Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus Lihat artikel

Dah Kenapa Pasang Diffuser Di Kafe? Pakai Plug Sampai Orang Lain Tak Dapat Guna

4-4-2021 10:32 AM Komen: 95





Bayangkan ketika anda berada di restoran, tiba-tiba ada pengunjung yang turut makan bersama mengeluarkan alat mengeluarkan asap minyak pati tumbuhan (diffuser).

Bukan itu sahaja, individu tersebut telah memakai palam lebih dari satu menyebabkan orang lain tidak dapat menggunakan kemudahan berkenaan.

Jadi, apa yang anda akan lakukan?


Foto: Twitter

Kejadian dialami oleh pengguna Twitter ini menjelaskan masih ada individu mementingkan diri sendiri. Tanpa rasa bersalah menggunakan tiga palam (plug) termasuk satu untuk menghidupkan diffuser adalah tindakan yang tidak wajar.

Bagaimanapun, ada juga netizen yang mengkritik tindakan lelaki terbabit yang hanya merakamkan kejadian tersebut. Nasihat mereka, dia sepatutnya bertanya kepada pasangan itu untuk menggunakan palam dan bukannya mengadu di media sosial.


Foto: Twitter

Timbul juga persoalan, adakah ianya tidak berbahaya kepada pengunjung lain, kanak-kanak misalnya?

"Ada setengah EO bahaya untuk budak bawah 2 - 10 years old.. So kena research atau minta agent terangkan mana sesuai mana tidak untuk kegunaan kanak kanak. Even dia kata natural, but plant ada composition dia yang boleh memudaratkan. Follow Che Putih Osman, Dr Chemistry."


Foto: Twitter

Dalam situasi begini, wajarkah individu tersebut meminta sahaja hak memakai palam, atau merengek di media sosial? Dan betul ke sekarang ramai sudah tiada 'common sense'?- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
0
0
Komen: 95
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Knowlee 18-4-2021 06:40 PM
innocent_me replied at 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
...

I tell you, beli Ambi Pur pun cukup dah. Lagipun benda ni pseudoscience saja.

Lain-lain Komen

Quote Kurex 4-4-2021 10:39 AM
Sama sangkak perangainya mcm jizklongklong
Quote weezerfan 4-4-2021 10:44 AM
Ni mesti kultus EO ni..depa ni kalau x bebal x sah
Quote sarah82 4-4-2021 10:46 AM
Jap.. Diffusier bukan patut guna kat rumah? Gigihnya nak bwa ke restoran...
Quote hareeeesah 4-4-2021 10:47 AM
Sapa jual eo tolong jap suruh dorang ni beli yang gentle mist pakai battery tu hala je muka korang sendiri. takat ko laki bini kat kedai pulak tu tak perlu kot camni sekali. Kalau nak sangat dok rumah je order grab sudah
Quote nazzse 4-4-2021 10:56 AM
Selfish g****
Quote Normabaru 4-4-2021 10:56 AM
Dah tahu nk pakai plug mcm cafe bapak ko.. Bwk la extension.. Settle!
Quote Artemesiaa 4-4-2021 11:10 AM
Pasang kat rumah je ler kalau nak ber diffuser bagai kan lebih selesa dan tak menyusahkan orang lain
Quote chinta89 4-4-2021 11:23 AM
boleh pakai otak sblm guna sesuka hati dah mcm mengemis plk kita meminta2
Quote innocent_me 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
Nak beli tapi ragu2 kut2 benda ni overclaimed or overpriced. Kalau EO biaser2 tu tak mujarab ke? Tnya betul ni.
Quote little_sis 4-4-2021 11:37 AM
Nak pasang diiffuser  mcm kat umah sendiri, dok umah je la kalau mcm tu..
Quote Mamidingdong 4-4-2021 11:38 AM
Gigihnya la nak mengangkut diffuser bagai.. Sejenis lapar perhatian
Quote rosasen 4-4-2021 12:05 PM
innocent_me replied at 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
...

ada org sesuai ada yg tak...
Quote Mary_jane 4-4-2021 12:05 PM
Membiaklah lebih ramai lagi. Kami tunggu.
Quote 234126 4-4-2021 01:15 PM
Kalau tabiat tak elok ke yang ganggu ketenteraman awam, ceroboh privacy orang ke iol sokong je viral so yang lain ada perangai sama sedor benda tu tak patut dibuat.
Quote ryumaira 4-4-2021 01:37 PM
innocent_me replied at 4-4-2021 11:29 AM
Nak tnye pengguna2 tegar diffuser YL tu...memang berbaloi ke beli EO mahal2 tu. Memang menjadi ek?
...

Aku guna n jual..start guna dku br jual..sb guna utk ank oku..n serasi alhmdulillah..jual pun hrga member je..sb nk point utk redeem eo yg mahal...
Yg paling best ada eo utk selsema..ank aku jaranh beringus 3-4ari..2-3ari dh kering hingus...sebelum eo berminggu beringus..klu nk sample pm ye..free je..
Quote ryumaira 4-4-2021 01:39 PM
Aku antara kultus eo..sb menjd utk family...tp aku xsebengap tu ke hulur kellhilir angkut diffuse...yl ada diffuse kecik tu...konhangkutla yg tu..
Tp yg tu pun aku xbawak..takat guna dlm kete je...
Sb bg aku ada sesetgh bau eo org xsuka...
Quote bondeh 4-4-2021 01:52 PM
Aiyoooo sangkak nak menunjuk ke engkorang pakai diffuser minyak EO mahal hazabedah tuh..  pakai lah yg portable sangkakkkkkk attentionnnnn hazabedahhhhhh  GTHHHH!!!!
Quote siputpepel 4-4-2021 03:29 PM
Gigihnya angkut diffuser sampai sebegitu sekali yach. tapi sebab level husnuzon iols tinggi maka iols ingin berfikir positif2 aja yach. maybe dia baru beli diffuser tu and belum sempat balik rumah tapi excited nak try. atau maybe dia ada kondisi yang memerlukan penggunaan diffuser 24 jam. ah gitu yachhh
Quote syaz_lina 4-4-2021 03:29 PM
Perangai mcm ni pun ada, siap angkut diffuser pi cafe.
Duk umah je la sengal, order in

Lihat semua komen(95)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top