Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

15 Tahun Menjanda, Mas Idayu Nak Cari Suami

23-3-2021 11:53 AM| Komen: 40

Selepas 15 tahun memegang status ibu tunggal, penyanyi dangdut, Mas Idayu berkata hatinya kini sudah terbuka untuk mencari teman hidup.

Meskipun masih belum mempunyai calon suami yang sesuai, Mas Idayu atau nama sebenar Masidayu Mesnun, 49, berkata dia sudah bersedia untuk kembali bergelar isteri.


Foto: IG

"Berbelas tahun hidup solo tanpa teman hidup, tahun lepas hati saya terbuka untuk ada seseorang yang akan menemani hari tua... terdetik di hati saya untuk menerima lelaki dalam hidup.

"Tapi buat masa ini sejujurnya saya memang masih belum jumpa, tak tahulah siapa bakal jodoh itu, mungkin mereka tak berani nak berkawan dengan saya.

"Orang selalu tengok karakter saya di televisyen nampak garang dan bengis tapi kalau orang yang kenal saya secara peribadi mereka tahu saya bukan begitu," katanya kepada mStar.



Penyanyi lagu Robek Hatiku ini ditemui di set penggambaran drama Kampung Kolestrol yang diadakan di Ijok, Selangor.

Selain Mas Idayu, drama arahan Shuhaimi Lua ini turut dibintangi oleh Ziana Zain, Sufian Suhaimi, Aiman Tino dan Rusdi Ramli.

Dalam pada itu Mas Idayu berkata dia enggan terlalu berharap, sebaliknya menyerahkan kepada Allah SWT untuk menentukan yang terbaik dalam hidupnya.

"Bukan senang nak memilih lelaki menjadi suami, banyak yang kita kena pertimbangkan... cuma ada masa saya jadi takut sampai rasa was-was apabila ada orang nak kenal. Terfikir seriuskah dia?

"Saya tak kisah mengenai latar belakang bakal suami, asalkan masing-masing ada keserasian dan memahami... yang paling penting dia bukan suami orang! Kalau lelaki itu orang seberang (Indonesia) pun saya okay sahaja.

"Bukan mudah nak fikir tentang jodoh, jadi jalan terbaik saya serahkan kepada Allah! Malah dalam doa pun saya selalu minta supaya jika ada jodoh lagi temukan la dengan seorang lelaki yang benar-benar sesuai untuk menemani hari tua nanti," ujarnya.



Untuk rekod, Mas Idayu mendirikan rumah tangga dengan pelakon Aman Graseka pada 1997, namun berpisah pada 2006.

Mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan iaitu Nur Dayini Ashiqah yang kini berusia 23 tahun. -CARI

Sumber: mStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
1
0
1
Komen: 40
Komen

Previous : Takut Jenama KRU Terkubur, Norman Gigih Cari Perantis

Next       : Dihina Sebab Bertubuh Besar- Baby Shima Sedih Kiera Jadi Mangsa Body Shaming

Komen Terbaru

Quote watymuchaz 29-3-2021 06:03 AM
X husband dia kerabat perak kan. Tapi anknya nama x de title ek..

Lain-lain Komen

Quote maxim 23-3-2021 12:00 PM
"Soalnya ko masih ada nafsu la?" -Diva AA


Quote rainbowrainz 23-3-2021 12:01 PM
Krikkkkk krikkkkk krikkkkk krikkkkk larikkkkkkkk
Quote tagas 23-3-2021 12:13 PM
Stok2 lahar gini jantan2 yg nak commit tak ramai

yg interested stok2 touch&go jer

Bahase mudah nya pancut & cabot
Quote AKAZ85 23-3-2021 12:31 PM
maxim replied at 23-3-2021 12:00 PM
"Soalnya ko masih ada nafsu la?" -Diva AA

Haha... Setepek diva AA bagi
Quote rajamoney 23-3-2021 01:11 PM
15 tahun telaga kering

itu sebenaunya

Quote rajamoney 23-3-2021 01:13 PM
maxim replied at 23-3-2021 12:00 PM
"Soalnya ko masih ada nafsu la?" -Diva AA

astro mana ni?

hari bape kul bape?

cam best je
Quote ashcroft86 23-3-2021 01:23 PM
So what klu sheols nk cri suami sbb hubungan intim pon? Dah fitrah kejadian, dan x berdosa pon bnde tu. Pffftt. Mcm la horny tu bnde yg salah. Semoga mas idayu jumpe suami yg terbaik.
Quote Nenasketum 23-3-2021 01:31 PM
Biar ku ulangi lagi, muka dia ni face to face skeri wooo. Masa dulu bukan bermati matian tak ngaku kawen ngan Graseka kah? Tetiba bila Graseka dapat anak lelaki dia ngaku itu ex shuben dia.
Quote dudaberhias 23-3-2021 02:31 PM
mas idayu elok ambil diva AA jah... muka tua dan sotong pun sotong lah janji main sedap...
Quote Boomibulat 23-3-2021 02:41 PM
Lamanya menjanda..rugi la masa muda2 dulu x cari cpt2..
Quote jahcomel 23-3-2021 02:48 PM
Edited by jahcomel at 23-3-2021 02:52 PM
Boomibulat replied at 23-3-2021 02:41 PM
Lamanya menjanda..rugi la masa muda2 dulu x cari cpt2..

acik mas dulu2

Quote MistrezHermanaz 23-3-2021 02:50 PM
rajamoney replied at 23-3-2021 01:13 PM
astro mana ni?

hari bape kul bape?

Astro RIA, hari rabu kui 11 mlm..ada ulangan iols tgk wiken ritu ari sabtu ke ahad tah..pening tgk 2 2 org ni mmg laser..Mas Idayu ni siap jerit lagi kt muka Azwan..senyap terus kwn tu
Quote BicaraHatiku 23-3-2021 02:51 PM
Cari madrasah lerrr...  
Quote rajamoney 23-3-2021 03:03 PM
MistrezHermanaz replied at 23-3-2021 02:50 PM
Astro RIA, hari rabu kui 11 mlm..ada ulangan iols tgk wiken ritu ari sabtu ke ahad tah..pening tgk ...

pening tapi kelakau
unscripted but edited kn?


best


Quote MistrezHermanaz 23-3-2021 03:25 PM
rajamoney replied at 23-3-2021 03:03 PM
pening tapi kelakau
unscripted but edited kn?

kelakau..tp eh tol ke tu rumah diva AA,cantik umahnya
Quote rajamoney 23-3-2021 03:28 PM
MistrezHermanaz replied at 23-3-2021 03:25 PM
kelakau..tp eh tol ke tu rumah diva AA,cantik umahnya

thanks ye bg tau

nnti nk tngk

kira entertaining la drpd next to lofa
Quote maxim 23-3-2021 03:28 PM
MistrezHermanaz replied at 23-3-2021 03:25 PM
kelakau..tp eh tol ke tu rumah diva AA,cantik umahnya

Xde maknanya rumah die. Tu rumah production sewa utk shooting program tu
Quote yusryimran 23-3-2021 03:30 PM
omg ada ke Jantan yang sanggup mendengar cercan sheols
Quote MistrezHermanaz 23-3-2021 03:31 PM
maxim replied at 23-3-2021 03:28 PM
Xde maknanya rumah die. Tu rumah production sewa utk shooting program tu

hahaha asyik nyebut rumah dia je..mas idayu pon melahar psl rendang dia tu..gelak aje nengok cite ni

Lihat semua komen(40)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top