Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Pengantin Terpaksa Mekap Sendiri Sebab Mak Andam Sentap

6-4-2021 10:25 AM Komen: 45
Malang nasib seorang wanita ini apabila dia mendakwa menjadi mangsa ‘tipu’ mak andam. 

Yana Nazaruddin menerusi Facebook meluahkan rasa kecewa dengan khidmat solekan yang diberikan mak andam tersebut. 


Kredit foto: FB

Hasilnya tidak setanding dengan harga ratusan ringgit yang dibayar!

Lebih tidak disangka-sangka, mak andam itu dipercayai berkhidmat di sebuah butik terkenal di Kuala Selangor dan berpengalaman hampir 31 tahun dalam bidang berkenaan.


Kredit foto: FB

Jelas Yana lagi, dia terpaksa mencuci mekap tersebut dan melakukannya sendiri untuk majlis bersanding. 


Kredit foto: FB

Lebih menyedihkan, pihak butik didakwa merosakkan kipas di rumah Yana ketika membuka pelamin.

Katanya, mereka sudah berjanji  untuk membuat bayaran ganti rugi, tetapi sehingga kini tiada sebarang tindakan diambil.


Sumber: OHBulan


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
1
0
Komen: 45
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote eyansss 22-4-2021 02:39 PM
sejenis la ni dengan mekap akak sepupu kawan aku...  tapi mekap dia lawa cuma dia sanggulkan akak tu dah jadi macam orang tua dah...  dengan siap letak putih2 kat rambut, nampak cam uban je...  hahaha...  sanggul kembang rambut atas kembang style orang2 indon + geisha jepun...  kawan akak tu mintak elok2 tukar style rambut tu, suruh ikat separuh n bawah tu curly kan je...  dia buat tapi lepas tu terus blah balik...  tinggalkan majlis padahal dah bayar untuk dia stay sampai habis event...  panggil balik sebab kalau tak, nak suruh dia refund...  dia datang tapi muka mencuka habis...  hahaha...

kawan aku sorang ni pun kena jugak lebih kurang tapi takde la nampak horror cam akak tu kena...  ekekeke...

Lain-lain Komen

Quote Nana_Man 6-4-2021 10:50 AM
Kesian pengantin. Kalau tgk muka dia tanpa makeup, lawa jgk budak ni.
Quote ellejo 6-4-2021 11:08 AM
salun ni mmg hanjeng. aku pernah survey salun ni gambar2 pengantin semua gambar lama siap baju songket lama baju velvet lama bagai. entah fesyen ujung 90an masih dipakai. dahla sombong datin konon. span scrub muka pun dia charge. mahal pulak tu.

Quote Carcosa 6-4-2021 11:38 AM
Takde trial makeup ke? Haiyo, meols masa kawen, ini yg meols tekankan yach. Baju ok lagi. Bolehla coverina mana2 tak lawa. Kalau makeup?? No hampun yach
Quote prettyuglybabe 6-4-2021 12:30 PM
ellejo replied at 6-4-2021 11:08 AM
salun ni mmg hanjeng. aku pernah survey salun ni gambar2 pengantin semua gambar lama siap baju songk ...

apa nama kedainya u?
yang darina tu ke?
Quote ReginaGeorge 6-4-2021 12:31 PM
Ada mak andam yang buat service trial sebelum reception sebenar tapi kena bayar extra. Inilah salah satu dugaan nak kawin. Belum lagi dugaan bila dah sah bini orang.. Dah jadi mak orang. Lagi banyak dugaan. Viral2 ni bajaya jugak kalau poket tak tebal. Takut nanti macam kes orang tu...
Quote mijot 6-4-2021 12:33 PM
viral kt fb...lg lawa muka dia tanpa mekap/mekap simple drpd MUA  tu solek...
Quote kechikchomel 6-4-2021 12:42 PM
mijot replied at 6-4-2021 12:33 PM
viral kt fb...lg lawa muka dia tanpa mekap/mekap simple drpd MUA  tu solek...

nak search apa? nak tengok muka dia no mekap/mekap sendiri
Quote ellejo 6-4-2021 01:03 PM
prettyuglybabe replied at 6-4-2021 04:30 AM
apa nama kedainya u?
yang darina tu ke?

haah. yang sebelum jambatan nak ke tanjung karang tu
Quote Artemesiaa 6-4-2021 01:48 PM
Eloklah buat tuntutan kalau service yang diberikan tak seperti yang dijanjikan
Quote salmon-suki 6-4-2021 02:00 PM
Kalau muka dah lawa,xyah laa mekap tebal2..no need..unless xyakin dgn kecantikan diri sendiri..lg satu,baik amek tmpt y kawan2 rekemen drpd y viral or tmpt orka2..unless u're someone with fame,dorg bolayan jah..
Quote swimswim 6-4-2021 10:32 PM
Korang apa tau, ni kan tema mekap purbakala wakaka

Quote Perk77 6-4-2021 10:48 PM
ellejo replied at 6-4-2021 11:08 AM
salun ni mmg hanjeng. aku pernah survey salun ni gambar2 pengantin semua gambar lama siap baju songk ...

Kalau butik dh demikian Rupa...photo purbakala...lagi nk guna service dia...kalau Aku mmg tk lah....30thn pengalaman ..tgk latest photo  betul ke tak...ke butik seram ko pergi ni...sebenarnya tk wujud..mak andam Dr Alam mistik
Quote ellejo 6-4-2021 11:43 PM
Perk77 replied at 6-4-2021 02:48 PM
Kalau butik dh demikian Rupa...photo purbakala...lagi nk guna service dia...kalau Aku mmg tk lah.. ...

purba tau. songket dan gambar veil mak bapa kita dulu. bila tanya boleh tengok baju tak dia kata amik package dulu baru tengok. kekwat pulak tu. ni cite 4-5 taon lepas la. rupanya skarang masih sama pengantin ni punya veil tu buruk mcm lama kaler kuning sudah.  
Quote watymuchaz 6-4-2021 11:59 PM
Ni bukan 30 tahun pengalaman. Ni skill 30 tahun lepas. X de improvement utk follow trend. Jadik lah hang pengantin tahun 80 an.  
Quote Xim 7-4-2021 12:31 AM
Bulu kening tu dah mcm trademark apek senario,yg gitu2 tu...kekeke....
Quote AyaqMeloSuam 7-4-2021 01:03 AM
Xim replied at 7-4-2021 12:31 AM
Bulu kening tu dah mcm trademark apek senario,yg gitu2 tu...kekeke....

Sian penrantin.. tp hatni aku nk tgelak
Quote kakakpositifker 7-4-2021 08:16 AM
Tajamnya lahhhhh kening. Jahat betulllll. Hadap sgt tempat viral. Banyak lagi mua biasa2 yang mekap lebih kurang sama jeeee
Quote grassjelly 7-4-2021 08:42 AM
ramai nampaknya orang/netizens pergi mencapub kat google review salun ni hihihih
Quote shark_eow7 7-4-2021 08:50 AM
kesian kt pengantin..

Lihat semua komen(45)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top