Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

"Semoga Jumpa Bahagia" - Netizen Doakan Bekas Kekasih PU Riz Temu Jodoh

8-4-2021 02:27 PM Komen: 32
Sebelum ini nama hangat Amal Syahmina hangat diperkatakan netizen sehingga trending di Twitter apabila dikaitkan dengan Pencetus Ummah (PU) Riz.

Meskipun PU Riz sudah mendirikan rumah tangga, namun perkongsian Amal masih lagi menjadi perhatian netizen yang tidak henti-henti memberikan kata-kata semangat kepadanya.

Terbaru, Amal ada memuat naik gambarnya tersenyum manis sambil memegang sejambak bunga. Diruangan komen, rata-rata netizen memuji kecantikan semula jadi gadis itu.



Malah, ramai menitipkan doa agar gadis itu bertemu jodoh dengan lelaki yang baik serta mendapat kebahagiaan yang diimpikan.



Terdahulu nama wanita itu menjadi bualan ramai apabila memuat naik satu kenyataan mendedahkan hubungannya dengan pendakwah itu terlerai selepas kehadiran orang ketiga.


Kredit foto: IG Amal

Bagaimanapun, Amal reda dengan ketentuan yang berlaku dan ingin memulakan hidup baharu tanpa dibayangi kisah silam bersama bekas pendakwah muda itu.


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tuttt 15-4-2021 12:27 AM
kaka_tima replied at 8-4-2021 04:31 PM
Dia pun dah move on..dah bertunang pun

Yeke dh tunang?

Lain-lain Komen

Quote evita_ina 8-4-2021 02:45 PM
Dah tahu taknak dibayangi kisah silom yg mngaku Ex tu pehal. Dediam move on sudahla. Ni idok satu malisiah xtau Jd tahu. Sape yg nk attention skrg ni, sapo hg jwb.
Quote Artemesiaa 8-4-2021 04:02 PM
Betul tu patut diam2 je just move on dari orang tak tahu jadi tahu bakal terus diperkatakan lama2 sendiri pulak yang stress bila tak mampu lagi layan komen orang
Quote kaka_tima 8-4-2021 04:31 PM
Dia pun dah move on..dah bertunang pun
Quote CaqJora 8-4-2021 04:52 PM
Alahai diknon, even if puriz tu x kawen ngan Jahlop pun ko x patut merempan kat socmed hari tu telling d whole world ko kena dumped. U'll always be d loser di mata dunia. Ni lg la ko kalah ngan Jahlop kot...
Quote Cekla 8-4-2021 04:55 PM
Hak dia la nak meluahkan perasaan dia..
Quote Lentera 8-4-2021 05:11 PM
Xpe la amal.. Apa pun, niqobis yg ramai lobenak puja2 tu dpt sisa u je
Quote makcun14 8-4-2021 07:48 PM
Anak tuan hakim kot. Bukan saja cantik, pandai belajar tapi dah tentu kabel daddy kuat.
Mana tau bakal bertemu jodoh dengan orang yang legit profesion, dah tentu lebih sekufu ngan Amal berbanding ngan piyu yang so so tu.
Lol biarkan piyu bebird aman bahagia ngan bini bidadari syurga melangkawi alam galaksi itewww
Quote Perawankota 8-4-2021 08:28 PM
Comel gak si Amal ni
Quote batmana 8-4-2021 09:45 PM
moga si Amal jupe jodoh yg ikup SOP, tk langgar PKP,PKPP,PKPB dan PKSENDIRI
Quote Truefeelings 8-4-2021 10:36 PM
I know it hurts a lot seeing your ex getting married. I have been there. I cant help to think that her ig posts now are intended to prove to people that she is better(pandai masak,cantik,sopan,penyayang main baby etc)or make him regret. Even if its not(only she knows),its difficult for people not to think so. Just chill2 je. Move on diam2. Tak perlu menonjol or post bnyk sngt. You are seen as more classy that way. Tak payah la sedih sngt. Apa yg si pu riz tu ada. Degree takde, setakat ustaz celebrity? For how long? Kalau kahwin dgn die bole ke die bg mkn? Ke hrpkan duit mak bapak? Track record die tak bagus pon. As an outsider, i see it as a blessing kot to see you tak jadi dgn die. Focus on yourself. Build a great career. Widen your knowledge, go and read a lot of books. Bnyk lg lelaki yg lebih baik and of higher quality. Look around you. Ask yourself, kenapa die kahwin dgn pompuan tu? Bcos of money isnt it? Is there any other possible reasons? Money definitely plays a huge factor. Now you have seen his true colour. You are still young, you will meet someone. I hope you read this.
Quote toynme 8-4-2021 11:04 PM
Truefeelings replied at 8-4-2021 10:36 PM
I know it hurts a lot seeing your ex getting married. I have been there. I cant help to think that h ...

Ohh i love to read ur advise...i feel her basically
Quote gideoncross 9-4-2021 02:56 AM
Truefeelings replied at 8-4-2021 10:36 PM
I know it hurts a lot seeing your ex getting married. I have been there. I cant help to think that h ...

Ni pun nsihat utk diri iol jugak, tq.
Quote gideoncross 9-4-2021 02:57 AM
Hri tu dia ni x mroyan pun, netz je yg ungkit kisah lalu. Dia rilek je, xde apa2 pun.
Quote shilohbaby 9-4-2021 03:19 AM
I like neelofa but I think this woman has several advantages over neelofa...shes very pretty in a natural way, seems very down to Earth, ( I.e. tak mengada2 ) , young, pliable..and would have made a pleasing/ sekufu  match for riz. Neelofa is a little too old, too confident , too rich, too demanding and would be controlling of him over time..he will have to deal with that for the rest of his life..penance for dumping her..hehehe.. Anyway, dah Bukan jodoh..
Quote sofyayra 9-4-2021 10:39 AM
Semoga amal bertemu jodoh dgn ramos. Tiberrr
Quote seri_mawr 9-4-2021 11:40 AM
sofyayra replied at 9-4-2021 10:39 AM
Semoga amal bertemu jodoh dgn ramos. Tiberrr

hhahahaa...ini mmg x boleh menahan....

tapi aku setuju jugak yang ni...hahhahaha



Quote tumpanglalu74 9-4-2021 11:50 AM
Edited by tumpanglalu74 at 9-4-2021 11:52 AM
Truefeelings replied at 8-4-2021 10:36 PM
I know it hurts a lot seeing your ex getting married. I have been there. I cant help to think that h ...

Barang yang sampai dah berlambak2 beklog sampai berbulan2 pon tak habes aritu dia kata.  Ko ni ape la..

Siang malam pon orang anto makanan soh review.  Ko hade?
Quote gummiebear 9-4-2021 11:53 AM
Him leaving you, is a blessing in disguise.
Quote sofyayra 9-4-2021 01:11 PM
seri_mawr replied at 9-4-2021 11:40 AM
hhahahaa...ini mmg x boleh menahan....

tapi aku setuju jugak yang ni...hahhahaha

Baru lah leh ckp kat sskjp, look at your family, look at mine hahahaha.

Lihat semua komen(32)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top