Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

"Seyakinnya, Netizen Tak Dengki Pun Dengan Selebriti, Kenamaan..." - Iesya Toh

3-4-2021 05:48 PM|Oleh: LilRose| Komen: 106

"Seyakinnya netizen tak dengki pun."

Pengacara Iesya Toh menerusi Instagram menegur golongan selebriti dan orang kenamaan yang sengaja tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP).


Kredit foto: IG

Justeru, Iesya menegur segelintir pihak agar tidak menyalahkan netizen.

Kerana baginya, bukan netizen yang bersikap dengki, sebaliknya golongan selebriti dan orang kenamaan yang tidak menjaga sensitiviti masyarakat.

"Cuma segelintir yang alami keadaan sukar rentas negeri demi parents, PJJ, saudara meninggal dunia dan lain-lain perkara kecemasan akan berasa hati dengan ketidakadilan. Itu saja," tulisnya.

Berikutan itu, dia menasihati golongan berkenaan agar mengelak daripada memuat naik hantaran 'mengundang'.


Kredit foto: IG

"Sudah-sudahlah berkelahi, Ramadan pun tak lama lagi. Saya respect anda yang sentiasa mematuhi SOP," ujarnya.

Setuju dengan Iesya. Jadilah contoh yang baik kepada masyarakat. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
2
1
0
Komen: 106
Komen

Previous : "Ingatkan Dapat 'Bekas' & Ada Anak, Kurang Bitternya" - Fazura Dikecam Perli Neelofa?

Next       : "Dan Journey Pun Bermula" - Izreen Azminda Gembira Maklum Dah 4 Bulan Hamil

Komen Terbaru

Quote iN 7-4-2021 09:41 AM
rentas ni ikut nasib mana balai ko apply..

kawan aku mntk balik.. ayah dia masuk sepital.. icu.. xlepas.. sbb kt surat hospital nama akk dia aje..akk die je yg lepas balik...  last2 dpt balik...tapi sbb ayah dia meninggal...

sowang lg.. mntk balik kg.. alasan hntr ayah appointment sepital je.. lepas je...


ni dua balai yg berbeza

Lain-lain Komen

Quote meteorspeed 3-4-2021 06:07 PM
Nasib, baik, ada yg bijak jugak. Tak sellfish.. Tak rasa diri kebal
Quote maxim 3-4-2021 06:17 PM
@toxicated ur feveret
Quote SayaSayangMama 3-4-2021 06:25 PM
Kawan aku rilex je buat report polis kata nk p kenduri adik, lepas. Sorg lg nk melawat mak ayah, lepas. Sorg lg nk p kawen bapak sedara lepas rentas 3 negeri woo. Korg nk balik balik je la xyah drama. Doa je la byk byk sblum report. Klu x lepas pg je la balai lain berlambak setakat kt KL ni. Klu negeri lain pi je la balai daerah lain bukan xleh rentas daerah pun.
Quote delia3003 3-4-2021 06:41 PM
Edited by delia3003 at 3-4-2021 06:47 PM
SayaSayangMama replied at 3-4-2021 06:25 PM
Kawan aku rilex je buat report polis kata nk p kenduri adik, lepas. Sorg lg nk melawat mak ayah, lep ...


Iols tak heran pun 3 alasan tu boleh lepas. Dah majlis kawen dibenarkan. Adik dan pakcik tu dah kira saudara terdekat, boleh je lepas. Adik kawen kot, takkan tak balik. Alasan ziarah parents uzur kat kg ler rasa antara paling banyak guna. Rasa kalau bujang, lagi senang lepas kot
Quote oklatu85 3-4-2021 06:42 PM
SayaSayangMama replied at 3-4-2021 06:25 PM
Kawan aku rilex je buat report polis kata nk p kenduri adik, lepas. Sorg lg nk melawat mak ayah, lep ...

Haah elok lah..Lepas Tu rentas2 jadi klauster Baru dkt kampung.. dkt Pahang dah 2 3 kali jadi mcm Tu..kalau hal tak berapa penting tak yah la nak rentas..

