Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Pendatang Baru Takkan Ada Peluang Kalau Kita Asyik Kritik - Rosyam

7-4-2021 02:12 PM| Komen: 1

Pelakon senior, Datuk Rosyam Nor berharap para pendatang baru dapat menggunakan setiap peluang yang terhidang dengan sebaiknya andai mahu nama terus kekal relavan dalam jangka masa lama.


Kredit foto: IG MH

Menurut Rosyam yang turut terkenal dengan jolokan ‘Hero Malaya’ itu lagi, meskipun ketika ini amat mudah bagi seseorang itu untuk bergelar pelakon, namun mereka harus sentiasa berusaha demi memperbaiki kualiti lakonan dari semasa ke semasa.

“Dalam keadaan sekarang ini, penerbit tidak mempunyai banyak pilihan. Sama juga seperti zaman-zaman saya dahulu. Kita tak boleh mengukur kebolehan seseorang pelakon itu hanya menerusi satu atau dua kali dia muncul di kaca televisyen.

“Di Malaysia ini, nak jadi pelakon bukanlah susah sangat. Apabila seseorang itu dikenali, mereka pun dah boleh jadi pelakon. Mereka tak tengok sijil apa yang kita ada.

“Tapi kalau ada kekurangan, mereka mesti belajar memperbaiki mutu lakonan mereka.

“Kalau mereka tiada usaha untuk memperbaiki kelemahan, mereka akan hilang dari radar. Jika mereka komited, mereka mampu untuk mengukuhkan jenama mereka sendiri,” katanya kepada MH.


Kredit foto: IG Rosyam

Sebagai penerbit, Rosyam juga mengambil kira mengenai pemilihan para pelakon terutamanya bila melibatkan soal sikap.

“Saya bukan tak kisah, saya tengok juga latar belakang dan sikap mereka tetapi saya tak menghalang sesiapa pun untuk menjadi pelakon.

“Dunia lakonan ini luas. Permulaan kehidupan saya sebagai seorang pelakon pun kalau asyik dikritik bermakna saya juga tidak akan ada peluang.



“Kalau kita asyik mengkritik semua orang, mereka tidak akan ada peluang. Bagaimanapun, apabila seseorang pelakon itu mendapat tempat dan dia melakukannya dengan baik, lama-lama orang tidak akan kritik.

“Semua orang bermula dengan kelemahan tetapi kalau dah lima atau enam tahun pun ada kelemahan lagi, itu memang bermasalah,” katanya lagi.


Sumber: Media Hiburan

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 1
Komen

Previous : "You Buat Semua Ni Untuk Public Image Kan?" - Rapper Didakwa Nak 'Rampas' Anak?

Next       : "5 Tahun Berlatih Baru Debut" - Syafinaz Bandingkan BBNU Dengan Kpop

Komen Terbaru

Quote kucim 7-4-2021 10:52 PM
Klau dah menyanyi pun sebutan tak jelas..pili2 bomba pili2 api

Lain-lain Komen

Quote kucim 7-4-2021 10:52 PM
Klau dah menyanyi pun sebutan tak jelas..pili2 bomba pili2 api

Lihat semua komen(1)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top