Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pintu Masuk Gua Ditenggalami Banjir, Sami Terperangkap Ketika Bertapa

8-4-2021 11:32 AM Komen: 6
Usaha menyelamat seorang sami giat dilaksanakan selepas dia terperangkap dalam sebuah gua di Thailand.

Bangkok Post melaporkan, sudah beberapa sami itu terperangkap selepas pintu masuk Gua Phra Sai Ngam di daerah Noen Maprang ditenggalami air banjir pada Ahad lalu.


Petugas pasukan penyelamat berkumpul di Gua Phra Sai Ngam di daerah Noen Maprang, Phitsanulok. - Chinawat Singhha

Perkara itu dikongsi Facebook Prasat Bun Sathan, sebuah yayasan penyelamat tempatan yang memuat naik gambar  situasi terkini di hadapan gua berkenaan.

Ketua Komando Perang Khas Tentera Laut pasukan Laut, Udara, dan Darat (SEAL) Laksamana Muda Supphachai Thanasarasakhon memaklumkan satu pasukan khas akan dihantar segera ke kawasan gua jika pihaknya menerima isyarat bantuan cemas.


Sumber: Kosmo!

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 6
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote R2D2 9-4-2021 04:40 PM
dulu pun pernah dgr2
nak dpt ilmu tertentu kena bertapa dalam gua
soalnya siapa yg dtg mengajar ilmu tu nanti?

Lain-lain Komen

Quote Babai 8-4-2021 08:54 AM
Bertapa kat rumah lagi bagus, tak nyusahkan orang lain.
Quote iminidin 8-4-2021 12:25 PM
mujur lah ada yang sedar keberadaannya.... kalau xde sapa tau??
tinggal rangka manusia lah jawabnya..
Quote Decaffeinated 8-4-2021 12:32 PM
Harap bukan jenis gua yang macam kes budak team bola a few years back.
Quote Artemesiaa 8-4-2021 02:01 PM
Terus teringat kes budak2 team bola dulu tu.  Mesti keadaan guanya pun lebih kurang macam tu.
Quote Belibis 8-4-2021 04:03 PM
Dah lama bertapa,takkan jurus tembus angin belum ampuh?{:run
Quote R2D2 9-4-2021 04:40 PM
dulu pun pernah dgr2
nak dpt ilmu tertentu kena bertapa dalam gua
soalnya siapa yg dtg mengajar ilmu tu nanti?

Lihat semua komen(6)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top