Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Nora Ariffin Didakwa Sudah Temui Pengganti

2-4-2021 12:58 PM| Komen: 29

Penyanyi Datuk Nora Ariffin menepis tanggapan nakal kononnya video muzik single terbaharu berjudul Naluri memberi bayangan sudah menemui pengganti.

Tergamam dengan soalan tidak dijangka, Nora atau nama Wan Norafizah Wan Ariffin, 48, menjelaskan konsep video muzik arahan Raja Syahiran itu dirangka berdasarkan video asal lagu berkenaan yang dihasilkan 25 tahun lalu.

"Saya sebenarnya ikut sahaja jalan cerita yang sudah disediakan pengarah. Lagipun, ia sekadar lagu sahaja, tidak membawa apa-apa maksud di sebaliknya.

"Berkenaan hadiah bunga dalam video muzik berkenaan, itu adalah kejutan daripada pihak produksi. Apapun, terpulanglah kepada penilaian penonton. Benda baik, saya hanya 'amin' sahaja," katanya pada sidang media virtual sempena pelancaran video muzik Naluri, semalam.


Foto: IG
Video muzik itu memaparkan babak Nora menerima kiriman sejambak bunga dan sebentuk cincin, selain memperlihatkan sosok seorang lelaki di sebalik tirai.

Selain menjadi pilihan penaja video muzik iaitu Prettian, penyanyi bervokal mantap itu juga tidak menolak untaian indah kembali dirakamkan kerana ia mengingatkan kembali saat manis yang pernah dilalui bersama arwah suaminya yang meninggal dunia akibat serangan jantung, empat tahun lalu.

"Sejujurnya, kalau nak bandingkan perasaan ketika merakamkan lagu ini lebih dua dekad lalu dengan sekarang, memang lain. Dahulu orang yang kita sayang ada di sebelah.

"Rindu pada arwah tidak pernah padam. Pada saya, tidak salah jika masih merindui orang yang sudah tiada. Disebabkan itu, saya sering tekankan, sayangilah orang sekeliling sementara mereka masih ada.

"Kita tidak dapat nak sangkal keindahan lagu ini. Justeru, saya mahu pendengar meraikan cinta mereka menerusi lagu ini," ujarnya yang turut menyimpan hasrat untuk mengadakan konsert berskala mega sempena tiga dekad berada dalam industri.

Lagu Naluri ciptaan Allahyarham Johan Nawawi diberi nafas baharu dihasilkan sempena sambutan ulang tahun ke-30 pembabitan Nora dalam dunia seni.

Sementara itu, kenyataan Nora itu turut disokong Raja Syahiran yang bukan sahaja mahu mengekalkan konsep asal video muzik berkenaan, tetapi mengambil kira pelbagai aspek lain.


Foto: IG

"Dari segi konsep, kita memang ambil berdasarkan jalan cerita asal video muzik ini. Saya tidak mahu lari dari konsep asal atau buat perubahan besar.

"Bukan sahaja mahu mengekalkan kekalkan konsep, tetapi saya mahu Nora menyanyi dengan penghayatan, rasa sama dan vokal serupa. Cuma, ia disesuaikan sedikit dengan acuan terkini," terangnya.

Video muzik Naluri sudah boleh ditonton di laman Youtube Warner Music Malaysia sejak malam tadi. -CARI

Sumber: Berita Harian

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 29
Komen

Previous : Ada Boyfriend Pak Lawak, Beri Idea Untuk Riena Diana Buat Jenaka Di Radio

Next       : Berendam Dalam Besen, Tak Boleh Rentas Negeri-Yana Samsudin Dan Suami Sindir Neelofa, Nonny?

Komen Terbaru

Quote NazRysha 4-4-2021 05:18 PM
missHaidiD replied at 4-4-2021 05:10 PM
Tp kan bila seorang balu kawen lain lepas suami meninggal nti kt sana takde la dia bertemankan suami ...

dia akan bertemankan suami yang paling baik lah kat sana

Lain-lain Komen

Quote Cleocatra 2-4-2021 01:05 PM
Kalau ye, tahniah lah...
Yang dah mati, dah tentu mati..
Kita yang masih bernyawa ni pun, kena terus hidup..
Walapun berteman baru, tak semestinya kita lupa pada yang telah tiada..
Quote ezacbee 2-4-2021 01:10 PM
Dah jodoh kawen jelah
Xdelah sunyi kannnn
Quote Buritan 2-4-2021 01:12 PM
Cleocatra replied at 2-4-2021 01:05 PM
Kalau ye, tahniah lah...
Yang dah mati, dah tentu mati..
Kita yang masih bernyawa ni pun, kena ter ...

