Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

"Sibuk Dengan Handphone, Di Set Tak Reti Bertanya,"-Rusdi Ramli 'Sound' Instafamous, Pelakon Baharu

1-4-2021 08:40 AM| Komen: 84

Pelakon senior Rusdi Ramli memberitahu suasana di set penggambaran kini sudah berbeza jika dibandingkan kira-kira 10 tahun lalu.

Ujar Rusdi, sikap segelintir pendatang baharu yang lebih gemar menghabiskan masa dengan telefon bimbit menjadikan hubungan antara pelakon kurang mesra.


Foto: IG
“Saya tak tahu budak-budak ini Instafamous atau datang dari mana ke. Tapi selalu la nampak sekarang ini mereka datang dengan handphone masing-masing, tak bercampur dan tak bertanya.

“Kalau dulu ada yang datang bertanya, dalam 10 tahun lalu, sekarang memang tiada... kadang-kadang kami (pelakon senior) sendiri tertanya-tanya tentang watak mereka, ” katanya kepada mStar.




Rusdi ditemui di set penggambaran drama Kampung Kolestrol arahan Shuhaimi Lua yang bakal ditayangkan Ramadan akan datang.

Dalam pada itu, Rusdi akur dengan perubahan corak bekerja sekarang berbanding dengan zaman kegemilangannya namun menegaskan ianya berbalik kepada bakat.

“Saya faham cara bekerja sekarang dah berubah tetapi bakat itu kita tidak boleh ubah, cara kerja suka hatilah, janji dalam set semasa bekerja buatlah kerja, ” katanya. -CARI

Sumber: mStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 84
Komen

Previous : Susah Nak Cari Pendakwah Suara Jantan, Alyah Mengaku Sukar Dapatkan PU Riz

Next       : Nad Zainal Selamat Bersalin, Belum Sedia Kongsi Jantina Anak

Komen Terbaru

Quote freesia71 6-4-2021 07:31 AM
Mmg betul pun generation bbnu ni is so full of themselves.

Bebaru ni i attended an event. I borak dgn satu budak lelaki  yg umur baru 24 taun, tanya nama dia, kerja mana etc. Dia berciter itu ini, but dia tak tanya lansung anything abt me. Kot le berbudi bahasa sikit nak taya general questions like nama, duk mana etc.

Even though i dont care pun kalau after that dia tak ingat nama i, tapi belajar la utk beretika dlm komunikasi especially dgn orang yg lebih tua.

I pun nak kena ajar anak2 i pasal bebenda ni.

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 1-4-2021 08:46 AM
instafemes mana tu?
sah2 la sibuk nak berootd, tiktok bagai..

apa barang nak bersembang ngan hangpa..
Quote Pamelaloba 1-4-2021 08:49 AM
Sorry OT tapi budak2 sekarang memang gitu. Kat ofis iols pun budak intern ke budak baru ke semua jenis tak bercampur. Senyum pun idok apatah lagi bertegur dengan senior. Zaman dah berubah
Quote makneng 1-4-2021 08:54 AM
Herlok sgt anak2 jantan heolls
Quote tembamgirl09 1-4-2021 08:56 AM
makneng replied at 1-4-2021 08:54 AM
Herlok sgt anak2 jantan heolls

kan, hatiku terdetik sama
Quote Nenasketum 1-4-2021 08:58 AM
My favorite most versatile actor.
Letak jer racun lipas kat minuman diorang, nyampah plak baca bebudak sekarang yang biadap tapi perasan bagus. Esok mati, sila tanam sendirik.
Quote kechikchomel 1-4-2021 09:02 AM
sama pulak muka dorang laki bini.


before kawin dgn Sharon Paul ni dia pernah kawin lain ke?
kalau pernah, ada anak?
Quote cicicumel 1-4-2021 09:03 AM
drama Kg kOLESTEROL tu ada bbnu aiman tino and supian suhaimi kan..ada lagi ke pelakon budak2 muda lain?
zaman dh berubah sis..nk wt cmne..kena la update IG...dpt byk tarik traffic..byk follower..promosi x berbayar..produser jugak suka.
Quote dudaberhias 1-4-2021 09:04 AM
dah nama pun instafamous... what do you expect?

btw herloknya anak heolsss. harap2 jadi pelakon herlok dan berbakat jangan jadi instafamous sudah...
Quote hannan_rayyan 1-4-2021 09:05 AM
kechikchomel replied at 1-4-2021 09:02 AM
sama pulak muka dorang laki bini.

pernah sis lamaaaaa dulu, sorang anak lelaki yang herlok paras, anaknya tu pun dah kawen kalau tak silap
Quote rospinki 1-4-2021 09:08 AM
sharon paul dh mcm muka mak dia norlia ghani kan? suka tgk hepi femily camni..tak belebih2 sederhana life.
Quote che-cikL 1-4-2021 09:09 AM
kechikchomel replied at 1-4-2021 09:02 AM
sama pulak muka dorang laki bini.



Dia duda masa tu, ada anak lelaki.
Masa kawin dgn Sharon Paul anaknya dah besar, remaja gitu. Tapi tak tahu identitinya.

Pernah baca juga anak tu dah kawin dan dapat anak dah pun. Rusdi Ramli dah ada cucu.

Quote makneng 1-4-2021 09:10 AM
tembamgirl09 replied at 1-4-2021 08:56 AM
kan, hatiku terdetik sama

Padahal makpaknya biasa2 je.. Yg ni netizeng x nak plak kepoh.. Haha
Quote Boomibulat 1-4-2021 09:12 AM
che-cikL replied at 1-4-2021 09:09 AM
Dia duda masa tu, ada anak lelaki.
Masa kawin dgn Sharon Paul anaknya dah besar, remaja gitu. Tap ...

Kiranya Acik Joyah dh bercicit la klu gitu..
Quote missHaidiD 1-4-2021 09:15 AM
Bakalan hensem anak2nya
Quote mrsbale 1-4-2021 09:15 AM
Comey2 anak theyols ni.
Classss cucu2 cik joyah


Bsor kang jgn retis instapemes plak.
Abis la forum kene cabul benang anak jd artis igpames + benang pak yg pnah perli artis igpames
Quote lifeline 1-4-2021 09:26 AM
cicicumel replied at 1-4-2021 09:03 AM
drama Kg kOLESTEROL tu ada bbnu aiman tino and supian suhaimi kan..ada lagi ke pelakon budak2 muda l ...

xkan sepanjang masa pon nk update igs nak update tiktok
tp bbnu skrng mcm tu la

mcm mana la korang nk hadap dunia pekerjaan kalo perangai mcm tu
rsa entitled sgt bbnu skrng ni
sembang kt twitter kemain kemas kemain gah
tp hakikatnya habuk pon taraaa
ni bukan semua bbnu ya segelintir shja
Quote shida81 1-4-2021 09:44 AM
bukan setakat retis je mcm tu.. yg kat opis ni pun sama... BBNU x reti2 nk tny x reti2 nk explore tau nk spoon feed je... pastu men tipon..... pastu nk gj tggi cam weols yg da kertu ni....
Quote maxim 1-4-2021 09:46 AM
cmana plak anak2 die bleh muka omputih ye?
Quote She-Ra 1-4-2021 09:52 AM
suka gila kt dia dari zaman pendekar dgn raja azura, vanida imran dll...

Lihat semua komen(84)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top