CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Sedih Murid Dikecam, Tengku Zatashah Bangga Digelar 'Gadis Mangkuk Tingkat'

12-3-2021 04:47 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 7763| Komen: 42|Original author: Oleh: LilRose

Description: Tengku Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah menerusi Instagram menzahirkan rasa bangga membawa bekal makanan di dalam mangkuk tingkat.
Tengku Zatashah Sultan Sharafuddin Idris Shah menerusi Instagram menzahirkan rasa bangga membawa bekal makanan di dalam mangkuk tingkat.


Kredit foto: IG


Puteri Sultan Selangor itu berkata demikian berikutan seorang murid disindir membawa bekal menggunakan mangkuk tingkat ke sekolah.

"Saya bawa mangkuk tingkat ke mana-mana sahaja, ke bazar Ramadan, ke pasar malam dan ke trak makanan.

"Malah, orang panggil saya 'gadis mangkuk tingkat'," tulisnya.


Kredit foto: IG


Dalam hantarannya, Tengku Zatashah meluahkan rasa kesal berhubung insiden murid perempuan berkenaan menjadi mangsa buli siber hanya kerana membawa perkakas tradisional ke sekolah.




Kredit foto: IG

Sedih dengan komen negatif dilemparkan terhadap kanak-kank itu, Tengku Zatashah berkata, tidak wajar warganet bertindak demikian lebih-lebih lagi dalam situasi pandemik Covid-19 ketika ini. - CARI
3

Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (5 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lavendernovella 12-3-2021 05:20 PM
Cantik pulak kebaya polka dot tu
Quote MissyMolly 12-3-2021 05:24 PM
lavendernovella replied at 12-3-2021 05:20 PM
Cantik pulak kebaya polka dot tu

Hahhaa penat dia show off sia.. kita dok tgk baju dia.. tu blom lagi masuk sejuk n sedap material baju tg nih
Quote KIM.K 12-3-2021 05:55 PM
Cantiknye baju polkadot tuu
Quote white_musk 12-3-2021 06:02 PM
Cantik kasut putih itu... boleh pakai dengan baju kebaya mahupun bersama seluar jeans
Quote tumpanglalu74 12-3-2021 06:03 PM
Lebiyuuuu..
Quote helicornia 12-3-2021 06:06 PM
bazar ramadan tahun ni nak bawak tiffin la. senang kan isi makanan dlm tu balik terus hidang je.tak yah susah pindah dr plastik ke pinggan
Quote little_sis 12-3-2021 06:10 PM
Dia pakai kasut yg sama je ye utk ketiga2 gambar tu..
Quote Ethernet 12-3-2021 06:22 PM
seronok peniaga mangkuk tingkat. time to shineeee..
Quote missyL 12-3-2021 08:09 PM
Bgs nye die bawak bekas sendiri pg beli mknan kt pasar mlm etc.

Good effort lah. Walao pn bergelar princess
Quote Kurex 12-3-2021 08:24 PM
Teringat cerita budak bawak bekal makanan dari bekas sabun
Quote Lula2 12-3-2021 08:57 PM
Good effort. I baru start bawa grocery bag sendiri.  Sebab pening banyak plastik kt rumah.
Boleh bawak tiffin lepas ni
Quote tukul 12-3-2021 09:17 PM
helicornia replied at 12-3-2021 06:06 PM
bazar ramadan tahun ni nak bawak tiffin la. senang kan isi makanan dlm tu balik terus hidang je.tak  ...

Mangkuk tingkat x pernah tp kalau bazar Ramadhan...kalau beli air tu mmg i akan bawak bekas air Tupperware yg tutup.kemas tu...mmg bayar 5 ringgit 1 bekas.penuh biasanya adik penjual tu bg
Quote Chrating 12-3-2021 09:18 PM
Kalau semua orang amalkan bawak tiffin pergi bazar ramadhan atau pasar malam, mesti rare and unik.  I bayangkan kalau kayangan mesti tiffin dorang ala2 gold bertahta swasroski gitu..

Jom kempen!
Quote lavendernovella 12-3-2021 09:37 PM
MissyMolly replied at 12-3-2021 05:24 PM
Hahhaa penat dia show off sia.. kita dok tgk baju dia.. tu blom lagi masuk sejuk n sedap material  ...

Polka dot kayangan , tak tau lah rege baper tu . Lg simple lg pengsan rege , selalunya.
Quote guesswho09 12-3-2021 09:50 PM
tukul replied at 12-3-2021 09:17 PM
Mangkuk tingkat x pernah tp kalau bazar Ramadhan...kalau beli air tu mmg i akan bawak bekas air Tu ...

Kalau kat bazar tu tak ramai org
ok la juga nak bukak tiffin
kalau ramai org kat gerai tu
mcm leceh nak bukak tiffin then
nak letak balik mengikut tingkat
lebih2 lagi kalau u beli 1 food saja
kat gerai tu lepas tu beralih ke gerai
lain & kena bukak lagi tiffin
kalau kat restoran senang sikit
Quote merrissa 12-3-2021 10:11 PM
guesswho09 replied at 12-3-2021 09:50 PM
Kalau kat bazar tu tak ramai org
ok la juga nak bukak tiffin
kalau ramai org kat gerai tu

Baru nak ckp benda yg sama.
Quote tukul 12-3-2021 10:14 PM
guesswho09 replied at 12-3-2021 09:50 PM
Kalau kat bazar tu tak ramai org
ok la juga nak bukak tiffin
kalau ramai org kat gerai tu

Aaa kan...nyusahkan pulak
Quote makcun14 12-3-2021 10:29 PM
Dia princess , mestilah acik bazar layan kan je.. kalau weols konfem merasa pelempang  ngan mangkuk tiffin tu.Mana nak layan customer lagi, nak urus duit lagi, ... adehh think people think.
Quote naina 12-3-2021 10:30 PM
Trend mangkuk tingkat la plak pasni
Btw sapa mak dia
So marhaennya wajah
Sultan idris tu putih nampak mcm cinaa la juga
Ckit tak nurun ke dia ya

Lihat semua komen(42)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 12:43 PM GMT+8 , Processed in 0.092761 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top