Yepp.. ade org ckplaa.. kalo yg tuek tuek ni kawin lebih kpd nak kawan sembang.. kawan time sakit pening jahhh.. cinta tetap yg nomno satu.. koh koh
Quote Buritan 2-4-2021 01:14 PM
ezacbee replied at 2-4-2021 01:10 PM
Dah jodoh kawen jelah
Xdelah sunyi kannnn

Kannn.. kawin tuu utk halal agama sajo.. sebenonya lebih kpd nak kawan jee.. lain takde dah.. nak beromen tak larat.. nak beranak pun dah menapous..
Quote TomyamPuteh 2-4-2021 01:17 PM
Cantik akak nora
Quote Mizlyn 2-4-2021 01:23 PM
Kalau dah ade calon onz je Datuk.
Quote orkidorkido 2-4-2021 01:35 PM
Companionship. Why not, semoga bahagia.
Quote lilydandelion77 2-4-2021 01:52 PM
Dia ni macam chenta mati dgn arwah. Bila arwah pegi tiba2 mmg lost habis. Lepas tu anak YG duk teman dia pun dijemput Tuhan. Anak tino pulok rebel. Anak sulung da ada family.
Kalau ada jodoh lain, apa salahnya. Kalau kuat chenta kepada arwah..bertahanla ye Datuk
Quote cap_ayam 2-4-2021 02:07 PM
Kalau dah berkenan, apa salahnya.. lainlah kalau cilok orang punya.
Quote zehra2 2-4-2021 03:09 PM
haaa asal bukan laki org... tp kot laki org pun jgn sembunyi laa
Quote ezacbee 2-4-2021 05:36 PM
Buritan replied at 2-4-2021 01:14 PM
Kannn.. kawin tuu utk halal agama sajo.. sebenonya lebih kpd nak kawan jee.. lain takde dah.. nak  ...

Contoh jiran aku, cepat2 kawen selepas kematian suami sbb xnak tido peluk bantal last2 tido sorang gak sbb kena ikut sistem bergilir2 (poligami)
Quote EJALTI 2-4-2021 05:38 PM
Bagus lerrrr....cecepat kawen...
Quote irish_ieka 2-4-2021 05:43 PM
suke tgk nora ni. air muke die lembut. tp anak2 die tk menjadi . tkde yg ikut muke die kot?
Quote Buritan 2-4-2021 05:58 PM
ezacbee replied at 2-4-2021 05:36 PM
Contoh jiran aku, cepat2 kawen selepas kematian suami sbb xnak tido peluk bantal  last2 tido  ...

Ceittt.. poligami baik laa jd lone ranger.. tak kose ek kawin ngan laki org..digelar perampasss..
Quote KucingBiru 2-4-2021 06:10 PM
irish_ieka replied at 2-4-2021 05:43 PM
suke tgk nora ni. air muke die lembut. tp anak2 die tk menjadi . tkde yg ikut muke die kot?

Dulu aku suka nora ni sbb muka lembut cam ko kata.

Tapi.. lepas GV aku dah rasa something off about her. I tak salahkan anak pompuan dia kalau rebel, rasanya she is not type mak yang easy to please
Quote cikX87 2-4-2021 06:12 PM
kemainnnnn. awal2 hari tu uihhhhhh sedih beno
Quote anggeriklatifah 2-4-2021 06:16 PM
lilydandelion77 replied at 2-4-2021 01:52 PM
Dia ni macam chenta mati dgn arwah. Bila arwah pegi tiba2 mmg lost habis. Lepas tu anak YG duk teman ...

itulah kan kesian
dia pun nak bahagia jugak
iols harap dia dapat jodoh hilang rse sunyi

Quote anakmak 2-4-2021 07:25 PM
ezacbee replied at 2-4-2021 05:36 PM
Contoh jiran aku, cepat2 kawen selepas kematian suami sbb xnak tido peluk bantal  last2 tido  ...

Sadissssss hujungnya
Quote blekkep 2-4-2021 07:38 PM
kemahenn mendada

Lihat semua komen(29)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top