp..tp kt thread lain ade kate die ni cat nippon p ...

Boleh la kan, cantik sederhana

Isya nyanyi ost drama astro nnt
Lagu remake Vida, dap gak suara dia

[ig]https://www.instagram.com/tv/CNUHaViBgKj/[/ig]
Quote SayaSayangMama 8-4-2021 04:27 PM
Siapakah ini.. buat kontroversi sikit la bg kenal, bercinta dgn remy ishak ke, ala ala perampas ke, kutuk lopa di twitter ke atau rentas negeri pg legoland
Quote wookiehoney 8-4-2021 04:29 PM
dia cantik tp tulah, ramai je yg cantik kat msia ni


senang ckp takde aura kot nak glamer jd retis
Quote Kurex 8-4-2021 04:30 PM
Ingatkan jantan drag tadi
Quote cikkuntum 8-4-2021 04:34 PM
cantik la die nie
Quote mieymiey 8-4-2021 04:38 PM
Adaptasi drama Mis Tres Hermanas pulak??
Quote mamajawie 8-4-2021 04:43 PM
Biasher biasher je muka dia ni..lawa lagi hannah delish tak pun tekya b4 mendadih..{:smile{:smile{:smile{:smile
Quote Aikiko 8-4-2021 06:01 PM
Hmm...semua bawah par barisan pelakonnya b.banding yg ori
Tak sedaplah ost tue nape xambik jew lagu yg phyne ballerz cover tuh
Quote gummiebear 8-4-2021 06:16 PM
Comel jah sheols
Quote Perawankota 8-4-2021 08:17 PM
Kenal dia time dia dh berlakon bawah Michael Ang je.. Time dia jadi penyanyi or AF mmg x kenal langsung
Quote Aiiskenot 8-4-2021 08:24 PM
Whooo isss sheeeeee... X pernah dgr nama dia ni. Kalau umo dh 31 x glemer lg. Baik la ko berbuat seswatoooooo.. Cari keje tetapppp.
Quote Carcosa 8-4-2021 10:47 PM
Panjang namatey artikel ni hoiii. Berpinau mata baca.
Panjang2 baca, tetap aku tak kenal adik ni. Drama2 dia berlakon haremmm satu pun aku tak tgk. Sorry dik ya
Quote makadek 8-4-2021 11:09 PM
Whoooo are yussss dek
Maap lubang hidung ko pn cik tak kenal
Quote Qatrunnadaain 9-4-2021 02:47 AM
Carcosa replied at 8-4-2021 10:47 PM
Panjang namatey artikel ni hoiii. Berpinau mata baca.
Panjang2 baca, tetap aku tak kenal adik ni. D ...

Iols baru nak comment benda sama..

Tak leh panjang lagi ke article ni? Ngarut betul. Dah la ntah siapa2 artist pun..
Quote anony-mous 9-4-2021 02:51 AM
Gmbar dekat n video biasa2 je. Ingatkan retis indon td

Lihat semua komen(35)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top