Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Walau Dituduh Buat Seks Luar Tabii, Mencabul- Syed Iqmal Tak Nak Lepaskan Gelaran Da'i

5-4-2021 09:24 AM|Oleh: Saiful| Komen: 74

Da'i Syed dituduh mengambil kesempatan muncul dengan produk makanan sendiri ketika namanya kini menjadi bualan hangat.

Kata Syed, dia sebenarnya sudah mula berniaga makanan yang dibuat ibunya sejak tahun  2017 lagi.

Tambah selebriti penuh kontroversi ini lagi, dia mengembangkan perniagaan tersebut selepas menerima sokongan selain mahu membantu orang lain.


Foto: IG

"Tiada istilah saya ambil kesempatan dengan isu yang sedang melanda. Sebenarnya ibu saya sudah biasa buat cookies dan saya selalu bawa dan jual ketika membuat ceramah di universiti.

"Kadang-kadang dalam sebulan itu, kami berjaya jual 100 unit. Saya mula menjual cookies ni sekitar 2017 dan 2018. Memang dah jual lama tapi orang tak tahu tapi sekarang baru nak komersialkan.

"Orang yang sokong dan nak jadi stokis pun ramai... jadi, kita nak kongsi dengan semua orang. Kita pun membantu ramai orang terutama kaum ibu dan suri rumah yang mahu menjana pendapatan sampingan.



"Bukan untuk saya sendiri sahaja bahkan saya nak bantu orang lain berniaga... saya nak kongsi rezeki," kata Syed kepada mStar Online.

Sementara itu walaupun menghadapi tuduhan melakukan seks luar tabii dan mencabul pelajar, Syed kata dia tetap akan menggunakan gelaran da'i memandangkan ia membawa maksud dakwah.




"Saya masih mengekalkan nama da’i kerana membawa maksud dakwah. Setiap individu berdakwah dengan cara masing-masing. Sama seperti wartawan, penyanyi, peniaga dan semua orang.

"Peranan itu bukan hanya terhad dengan tazkirah dan ceramah semata-mata sebaliknya ia juga boleh disebarkan menerusi kebaikan." -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
0
0
Komen: 74
Komen

Previous : Shah Iskandar Berhabis Hampir RM1 Juta, Ubahsuai Kereta Dan Motor

Next       : “Disiplin Tiada, Skrip Tak Hafal,"- Fizz Fairuz Bising Sikap Pelakon Baharu ‘Bajet Bagus’

Komen Terbaru

Quote misscougar 16-4-2021 01:00 AM
Hak tuihhh la ko kan.. haha..eeeuw kaki tunggang..

Lain-lain Komen

Quote Carcosa 5-4-2021 09:30 AM
Drpd memalukan title Da'i tu, baik kau upgrade ke Ta'i
Sesuai dgn muka ko dan pe'el ko. Bunyik pun nk dkt sama. Takdenye org perasan.
Quote makadek 5-4-2021 09:32 AM
Mak lawa... Geng daik dn piyuk mmg tkleh move on dgn title kn
Quote BicaraHatiku 5-4-2021 09:51 AM
kegelian... buang je lah title itew jg heret agama demi mengejar followers ko tu.
Quote husna_amal 5-4-2021 09:51 AM
Ada gelaran senang la buat duit.
Quote rainbowrainz 5-4-2021 09:55 AM
Mak dia lawa sejuk mata memandang Tak macam Mak rimau dulu mak rimau manisss je tengok skrg so skeri....
Quote missyL 5-4-2021 09:59 AM
Bawak la dik daie tu smpi ke kubur
Quote Thunderclouds 5-4-2021 10:04 AM
Sbb mnde2 mcm ni laa org hilang keyakinan & kepercayaan ngn institusi agama. Mudah naw nk bg gelaran kt diri sendri. Perasan pndakwah,perasan ustazah. Org kite pn 2x5 cepat pecaya,mudah lupa.  Hg nk bdakwah keee..hg nk nege nih??
Quote Mata.kucing 5-4-2021 10:06 AM
smoga dipemudahkn sgala urusan daisyed dn smoga setiap cacian kejian makian mjadikn kekuatan trus berjaya
Quote laksmanabentan 5-4-2021 10:06 AM
husna_amal replied at 5-4-2021 09:51 AM
Ada gelaran senang la buat duit.

ini alasan yg tepat.....
senang mengoda juga ya... hahaha....
Quote tikusmontok 5-4-2021 10:16 AM
Carcosa replied at 5-4-2021 09:30 AM
Drpd memalukan title Da'i tu, baik kau upgrade ke Ta'i
Sesuai dgn muka ko dan pe'el ko. Bunyik pun  ...

kahkahkah memang padan sangat...tine2 birah bbnu memuja tai
Quote taji2906 5-4-2021 10:28 AM
apa citer kes dia eh?
Quote Bumbu 5-4-2021 10:36 AM
Aku tak paham yg masi sokong dia ni..   
Quote damian_lee 5-4-2021 10:40 AM
Ala dik
Buang je title tu
Xde beri kesan pun

Rakyat malaysia ni bukan bijak mana pun
Ko share la doa2 sikit
Pastu share la benda2 agama sikit
Amalan2 penjemput rezeki

Tetap boleh maintain da’i itu tanpa perlu ada title itu
Quote Brunes 5-4-2021 10:40 AM
monyet penunggang agama yang huduh.. eww sangat sangkak clout
Quote SweetRehan 5-4-2021 10:43 AM
Ada jugak yang minat dia ni...musykil tul
Quote 3chanceno 5-4-2021 10:49 AM
Dia memang ada degree dari uni dlm bidang agama ke???

Ada sesiapa tahu bila kes dia masuk mahkamah lagik??kalau bersalah, cepat2 jatuh hukuman,cepat senyap
Quote abadi84 5-4-2021 10:52 AM
Mana2 ig yg melintas muka mamat ni aku blok.
Nama biskut pun geli asyedap ish..
Tak.malu punya manusia
Quote kon2 5-4-2021 10:52 AM
mcm mental je Da'i ni
Quote annehuda 5-4-2021 11:06 AM
aku rasa sampai sekarang tak baca lagi permohonan maaf die. pastu ada yang die ngaku tak bersalah kan? from what I understand kalau mintak maaf maksudnye die ngaku die buat perbuatan tu. kalau ni dosa lama dia, masa zaman dia jahil dan dia pun dah insaf tu aku pahamla.  tapi dia didakwa buat tahun 2020 kan?  masa dia dah memang pegang title daie. takkan sebagai pendakwah dia tak tau zina tu berdosa?

Lihat semua komen(74)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top