Senang yer mintak balik..baguslah.. I waktu ayah masuk hospital.. polis siap Tanya Lagi...masuk hospital je Kan..blm nazak Kan.. I apo Kan Saja.. alih2 dia bagi balik seorang..tak blh bawak husband and anak
Quote Thunderclouds 3-4-2021 06:54 PM
Sepnjg pkp dr tahun lps smpi la mak aku dh kluaq masuk hospital (dr icu,kluar icu,masuk blk hosp utk operation,discaj,patu masuk blk emergency) xtkira dh bpa kali. P mintak nk blk sgt3 xlepas ye tuan puan. Sedih xsangga. Nanges xyah ckp la. Ni piyem habaq xleh rentas neg kalu x vxcin 2dos tu. Agk2 tggu makpak aku mati dlu laaa br aku bulih rentas neg. Nau'zubillah..mintak pnjg umoq makpak aku tu. Amin.
Quote Belibis 3-4-2021 07:31 PM
SayaSayangMama: Kawan aku rilex je buat report polis kata nk p kenduri adik, lepas. Sorg lg nk melawat mak ayah, lepas. Sorg lg nk p kawen bapak sedara lepas rentas 3 ...

Betul betul.baru semalam rentas negeri,tengok mak mertua.isi borang jer,tak payah nak kondem2..korang tua nanti pun duk harap anak menantu ziarah jugak kannn.
Quote miamiot 3-4-2021 07:59 PM
Aku scary tgk mata dia ... duoplohempat jam berfake eyelash extension
Quote 3chanceno 3-4-2021 08:19 PM
Takut tengok muka dia!kerna angle ambik gambar ke atau mata dia yg menakutkan??
Quote meteorspeed 3-4-2021 08:27 PM
Korank yg bgtau nak melawat parent lepas rentas negeri leh bgtau balai polis mana.. Dari ari tue aku tanya.. Parent aku nie tak sakit pun cuma aku srbagai anak nak balik tgk.. So sila update balai mana yg lepas.. Aku nak g
Quote sarah_ary2 3-4-2021 08:29 PM
meteorspeed replied at 3-4-2021 08:27 PM
Korank yg bgtau nak melawat parent lepas rentas negeri leh bgtau balai polis mana.. Dari ari tue aku ...

Try balai polis pandan indah
Quote meteorspeed 3-4-2021 08:30 PM
sarah_ary2 replied at 3-4-2021 08:29 PM
Try balai polis pandan indah

Comfirm lepas ek?
Quote inusya 3-4-2021 08:31 PM
Kwn aku mak tak sihat ada surat dktor tp xlepas pun..dpt rentas sbb keja ok rentas la tp jgn provok netizen gi buat igs mcm bercuti bagai..
Quote sarah_ary2 3-4-2021 08:33 PM
meteorspeed replied at 3-4-2021 08:30 PM
Comfirm lepas ek?

Insya Allah lepas rumah dekat dengan Pandan ke? Ada nampak org beratur yg alamat jauh dia suruh pergi balai polis dekat dengan address. Pastue ai balik sorang so maybe dia consider ok
Quote fadz84 3-4-2021 08:45 PM
SayaSayangMama replied at 3-4-2021 06:25 PM
Kawan aku rilex je buat report polis kata nk p kenduri adik, lepas. Sorg lg nk melawat mak ayah, lep ...

Nk rentas negeri tu mmg la lepas, cuma yg takutnya si anu dh +ve covid tp tak bergejala.. balik kg org yg kat rumah si anu tu ada yg antibodi lemah / gol berisiko x ke naya.. x pasal jd punca merebak covid
Quote apedehal 3-4-2021 09:02 PM
Ohh..inilah rupanya iesya toh..tanjat tgk gmbar first igt alien td..dgn mata ijo gitew
Quote melinda_kerr 3-4-2021 09:11 PM
Takdenya diaorg nk sensitif...
Quote per706 3-4-2021 09:13 PM
Dia ni cantik,tpi x pham suka make up tebal smpai cntik dia nmpak fake..rsa kalu nipiskan da ckup..xperlu beria
Quote Normabaru 3-4-2021 09:16 PM
Dah macam hantu mata tu.. Lashes fake sgt.. Tak habis2 memoncakkk kew tu

Lihat semua komen(106)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top