Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Malu Bukan Kepalang, Rombongan Pengantin Salah Rumah!

7-4-2021 04:31 PM Komen: 11
Malu bukan kepalang apabila sebuah keluarga tersalah rumah ketika menghantar barang hantaran perkahwinan.

TribunNews melaporkan, rombongan keluarga pengantin dari Pemalang hanya berpandukan kiriman lokasi yang dikongsikan melalui Google Maps oleh keluarga pengantin perempuan. 



Kebetulan ketika kejadian, ada dua majlis pernikahan dan pertunangan dilangsungkan di dalam kampung yang sama.

Lebih menggelikan hati apabila rombongan tersebut sudah memasuki rumah berkenaan dan menyerahkan barang hantaran. 

Kisah itu diceritakan seorang bakal pengantin bernama Ulfa yang berlaku di kediamannya di Magelang, Jawa Tengah. 

Katanya, rombongan keluarga lelaki dari Kendal sepatutnya tiba pada pukul 10.00 pagi. Namun, sehingga pukul 11 lebih, calon suami Ulfa dan keluarganya belum tiba. 

Akhirnya, mereka mengambil inisiatif untuk menjemput dan menunggu di persimpangan jalan. 

Selepas keluarga tersebut bertandang, Ulfa kehairanan kerana tiada langsung ahli keluarga rombongan yang dikenalinya dan dia menyedari mereka bukan keluarga bakal suaminya. 


Sumber: Utusan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 11
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote epuepy 8-4-2021 09:44 AM
Mcm kena prank pn ada. Tp kalo jdi rombongan laki, mmg malu ya amat la.. Kompem smpi anak cucu org akan igt

Lain-lain Komen

Quote Normabaru 7-4-2021 05:00 PM
ni betul2 jaga ikhtilat ke cmne.

Terbalik betul dgn pasangan terpaling yizlamik msia ..

Tengah malam hari2 pon dtg bertenggek kt rumah perempuan. Lol
Quote Artemesiaa 7-4-2021 05:02 PM
Macam mana boleh jadi sampai macam tu.  Tak kan ler tak ada seorang pun yang pernah pergi ke rumah penganting perempuan sebelum tu sampai boleh tersilap rumah
Quote ellejo 7-4-2021 05:04 PM
sebab tu perlunya merisik terlebih dahulu. tau mana duduknya pempuan tu sapa ahlinya
eeee takpaham aku
geli hati kononnnnn
Quote CiliPadiSedap 7-4-2021 05:05 PM
Artemesiaa replied at 7-4-2021 05:02 PM
Macam mana boleh jadi sampai macam tu.  Tak kan ler tak ada seorang pun yang pernah pergi ke rumah p ...

yang pergi masa tunang tu semua dah tua gigi tercabut. jadi yang muda2 ni datang jadi flower boy flower girl tara guna.

zaman dulu kalau tunang nikah kehulu kehilir angkat anak beranak baru kenal sedara mara, ni makcik joyah anak dia peguam, ni makcik friska madu indon jusa C minus. so dapat kenal sedara mara
Quote hazzy0304 7-4-2021 05:24 PM
kok  jadi gitu sihhhh ...
Quote ira_229 7-4-2021 05:45 PM
laku betul anak dara kampung tu...
Quote che-cikL 7-4-2021 05:48 PM
Edited by che-cikL at 7-4-2021 05:50 PM

Malu bukan kepalang
Pengantin lelaki dari Pemalang
Rumah pengantin perempuan di Magelang

Tu je nak tulis, heheh
Quote Kurex 7-4-2021 10:00 PM
Asal jgn ngok mcm jizklongklong
Quote Raman 7-4-2021 10:15 PM
Memacam kisah geng Indo ni
Quote tikusmontok 8-4-2021 08:49 AM
CiliPadiSedap replied at 7-4-2021 05:05 PM
yang pergi masa tunang tu semua dah tua gigi tercabut. jadi yang muda2 ni datang jadi flower boy f ...

lawak
Quote epuepy 8-4-2021 09:44 AM
Mcm kena prank pn ada. Tp kalo jdi rombongan laki, mmg malu ya amat la.. Kompem smpi anak cucu org akan igt

Lihat semua komen(11)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top