CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Gigih Ke Sana Ke Sini Demi ‘Job’ Kencang, Jaafar Onn Masih Laris!

5-4-2021 12:12 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5375| Komen: 27

Description: Pelakon dan pengacara senior Jaafar Onn melahirkan rasa syukur apabila diberikan kesihatan yang baik walaupun sudah berusia 70 tahun.
Pelakon dan pengacara senior Jaafar Onn melahirkan rasa syukur apabila diberikan kesihatan yang baik walaupun sudah berusia 70 tahun.

Ujar Jaafar dia tidak mempunyai sebarang penyakit kronik termasuk kencing manis, sakit jantung dan darah tinggi.


Kredit foto: IG

“Saya mengamalkan makanan herba bagi menjaga kesihatan sejak dulu lagi..

“Saya tak ambil gula... memang rumah saya tiada gula dan saya selalu amalkan air lemon tanpa gula setiap pagi, petang dan malam, ” katanya kepada mStar.





Sementara itu, Jaafar berkata tidak mempunyai masalah untuk memenuhi tawaran lakonan yang diberikan kepadanya walaupun pada usia emas.

“Saya tiada masalah sebab mempunyai pembantu peribadi, dia akan bawa kereta... makan minum kita semua dia jaga, ” katanya. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aysia19 5-4-2021 12:23 PM
Positive side: Moh la kita ubah cara pemakanan, kurang gula. No wonder jaafar onn nampak sihat walaupun dah 70. Go pak cik cili padi
Quote CiliPadiSedap 5-4-2021 12:46 PM
oh dia ni ke, tinggi betul orangnya. memang tinggi. sangat tinggi. kaka pernah jumpa dia mmg peramah dengan peminat celotehnya. kenal dulu sebab cilipadi.
Quote Raline 5-4-2021 01:07 PM
sempoi bang jaafar ni.. suka dia sgt
Quote TomyamPuteh 5-4-2021 01:18 PM
Nk tgk dia pegi dkt food court permaisuri. Port lunch dia la tu
Quote dramaking007 5-4-2021 01:48 PM
definisi awet muda.umur hayat 70 tapi umur body dalaman dia maybe 40...body dia mampu undur dari segi penuaan.lagipun dia tak ada penyakit serangkai.

kwn aku ckp ade certain teknologi blh detect organ dan tubuh kt umur berapa.ada org umur 20 an tp dalaman dah jadi 70 an.faktor banyak makan bergula,stress,fast food n process food.

ada kaxen aku awal 30 an dah ambik ubat darah tinggi.kaxen yg satu lagi umur dlm 26 da ninggal sebab jantung n paru2 serta obes.keturunan aku datang dr kuarga sihat..tp kalau jenis anak cucu tak jaga makan mmg nampak la kesannya.aku pun dah makin insof...

so tak heran kalu lelaki berusia mcm Tok Jaafar lagi ok klu dibuat suami.sebab dia sihat dan pandai jaga diri.xde stress mungkin sebab bahagia single and pandai jaga makan,hidup seadanya tak kejar duniawi..maybe ni kuncinya awet muda dia
Quote Ara_roro93 5-4-2021 03:16 PM
Tetiba nampak heolls terngiang2 lagu cili padi nih ! Btw awek mude nya u bang jakper ! I'm so jealous , boleh jadi idola nih !

[youtube]mFQ3XvEaOwk[/youtube]
Quote Mulotkoyak 5-4-2021 03:17 PM
Sekali imbas mcm kembar michael ang plakkkk... Diorg ni ade pertalian kah? Mohon pencerahan. Gen kelempukkk nmpk sama dah...
Quote Gianna111 5-4-2021 03:21 PM
dramaking007 replied at 5-4-2021 01:48 PM
definisi awet muda.umur hayat 70 tapi umur body dalaman dia maybe 40...body dia mampu undur dari seg ...

i ada ambik ujian tu dear, and i am so happy with the result. age 30+ tapi result i body dalaman early 20.

untuk tidak OT. i banyak kali terserempak dengan jafar Onn semasa exhibition. i suka tengok cara dia bekerja.
Quote 3chanceno 5-4-2021 03:38 PM
Kalau makan at food court,tak buh gula atau perasa ke??


Nak kena stop makan dan minum bergula payah cikit la..pagi mest pekena teh tarik baru bole start the day
Quote mieymiey 5-4-2021 03:44 PM
Laaaa 70 dah ker abang jakper ni?
Quote adaakukesah 5-4-2021 03:50 PM
Ni ummah twitter tak minat ke atok macam ni? Semoga panjang umo bang jakpa. Kekal muda dan positif.
Quote ell2026 5-4-2021 04:54 PM
Gianna111 replied at 5-4-2021 03:21 PM
i ada ambik ujian tu dear, and i am so happy with the result. age 30+ tapi result i body dalaman e ...

boleh tau apa nama ujian tu and boleh amik kat mana?
Quote samshik 5-4-2021 04:58 PM
70 tahun dia sgt sihat.... Bagusnyaa
Quote bambimbom 5-4-2021 05:05 PM
baru je jumaat lepas tgk dia kena interview yg pak nil jd host tiap jumaat petang kat astro ria..
dia ni mmg positive thinking je dan dia ckp.. kalau org tu tak suka kita.. biarlah janji diri kita sendiri bahagia, lepas tu dia cite yg dia pernah dgr kwn yg dia call tu sempat kutuk dia lepas borak gara2 kwn tu igt abg JO dah letak phone.. sape eh.. aku speku kak RJ bff dia dulu
Quote Gianna111 5-4-2021 05:21 PM
ell2026 replied at 5-4-2021 04:54 PM
boleh tau apa nama ujian tu and boleh amik kat mana?

i dah lupa nama nya.tapi kalau tak silap quatum ke apa...
Quote Boomibulat 5-4-2021 06:10 PM
3chanceno replied at 5-4-2021 03:38 PM
Kalau makan at food court,tak buh gula atau perasa ke??

Sy pun sama..pagi2 kena minum teh tarik secawan dulu..ada try stop tp x bjaya..dia mcm melambai2 je..
Quote tagas 5-4-2021 07:18 PM
Org tangkak muo

sekampong dgn nash, ramlah ram,

abby fana, nana af, ac mizal

who else muorian
Quote Mary_jane 5-4-2021 07:28 PM
Kelakar bila dia buat lawak, suka jilat2. Betul gula memang tak elok. Tapi susahnya lah nak skip gula. Moga bang jakpa sihat selalu.
Quote nadie90 5-4-2021 08:07 PM
Tgk pakcik JO tringt plak telefilem Aku No. 1 tu....dah lma xtgk filem tu #lol

Dah 70 thn pakcik JO ni...rupa dan fizikal tetap maintain dr dulu smpai skg....smoga pkck JO sihat sejahtera dan sntiasa dlm lindungan Allah...Amin

Lihat semua komen(27)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-8-2022 09:08 AM GMT+8 , Processed in 0.068041 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top