CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ada Yang Rakam Video Curi-curi, Tapi Dituduh Gila Perhatian Pula

4-4-2021 10:39 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 14335| Komen: 101|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Biarpun sudah berulang kali diingatkan agar tidak mengambil gambar atau video mana-mana individu tanpa izin, masih ada yang tidak mendengar kata.


Biarpun sudah berulang kali diingatkan agar tidak mengambil gambar atau video mana-mana individu tanpa izin, masih ada yang tidak mendengar kata.

Lebih dasyat, ada yang memuat naik ke media sosial, lalu mengharapkan empunya badan tidak mengetahuinya.

Terbaharu, seorang pengguna TikTok memuat naik video yang telah direkodkan secara curi-curi, lalu mengecam tindakan individu tersebut. 

Video yang memaparkan dia dan keluarganya sedang makan di sebuah restoran diiringi dengan kapsyen kekaguman lelaki tersebut terhadap kecantikannya.


Foto : TikTok


Menurut Nur Hanis lagi, dia dan suaminya tidak senang dengan isi kandungan video tersebut, malahan merasakan ruang peribadinya telah diceroboh!

"Kepada tuan yang ambil video kami sekeluarga tanpa izin, saya dan suami tidak selesa dengan video ni. Jangan jadikan keluarga kami bahan content anda."


Foto : TikTok

Dengan kapsyen individu tersebut yang memerhatinya makan, basuh tangan, melayan dua anak dan suaminya, lelaki tersebut turut meminta maaf kerana merakamkan video terbabit.


Foto : FB

Bagaimanapun, sebaliknya pula berlaku apabila dia pula yang menerima komen negatif daripada netizen. Banyak tuduhan diterima yang kononnya dia yang sengaja menimbulkan huru hara dan seronok mendapat perhatian individu tidak dikenali.


Foto : Tik Tok

Apa pula pendapat anda? Salahkah meminta keadilan? Atau betul ia strategi pemasaran seperti didakwa netizen? - CARI

Bagus
1

Marah

Terkejut
1

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote doubleA 4-4-2021 10:47 AM
Kat oversea ambik gambar tanpa consent pun salah ya
Quote Kurex 4-4-2021 10:56 AM
Ke kau suruh kawan sendiri yg record? Twotter & tiktoktok tak boleh caya
Quote mama_neko 4-4-2021 11:03 AM
Kurex replied at 4-4-2021 10:56 AM
Ke kau suruh kawan sendiri yg record? Twotter & tiktoktok tak boleh caya

aku rasa gaya cmtu dah.. dah viral, satgi tgk, tup tup keluar product.. muka and make up style dah mcm style founder2 product sampah dah....
Quote chinta89 4-4-2021 11:20 AM
mama_neko replied at 4-4-2021 11:03 AM
aku rasa gaya cmtu dah.. dah viral, satgi tgk, tup tup keluar product.. muka and make up style dah ...

ye rasa gitu lah
Quote Artemesiaa 4-4-2021 11:21 AM
Ramai ada masaalah gila perhatian zaman sekarang ni
Quote ina_na 4-4-2021 11:23 AM
Tgk dr gambar atas tu x de la lawa nau2.. Putih ye la..
Quote Mary_jane 4-4-2021 11:56 AM
Jenis mudah tertarik & terus abadikan dalam video. Rupanya dah ceroboh privacy orang. Bukan semua benda boleh post kat social media diknon.
Quote pxlbb 4-4-2021 12:00 PM
ina_na: Tgk dr gambar atas tu x de la lawa nau2.. Putih ye la..


Kat malaysia ni kalau muka macam selipar tat sing pun tp putih tetaplah dikata lawa
Quote sarah82 4-4-2021 12:14 PM
Kekadang aku terfikir.. Warna mata kita yg cantik tu tak cantik kah sampai kena pakai lens warna yg kadang2 aku rasa mcm cik ponti..

Eh... Marah karang cik ponti disamakan warna mata original dia dgn warna mata palsu
Quote sarah82 4-4-2021 12:14 PM
ina_na replied at 4-4-2021 11:23 AM
Tgk dr gambar atas tu x de la lawa nau2.. Putih ye la..

Putih pun.. Bukan putih original..kulit dia putih mayat.
Quote noor2 4-4-2021 12:36 PM
X logik ada lelaki x dikenali rakam tambah2 dia dgn anak2 dan suami....atau dia reka sendiri... entah2 yg rakam orang dikenali...tiada siapa nk merakam orang x dikenali...ko bukan artis setaraf siti nurhaliza
Quote azimodin 4-4-2021 12:40 PM
Muka standard desa macam iouls je pon. Siapa la yg deperate sangat record tu.. Hasanah ke
Quote kaoru44 4-4-2021 12:48 PM
Mmg dh plan kot..kalau pun llaki tu kagum dia cntik..xkn smpai nk record2..ada suami n ank2 skali kn time tu..so..i rasa dia saja nk bg viral..
Quote Amigurumi 4-4-2021 01:23 PM
sarah82 replied at 4-4-2021 12:14 PM
Kekadang aku terfikir.. Warna mata kita yg cantik tu tak cantik kah sampai kena pakai lens warna yg  ...

Betul kak sarah..beza kot warna anak mata yg dianugerahkan  dgn contact lense. Tak kira la warna kulit apa pun
Quote malaygirl 4-4-2021 01:36 PM
sarah82 replied at 4-4-2021 12:14 PM
Putih pun.. Bukan putih original..kulit dia putih mayat.

Baru nak komen macamni. Putih dia tu putih mayat. Putih y xlawa
Quote SayaSayangMama 4-4-2021 01:41 PM
Ehww xtau pun viral.
Quote sarah82 4-4-2021 01:53 PM
Amigurumi replied at 4-4-2021 01:23 PM
Betul kak sarah..beza kot warna anak mata yg dianugerahkan  dgn contact lense. Tak kira la warna k ...

Kan.. Kak sarah pernah baca kat mana entah.. Manusia sebenarnya lebih percaya pada manusia yg mempunyai warna mata coklat..
Quote sarah82 4-4-2021 01:53 PM
malaygirl replied at 4-4-2021 01:36 PM
Baru nak komen macamni. Putih dia tu putih mayat. Putih y xlawa

Muahahahaha.. Iols berterus terang..
Quote LadyCarefree 4-4-2021 03:06 PM
mama_neko: aku rasa gaya cmtu dah.. dah viral, satgi tgk, tup tup keluar product.. muka and make up style dah mcm style founder2 product sampah dah....


Ada logika gak.

Lihat semua komen(101)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-9-2022 01:14 PM GMT+8 , Processed in 0.074288 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top