Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini

Tak Nak Komen Apa-apa, Emma Enggan Panjangkan Isu 'Maid Lari'

16-3-2021 04:06 PM| Komen: 19

"Saya tak mahu komen apa-apa dan tak mahu panjangkan hal ini," kata pelakon, Emma Maembong ketika diminta mengulas mengenai perkembangan terbaharu kes pembantu rumahnya yang melarikan diri seperti dikongsikan di Instagram, semalam.

Emma atau nama sebenarnya Fatimah Rohani Ismail memilih memberikan jawapan ringkas itu ketika dihubungi Harian Metro.


Kredit foto: IG Emma

Semalam, Emma memuat naik foto individu yang dipercayai pembantu rumahnya disertakan dengan tulisan 'wanted' atau dikehendaki. Dalam hantaran sama, Emma menjelaskan mengenai kehilangan pembantu rumahnya itu.

Walaupun tidak mahu berkongsi sebarang kenyataan mengenai perkembangan terbaru berhubung perkara itu, tinjauan Harian Metro di Instagram Emma mendapati hantaran dibuat masih lagi belum dipadam.

"Saya tidak tahu kenapa dia lari sebab kami okey, tiada masalah. Sebenarnya saya suka dengan cara kerjanya yang bagus, rajin dan baik.

"Saya sayang dia hingga anggap dia sebahagian daripada keluarga. Suami saya pun sayang sangat dia. Saya tengok dia penat, saya bawa pergi belah-belah, bagi duit, suruh dia beli apa dia nak," katanya.

Pelakon drama Kimchi Untuk Awak ini mendakwa pembantu rumahnya itu mungkin termakan kata-kata seorang lelaki yang ingin berkahwin dengannya sehingga sanggup melarikan diri.

"Seorang lagi pembantu rumah saya beritahu, dia lari sebab kenal seorang lelaki di Facebook dan dia nak kahwin. Lelaki itu janji dia macam-macam.

"Bagi saya, kalau betul nak kahwin, tak apa, cakap saja elok-elok dengan saya. Silap haribulan, saya yang akan beli baju kahwin dia dan siapkan pelamin sebab saya memang sayang dia," katanya.



Emma mengakui sangat kecewa dengan tindakan pembantu rumahnya itu yang tergamak membalas jasa baik mereka selama ini dengan cara begitu.


Sumber: Harian Metro

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : "Sabar Dulu" - Serina Nak Kahwin Sebelum Raya, Tapi Cef Wan Masih Trauma!

Next       : "Hidung Kembang Selalu Kena Jolok, Banyak Job La Tu,"-Fad Bocey

Komen Terbaru

Quote Piramida 28-5-2021 12:52 AM
Edited by Piramida at 28-5-2021 12:53 AM

Apa maksud emma ni tak nak panjangkn isu? Tak nak komen?... ingatkn apa benda... rupanya panjang lebar bagitahu kisah sebenar. .. dr x tahu, terus faham dgn lengkap.

Lain-lain Komen

Quote Miumiu01 16-3-2021 04:47 PM
Kesian emma
Quote kon2 16-3-2021 04:57 PM
nasib la emma
Quote gideoncross 16-3-2021 05:08 PM
Gi cari amah lain je, dh laki kaya.
Quote naina 16-3-2021 05:10 PM
Janganla bagi muka sangat emma oi
Quote ira_229 16-3-2021 05:48 PM
cuba check ntah ada lah yg dia buat tu...mcm chef wan banyak benda yg rosak...
Quote makcun14 16-3-2021 05:48 PM
Dah siap upload selfie buruk maid sambil karangan budak sekolah lepas tu tak nak panjangkan isu..
Sejenis betina tak fikir panjang.
Bukan dia sorang je maid larik kejar boipren ye.
Ni pun huntong maid tak angkut baby sekali.
Quote Xaveria 16-3-2021 06:01 PM
Quote adaakukesah 16-3-2021 06:05 PM
Trend menda ni dok buat sayang maid lebih lebih. Nak jadi rebekah ka.
Quote INTAN.JEJAI 16-3-2021 07:20 PM
Shiannn ko emma
Quote memseri 16-3-2021 10:28 PM
Nasib baik bby x kena bawak lari. Scary tol
Quote sweetsakura 16-3-2021 11:38 PM
Hm kena hati2 la pasni
Quote dudaberhias 16-3-2021 11:44 PM
kesian emma... tu la nasib bila ambil maid indon...
maid tu pun mungkin lonely tak bebas nak berjantan sana sini....
biasa la naluri manusia..,

sape2 terfikir nak ambil maid muda2 25 tahun ke atas uols patut sediakan dildo kat dalam bilik maid... ikut la nak pelbagai jenis, pelbagai warna ke atau pelbagai saiz buat pameran kat bilik maid tu... untuk bagi maid atasi loneliness.... kalau boleh korbankan sikit duit beli doll lelaki besar life size tu terus...
Quote gajahpink 17-3-2021 12:01 AM
Allah nak ganti yg lebih bagus.. In sha allah
Quote akidhuyuf 2-4-2021 06:20 PM
Biar la dia lari, yg penting anakmu x dibawak lari sekali.
Quote royaldanish 2-4-2021 06:31 PM
dudaberhias replied at 16-3-2021 03:44 PM
kesian emma... tu la nasib bila ambil maid indon...
maid tu pun mungkin lonely tak bebas nak berjan ...

Hahaha adoiiii
Agak2 maid maid Tin Senduk semua dapat dildo tak?

Quote Belibis 27-5-2021 04:28 PM
Kalau buat baik dia lari..kalau dera setengah mati,tak bayar gaji,makan ala kadar,tahan pulak sampai 3_4 tahun..{:childlike
Quote black_handbag 27-5-2021 04:55 PM
huntungnya emma kembong.. maid sampai lebih dari seorang.. rumah dia xbesar mana kan rasanya apt je.. mana letak bibik ramai2..
Quote rosmahisham 28-5-2021 12:36 AM
Ank emma comel giler..suka tgk geram sgt..klu kita jd maid mmg ssh nk tinggaalkn sbb ank nye comel sgt.emma pon lyn baik.
Quote Piramida 28-5-2021 12:52 AM
Edited by Piramida at 28-5-2021 12:53 AM

Apa maksud emma ni tak nak panjangkn isu? Tak nak komen?... ingatkn apa benda... rupanya panjang lebar bagitahu kisah sebenar. .. dr x tahu, terus faham dgn lengkap.

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top