Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Tak Boleh Nyanyi Live, Pergi Cari Kerja Lain,"-Ajai Sanggup Tolak Walau Ditawar Jutaan Ringgit

8-4-2021 02:29 PM|Oleh: Saiful| Komen: 54

Ajai menyifatkan penyanyi yang tak boleh nyanyi live atau terpaksa guna teknologi untuk merdukan suara mereka boleh dianggap sebagai penipu.

Kata komposer dan pemuzik terkenal ini, dia tak mahu melihat industri seni dipenuhi dengan artis yang tangkap muat.


Foto: IG

???Tu yang tak seronok... sebab pada saya dia menipu. Kamu sampaikan suara yang tak sampai.

"Ia mendatangkan mudarat sebab apabila penyanyi tu buat persembahan secara langsung, dia akan kecundang di atas pentas. Dia tak akan kekal lama dalam industri," katanya seperti dipetik di Malaysia Kini.

Tambahnya apa yang diperlukan dalam bidang seni adalah bakat dan bukan fesyen.


Ajai mengakui dirinya sangat selektif dalam menilai bakat seseorng.

Dia juga sanggup menolak jika ditawarkan imbuhan jutaan ringgit sekiranya mendapati seseorang itu memang tak boleh menyanyi.




???Pada saya, bidang nyanyian adalah sebuah kerjaya. Memang banyak bakat baru hantar demo mereka pada saya, tapi jika tak boleh menyanyi, saya akan beritahu supaya dia jangan buang masa.

???Orang nak bagi duit sejuta ringgit pun kalau tak boleh menyanyi, saya suruh dia cari saja kerjaya lain jika memang tak boleh menyanyi." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 54
Komen

Previous : Tak Kisah Jika Ada Pihak Tak Selesa- Tabligh Bawa Perubahan Besar Buat Nabil

Next       : Cepat Kurus Lepas Bersalin, Scha Alyahya Fokus Pemakanan Sihat

Komen Terbaru

Quote sfrnna 9-4-2021 05:25 PM
tumpanglalu74 replied at 9-4-2021 03:47 PM
https://www.youtube.com/watch?v=f-Bkiw4b17k

Entah berape le dapat buad lagu..  Serius, banyak ...

Lainnya muka ritarud chuolss

Lain-lain Komen

Quote lattehazelnut 8-4-2021 02:58 PM
Kau pun nyanyi live hauk kan
Quote akuHavocczz 8-4-2021 03:20 PM
dia pun pelat
Quote imanda 8-4-2021 03:23 PM
hidung buat sama doc ehh dgn sharulezad?
Quote biskut_milo 8-4-2021 03:24 PM
Diri sendiri pun nyanyi tak best
Quote pekanwoohoo 8-4-2021 03:25 PM
Hahaha. Paku dulang paku serpih, mengata orang dia yang lebih.

Kahkahkahak
Quote mizruncing 8-4-2021 03:42 PM
wahh yeke. ade ke sanggup bayar berjuta untuk dia ni
Quote nadie90 8-4-2021 04:09 PM
Ajai plak bg komen isu bakat penyanyi2 skg....lps ni sapa plak....tungguuuuu
Quote Fazzbulous 8-4-2021 04:13 PM
shemakin hari shemakin sherasi...kikikiki
Quote tumpanglalu74 8-4-2021 04:25 PM
Edited by tumpanglalu74 at 8-4-2021 04:29 PM
lattehazelnut replied at 8-4-2021 02:58 PM
Kau pun nyanyi live hauk kan

Menyanyi sebab nak break out.  Takkan teroih jadi komposer kot..  Boy band kot dia ni ye?  MO biase la tu jaman belom ade Youtube..  Eh, lagu2 dia buad dulu aku sekali dengor je dah sedap ape.  Bakat composing memang ade la..  

Si Hael tu pon kan kita CSI dulu mase nak break out camne:


https://www.youtube.com/watch?v=wavMPj8ymJI
Quote MeMeimei 8-4-2021 04:31 PM
Ajai mengata diri sendiri ke?
Quote mamajawie 8-4-2021 04:45 PM
Malu la dia nk menyanyi sbab dia kalau menyanyi mgkin dpat 1% markah je..shemakin hari shemakin sherashi abah lu..{:smile{:smile{:smile
Quote dedek12 8-4-2021 04:46 PM
Hmm dia pun beshe je
Quote jaja8 8-4-2021 04:48 PM
lepas xde nurul terus senyap dia dari nyanyi..nasib baik sedar diri. zaman sekarng pulak org laju hentam guna socmed..kire bbnu skrang kental gak la hadapat kecaman...
Quote tumpanglalu74 8-4-2021 04:58 PM
jaja8 replied at 8-4-2021 04:48 PM
lepas xde nurul terus senyap dia dari nyanyi..nasib baik sedar diri. zaman sekarng pulak org laju he ...

https://ms.wikipedia.org/wiki/Diskografi_Ajai

Quote Rapz 8-4-2021 05:01 PM
Ajai nie bakat composer mmg tabik spring lagu2 dia best2 gak tapi bila time menyanyi tu cuma mampu hmmmmm je la.....
Quote tokchik 8-4-2021 05:19 PM
Gambar mula2 Tu, nampa busuk
Quote Kancilkering 8-4-2021 05:26 PM
dia nak buat lagu untuk NR cumi cumi ke?
Quote hashashes 8-4-2021 05:28 PM

Shiapa
Quote irish_ieka 8-4-2021 06:10 PM
eh? die ad vagina?

Lihat semua komen(54)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top